Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

Zato neka čovek krene odatle pa se raspita. Ipek te registrovane su sigurnije od ljudi što sami pare i prodaju iz stana.

Frenchie je vecito stene sto se tice ponasanja :D

Samo da se igra, da luduje. Kad ostari osedi i bas se vidi da je ostareo pas. Videli smo frenchija skroz osedelog kako se seta, jedva hoda, ali nosi lopticu u ustima da se zajebava :D

Jel ima razlike izmedju zenskog i muskog steneta?
Pa prvo musko stene ima pisu a zensko nema, vidi se razlika ko se malo razume, desavalo se da ljudi imaju Dzekija pa Dzeki se osteni.
Dok neudju u pubertet su pa maltene slicni po ponasanju, zenke kada su u teranju budu nervozne ko svako zensko, muzjaci znaju da budu agresivni kada osete zenke u teranju, znaju da polude kao svako musko.
Ko ne zeli da se bavi uzgojem preporuka veterinara je da se sterilise zenka jer se tako spasava mioma materica, a i nezeljenih stenaca, kod muzjaka slicna stvar, uklone se kohonas manje agresivan bude, manje dominantan, manje obelezava teritoriju, manje mu mokraca smrdi.

Svakako ako je postavljac ovog pitanja dosao do ovog pitanja i postavio ga na IT forumu, moja topla preporuka nemoj da cuvas psa moli te brat, mnogo treba da naucis pre nego sto uzmes zivo stvorenje koje je clan porodice narednih, 10, 12 pa i 15 godina.
Uzmi papagaja, ribice pa se polako uci, uzmi neku macku one su samostalnije. Psi isuvise zavise od vlasnika.

Nemojte da uzimate papagaje da se učite čuvanju ljubimaca na njima, greota je jer su jako pametni... u stvari, nemojte da se učite ni na jednom živom stvoru.

Mini, britanska kratkodlaka macka (BSH), nedavno napunila 3 godine. Kao sto neko kaze, clan porodice, svako vece kunja u hodniku ispred vrata decijih soba kako bi oboje imala na oku dok spavaju.

Prilozi

• minnie7.jpg
    minnie7.jpg
    87.9 KB · Pregleda: 89
  • minnie6.jpg
    minnie6.jpg
    85.6 KB · Pregleda: 104
Nemojte da uzimate papagaje da se učite čuvanju ljubimaca na njima, greota je jer su jako pametni... u stvari, nemojte da se učite ni na jednom živom stvoru.
Na cemu da se ucim onda, na kamenju?

Ne učiš se na životinji, učiš se pre životinje. Drugo, koncept uzimanja životinje da se uči na njima, ili još gore, da se deca uče je skroz pogrešan.
U realnom životu, vlasnik kojem je stalo do svog ljubimca će stalno da se edukuje uz njega i da mu unapredjuje životne uslove. Ja sam na primer završio sa ručno pravljenim okruženjem za hrčka.

Jel ima razlike izmedju zenskog i muskog steneta?
Dok su štenci, nema preterane razlike.

Kako sazrevaju, mužjaci postaju svesni drugih mužjaka, počinju da obeležavaju teritoriju i pre nego što počnu da dižu nogu kada mokre, kasnije se menja i njihova interakcija sa drugim mužjacima od igre do uspostavljanja dominacije. Njihovo odrastanje i sazrevanje više ide linearno. Nakon sterilizacije mužjaci se obični smire posle par meseci, dok ne nestane sav testosteron iz organizma.

Sa druge strane, do prvog teranja, ženkice ne menjaju nešto raspoloženje a onda počinju da se interesuju za mirise drugih mužjaka, da pokazuju interesovanje za njih i da im se "nude". Nakon te faze, kada prođe ciklus teranja, i dalje mirišu mužjacima ali onda više nemaju razumevanja i budu nervozne, odbijaju mužjake. Vremenom nauče da se sklanjaju ili odbijaju agresivno "udvaranje" mužjaka van perioda teranja režanjem i lavežom. Sazrevanje i ponašanje ženkica kasnije je više određeno ciklusima teranja. Sem toga, ženkice su po nekom pravilu mirnije i privrženije, ređe ulaze u konflitke sa drugim psima ali nije isključeno. Sterilizacija ne utiče toliko na ponašanje ženkica, osim što prestanu da "mirišu" mužjacima.

Iz navedenih i mnogih drugih razloga, jako je bitno da se krene na vreme sa socijalizacijom psa i korigovanjem lošeg ponašanja, kako kroz odrastanje ne bi postali agresivni prema drugim psima i ljudima. Moja je posle 3. vakcine počela intenzivno druženje za drugim psima, gde se kačila većim psima za obraze, uši, grickala im noge dok nije naučila. Stariji psi su dopuštali takvo ponašanje, sada ona to isto dopušta štencima. Bukvalno gledaš kako se naučeno prenosi na mlađe.

Ovaj video mi bas ogadio pse

Ali pocinjes sa gupikama (glupikama) moli, neonke, tetrice, koridorisi... i tom boranijom. Moze i neki gibiceps tu da se mota sto da ne. I kad stignes do Diskusa tad si valjda spreman i za ove sakate kercice :LOL:

Pozdrav ljudi, imate li neku preporuku za treker koji bi mogao da se koristi za macku kad pobegne iz kuce da ne moram da je trazim sat ipo vremena nego da malo ubrzam proces?
Kul je da ima gps, moze i bluetooth verzija sta znam, samo mi je bitno da radi precizno i dobro.

Apple airtag nije opcija posto ne koristim Iuredjaje.

