Šta je novo?

Bench-Market test: DVICO TVIX M3000U

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
DVD plejeri sa mogućnošću reprodukcije velikog broja audio i video formata su postali veoma popularni. Jedini problem koji može da pokvari užitak, jeste obezbeđivanje sadržaja na optičkim diskovima. Rešenje za te probleme nudi Tvix M3000U koji u sebi objedinjuje hard disk kapaciteta 250 GB i napredne mogućnosti reporodukcije multimedijalnih sadržaja.

IMG_2014.jpg

TviX je simbioza pokretnog hard diska, DVD plejera, DivX/Xvid plejera, MP3 plejera, arhive fotografija i uređaja za masovno skladištenje podataka. Najprostije rečeno, TviX je hard disk u plastičnoj kutiji. U istoj toj plastičnoj kutiji nalaze se još par nekih zafrkancija koje zapravo i čine ovaj uređaj time što jeste, ali krenimo redom. Prvenstveno, kao eksterni rack za HDD, M3000U koristi Full Speed USB2.0 interfejs i, ono što je uvek bitno kada se uzima eksterni rack je da mu se adapter nalazi unutra, dakle da nema eksterni transofrmator sa kilomentrima kabla što sam momenat "prenosnog" harda dovodi u pitanje, jer vam u toj varijanti treba ceo ranac za transport. M3000U taj test prolazi. Fabrički u njemu se nalazi klasičan Western Digital HDD od 250GB na 7200rpm, mada je moguće staviti bilo koji drugi HDD unutra, što se radi veoma lako skidanjem plastičnog poklopca i bez ikakvih šrafova za 15 sekundi. Vaš ili fabrički HDD je u ovom kasetonu prilično dobro ušuškan u sunđerno obloženu postavu sa jednim bočnim ventilatorom i bez mogućnosti da se mrda na bilo koju stranu osim ukoliko nije slim HDD...

Posetite Bench-Market.com i saznajte više o ovom zanimljivom uređaju

Poslednja izmena:
Odličan prikaz i veoma interesantan uređaj.
Koja mu je cena kod nas?(ja jednostavno nemam živaca da sačekam da se najzad otvori strana ITV Communications).Vidim da je cena u Britaniji 120 funti sa porezom;nadam se da kod nas nije duplo skuplji.
Poz

eXtra naprava! :)

Moram priznati da sam bio skeptičan (još jedan glupi gedžet :D) ali već posle prva dva pasusa sam poželeo da ga imam...

Uredjaj radi odlicno, svi divx, xvid i dvd filmovi se reprodukuju besprekorno. Jos da ima DVI ili D-SUb... :)
Ne znam kolika je cena ali ako ne kosta preterano mnogo TWIX here I come :)

Nisam bash skapirao iz txt-a, ali ovo nema svoj dvd drajv nego moram da ripujem preko kompa pa onda da prebacim ovamo preko usb kabla? Ili sam totalno pogreshno sve shvatio :)

RAdi kao bilo koja USB fijoka... Samo prebacis preko USB porta sadrzaje na TViX i gledas bez kompa. Ima kapacitet od 250 giga sto znaci da ne moras svaki cas da ga povezujes na komp, a dobijes i dva seta kablova za napajanje da ne prebadas stalno...

Ma skapirao sam da ima 250 giga, i to je super, ali bilo bi fino da ima neki dvd player, jer ovako kad neki dvd dodje onda mora da se prebacuje preko kompa a to je malo cimanje ako hocu samo da odgledam dvd i da ga vratim u video klub (npr.). Ali dobro, mozda ja malo previshe trazim :)

Ne razumem zašto toliko insistirate na DVD drajvu?Po meni je uređaj ovako baš savršen.Svakako uređaj može biti stalno povezan sa PC-em pa prvo lepo poizbacuješ reklame i sl.Da ima i DVD drajv to bi još neopravdano mnogo podiglo cenu.Ako je nekom do diskova ima za mnogo manje para stand-alone DVD player-e.
itd,itd

