Šta je novo?

Bench-Market Review: Windows Vista, build 5270

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
D

delimir

Guest
U prikazu novog builda Windows Vista operativnog sistema, koji nosi oznaku "5270" pokušali smo da se stavimo u ulogu krajnjeg korisnika i sagledamo stvari koje će njima biti zanimljive, moramo navesti i da se „ispod haube“ krije još puno poboljšanja. Novine kao što su: Windows Defender, Parental Control, Windows Media Player 11, DVD Maker HD, Photo Gallery, Windows Codename: Colaboration, Windows Calendar, Super Fetch Caching samo su neki od aduta nove verzije Windows-a koja treba da ugleda svetlo dana tokom ove godine...

Desktop_resize.jpg

Sa aspekta krajnjeg korisnika Windows Vista doneće „revolucionarni“ korisnički interfejs, a veoma je pozitivno da već na 3D akceleratorima srednje klase sve teče veoma glatko i bez ikakvih problema. Tokom prikaza build 5231 požalili smo se na povremena usporenja u radu prouzrokovana usporenjem sistema za rendering GUI-a. U build 5270 verziji to ni izbliza nije toliko izraženo i takve situacije su bile veoma retke i mnogo manje izražene. Verujemo da će do konačnog izlaska Windows Vista operativnog sistema sve biti u najboljem redu. Ostaje samo da sa nestrpljenjem sačekamo datum finalnog predstavljanja Windows Viste. Mi ćemo za vas probati gotovo svaki build koji izlaze na mesečnom nivou i ukoliko su promene značajne prenećemo vam naše utiske. Konstatovaćemo na kraju da je progres koji prati Windows Vista-u evidentan iz verziju u verziju, pa očekujemo solidan operativan sistem na jesen za kada je zakazan izlazak finalne verzije.

Više detalja na sajtu Bench-Market.com u prikazu Windows Vista Build 5270

Naravno. Prelistaj malo Neowin forum.

Pa poređenje s MacOS je izgleda neminovno. Za pohvalu što toga ima kud i kamo manje u odnosu na prošli prikaz. Po meni fale neke sitnice, ali sve u svemu lep prikaz.

Ja mogu da dodam da dugo vremena nisam procitao ovako fin i dobar review....obicno me svi smore nako strane ili dve,ali ovaj sam iscitao od slova do slova....
Super txt i jos bolji screen-ovi...

Da li neko moze da mi pojasni "13 days left to activate. Click here to activate Windows now."

shibbypower1 je napisao(la):
Da li neko moze da mi pojasni "13 days left to activate. Click here to activate Windows now."

Pa šta je tu nejasno? :d

Ne mogu da verujem da još uvek ne mogu da se manu NetBIOS imena računara. :S:

Kad smo već kod imenovanja računara, evo jednog simpatičnog detalja na sledećoj slici :) :)

Poslednja izmena:
Nema sta. Sve ovo izgleda veoma lepo.

ivo.r je napisao(la):
Ne mogu da verujem da još uvek ne mogu da se manu NetBIOS imena računara. :S:

Kad smo već kod imenovanja računara, evo jednog simpatičnog detalja na sledećoj slici :) :)

Pa ako sve bude u redu, test finalne Viste ce biti radjen na iMac Core Duo, posto cu do tada preci u potpunosti na Mac :)

delimir je napisao(la):
Pa ako sve bude u redu, test finalne Viste ce biti radjen na iMac Core Duo, posto cu do tada preci u potpunosti na Mac :)

Ma bre pogledaj koji sve karakteri ne mogu da se koriste u imenu i dato ime :)

ivo.r je napisao(la):
Ma bre pogledaj koji sve karakteri ne mogu da se koriste u imenu i dato ime :)

Pa posle sam ispravio verovatno :) Smor je taj Windows, navikao sam da mi se racunari zovu tako: Delimir's iMac G3, Delimir's PowerBook G4 i onda dodje taj Delimirs PC :)

Jel neko probao kako radi ovaj build 5270 sa tv karticama. Ja uopste nisam imao opciju za gledanje tv-a u Media Centru u build-u 5219. Inace imam Ati Theater 550pro.

Mozda se televizija zabrani zakonom dok Win ne zalichi na neshto pametno :)

jel ima neko da mi nareze ovaj build 5270 (ne podsticem pirateriju da se zna) samo hocu da testiram ovaj win, odgovori na pm

aha... jel neko ima link za "test" verziju :)
tako je pravilno :)

Ljudi ja sam koristio server key za instalaciju i vista koju sam instalirao samo da vidim kako vizuelno izgleda, izgleda kao najbednija 2000ka. Da li neko zna kako osim reinstalacije da ubacim vizuelne stilove? Probao sam ali je pri instalaciji user$%^&*( instalirao samo media plejer.

Baj d vej, ne rade mi mrezna i muzicka, ali predpostavljam da tome nema leka, na msi sajtu nema ni govora o drajverima.

Nesto ja tu ne kapiram, serijski sam skinuo sa nekog warez sajta, sta je zapravo pitanje ... ako je ovo beta jel to znaci: "Evo vama operativnog testirajte ga, imate trinaest dana, pa ako ne radi (kao po obicaju), mozete ipak da ga platite :) ?!

Mislim cemu autorizacija ako je beta.... ili ja ne razumem sta je beta...??!!

Hoce DirectX 10 doci sa vistom ili ce ga objaviti kasnije?

Nazad
Vrh Dno