Kucna je macka ali sam se preselio u kucu iz stana i sad kad je par puta osetila slobodu sve cesce smugne a nije bas najsnalazljivija na otvorenom...

Hvala!

Evo i slike divljakuse :D

Prelepa je! Isti problem imam, moja se otrovala pre neki dan ali smo je spasili. Prosto ne znam sta da radim. Ne mogu da je ne pustim napolje ali kad je pustim strepim da joj se nesto ne desi. Prosto toliko sam je zavoleo a ne zelim da joj se desi nesto i naravno popustam, pustam je napolje pa je trazim :)

Prilozi

• 20230809_134559.jpg
    20230809_134559.jpg
    178.3 KB · Pregleda: 68
  • 20230811_111943.jpg
    20230811_111943.jpg
    120.9 KB · Pregleda: 45
  • 20221029_194623.jpg
    20221029_194623.jpg
    152.9 KB · Pregleda: 46
  • 20230907_180313.jpg
    20230907_180313.jpg
    218.5 KB · Pregleda: 46
  • 20230827_104222.jpg
    20230827_104222.jpg
    203.4 KB · Pregleda: 47
  • 20230826_085433.jpg
    20230826_085433.jpg
    153.9 KB · Pregleda: 110
Ovaj video mi bas ogadio pse

Kad se pas iskenja zavisno od hrane koje jede to cisti sinuse. Kada sam imao koronu proveru cula mirisa sam proveravao prvo na psecem govnetu a onda sam mirisao cerkinu pelenu.
Mokraca muzjaka smrdi stipa za oci, felna lagano zardja na autu.
Psi jedu, neki dosta hrane neki manje ali skuplju hranu, mali psi imaju uglavnom neku muku sa alergijama pa je hrana skuplja, pricamo za granule, meso tj BARF i RAW ishrana je druga prica.
Psima treba aktivnost, stenece treba uciti kao i decu gde da pisaju gde da kenjaju, prosto i jednostavno, treba socjalizovati, treba ih uobrociti, treba vakinisati, cistiti od parazita, cetkati, psi sa podlakama to dlake na sve strane, ovi sa kracom ostrijom dlakom isto zezuto, mora svakog daan da se usisava kuca ako je unutra.
Malo je lakse kada je pas napolju, tu treba dobra kucica, zavisno od rase setnja ili manje setnje zavisno od vremena.
Ako ti treba video da gledas o psima ili si trol ili o zivotinjama nemas pojma, zato zajebi da razmisljas o cuvanju psa, uzmi ribice, pa kada uginu odes kupis druge.
Pun mi je k vas koji nemate pojma o psima a uzmete zato sto ste negde videli slatko stene pa onda posle kukanje.

Rad od kuće.

Prilozi

• viber_image_2023-09-11_13-07-20-321.png
    viber_image_2023-09-11_13-07-20-321.png
    771.6 KB · Pregleda: 120
Ovaj život nije lak, nije lak, nije lak ...
Još mesec dva pa na kastriranje....
BTW
Mačka koja je osetila slobodu otvorenog prostora više nikad neće biti "kućna" mačka, na to zaboravite. Kad već ide napolje i vraća se, pomirite se sa tim, samo je redovno vakcinišite i dobra zaštita od buva i krpelja.
To vam govorim iz iskustva sa ranijim mačkama, zato ovaj sijamac sem stana i terase, dalje neće ići.
IMG_20230910_095641.jpg

Sačuvaćeš joj život, ali biće to za nju vrlo dosadan život. Zato više ne držim mačke, svaka mi je bila zgažena😥

Pa, ne znam koliko će joj biti dosadan život, aktivna je, naravno, nije kao što bi bila kad bi se verala po drveću, bežala od lutalica, cvikala od svakog šuma.....gledam svaki dan mačke ispod moje terase koje hrane komšije, preplašene su, stalno su u nekom stresu, kriju se vazda....tu i tamo se izvale na suncu ali vrlo kratko. Malo malo, po neka je sva u ranama....Kad je vetar, kiša, zima, verujem da im ni jedna kućna mačka ne zavidi.
Ova moja ima tri obožavatelja sa kojima se vazda maltretira, ceo stan, terasu, sims, a koliko vidim , merka i komšijine stanove, tako da biće veselo 😉😂.
Ostalo mi je još da joj napravim u jednom delu stana imitaciju drveta da može da se pentra.

Bolje dosadan, sit i dug nego kratak život na ulici.

Jel ima neko iskustva sa povocima za mačke, razmišljam da ovog mog povremeno prošetam po dvorištu?

Bolje dosadan, sit i dug nego kratak život na ulici.
Be mora da im bude dosadno. interkcija, igračke i sakrivanje hrane ili postavljanje tako da moraju da je "love" vole i stare mačke. Interkacija naročito jer mačke smatraju vlasnike kao deo mačeće porodice.

Pazite ovi scenu, kad ćerka kreće u školu, on se smori, bukvalno mu se po faci vidi, a kad ona izađe na vrata, krene da ide po kući i "gunđa" jedno dva minuta. I onda ode u dečiju sobu i legne na krevet od njenog brata i čeka, čim ga čuje da ide uz stepenice odmah dođe do vrata i povileni., jer sa njim jurca i pravi gluposti a sa njom se mazi do te mere da bi pomislili da je plišana lutka, kako se opusti i oklembesi.

Prilozi

• IMG_20230913_130049.jpg
    IMG_20230913_130049.jpg
    154.2 KB · Pregleda: 72
Lidl i DM skoro uvek ima po sličnoj ceni.

Nazad
Vrh Dno