Pa, u tom slučaju to i ne bi više bio "Dvico Tvix", već stand-alone home dvd-divx plejer sa hard-drajvom, verovatno manje kompaktnih dimenzija. Mene oduševljava da su na relativno malom prostoru uspeli da spakuju upravljačku i svu potrebnu dekodersku elektroniku, napajanje i hard-drajv sa svim eksternim konektorima... :)

Zoni, Delimire, smirite strasti. :)

ZoNi, ovo je unikatni i potpuno jedinstven uređaj do sada, za njega ni ne postoji "single word description" u našem (siromašnom) jeziku, zar ne? Pa, ni na engleskom nije smišljen naziv. Autor je, verovatno, imajući neke osobine pokušavao da smisli kratak opis - razmatrao je motive kasetofon, kaseta (ne audio, već vrsta plastične kutije - "kasete"), plejer... i rodio se novi izraz "kaseton". Mislim, to uopšte nije bitno u ovoj priči...

ja se izvinjavam zbog onakvih reci - jednostavno, iznerviralo me je to prozivanje o "debilnim postovima"... zar je strasno ako covek nesto ne zna i najnormalnije pita? e, posto ja nikada nisam cuo za navedenu rec, pitao sam se na sta se ona odnosi - na to konkretno kuciste ili na tako mala kucista uopste...

inace, meni ovaj uredjaj zvuci zanimljivo, ali preskupo... deluje mi mnogo bolje da filmove snimim na dvd-rw i onda ih odgledam na dvd-u...

Sine, da li si ti cuo za SAMPLE primerak ?! A?
Pa je*em mu misha, valjda znas da i to postoji ako si vlasnik interneta.
Malo sale, nije na odmet.
Luc1fer je nekako, samo njemu znanim kanalima (;) ) dosao do sample primerka i probao.
Prema nekim informacijama cena bi trebalo da bude oko 150€.
Polako!!!
Cena je bez HDD-a...
Ali tek treba da se sazna vise informacija. :)

Aman Bre Deco

pTomic je napisao(la):
Sine, da li si ti cuo za SAMPLE primerak ?! A?
Pa je*em mu misha, valjda znas da i to postoji ako si vlasnik interneta.
Malo sale, nije na odmet.
Luc1fer je nekako, samo njemu znanim kanalima (;) ) dosao do sample primerka i probao.
Prema nekim informacijama cena bi trebalo da bude oko 150€.
Polako!!!
Cena je bez HDD-a...
Ali tek treba da se sazna vise informacija. :)

prvo, uredjaj je sample
drugo, pogledaju se malo cene koliko to kosta u zemljama prvog i durgog sveta, pa se doda 300% i dobije se cena kod nas, a zatim idu zemlje OPEK-a
trece, kaseton postoji kao rec, i znaci isto sto i kaseta
Cetvrto, uredjaj ide sa HDD-om sto bi trebalo da pise u tekstu
peto da ima DVD bio bi DVD, jbmmmtr
sesto...nema sesto, radi lepo i nije neko cimanje za luxuz koji nudi i gabarite koje zauzima
Uber-Autor teksta, Vince

i uopste ne znam sto sam kvoutovo peru?
ali nema veze...nece da se ljuti

No problemo, btw, uredjaj je stvarno xtra, dovatim li se nekih para sigurno ga uzimam, nevidjen je fazon da SVE filmove bacis na njega i samo komandujes iz kreveta
toliko me bre samaraju vise diskovi i gde mi je ovo gde mi je ono

LUC1FER je napisao(la):
...
Ne znam kolika je cena ali ako ne kosta preterano mnogo TWIX here I come :)

Cekaj,polako....jos nisam poceo da se prostituisem.....
Prvo da dogovorimo cenu,pa cemo da vidimo :D :D

Vrh Dno