Šta je novo?

Bench forum usporen?

Borgof

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.12.2009
Poruke
1,437
Poena
63
Ha znao sam da nije do mog kompa :)
Ovo je iz sourca sajta:
Kod:
<body class="baseBck font-3 vendors-background ">
<!-- [B](C)2000-2014 Gemius SA - gemiusAudience / benchmark.rs / www.benchmark.rs[/B] -->
<script type="text/javascript">
<!--//--><![CDATA[//><!--
var pp_gemius_identifier = '16A1lGb1uUcISnDG14FRPMR7nO7WrXCeYHflw1eqbVb.Y7';
// lines below shouldn't be edited
function gemius_pending(i) { window[i] = window[i] || function() {var x = window[i+'_pdata'] = window[i+'_pdata'] || []; x[x.length]=arguments;};};
gemius_pending('gemius_hit'); gemius_pending('gemius_event'); gemius_pending('pp_gemius_hit'); gemius_pending('pp_gemius_event');
(function(d,t) {try {var gt=d.createElement(t),s=d.getElementsByTagName(t)[0],l='http'+((location.protocol=='https:')?'s':''); gt.setAttribute('async','async');
gt.setAttribute('defer','defer'); gt.src=l+'://gars.hit.gemius.pl/xgemius.js'; s.parentNode.insertBefore(gt,s);} catch (e) {}})(document,'script');
//--><!]]>
</script>

A ovo je sa foruma:
Kod:
<script type="text/javascript">
var[B] pp_gemius_identifier [/B]= new String('16CVVmb1yP8I6kts1zjt_qQ_DfwG6hukwME9SV_ySmz.z7');
// lines below shouldn't be edited
function gemius_pending(i) { window[i] = window[i] || function() {var x = window[i+'_pdata'] = window[i+'_pdata'] || []; x[x.length]=arguments;};};gemius_pending('gemius_hit'); 
gemius_pending('gemius_event'); 
gemius_pending('pp_gemius_hit'); 
gemius_pending('pp_gemius_event');
(function() {
	try {
		var l    = 'http'+((location.protocol=='https:')?'s':''); 
		var gt   = document.createElement('script');
		gt.type  = 'text/javascript';
		gt.async = true;
                gt.defer = true; 
		gt.src   = l+'://gars.hit.gemius.pl/xgemius.js'; 
		var s    = document.getElementsByTagName('script')[0];
		s.parentNode.insertBefore(gt,s);
	} catch (e) {
	    var text = "There was an error on this page.\n\n";
            text += "Error description: " + e.message + "\n\n";
            text += "Click OK to continue.\n\n";
            //alert(text);
    }
})();
</script>
 
Poslednja izmena:

GiBo2pac

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruke
6,057
Poena
38
Da li postoji mogucnost da se skloni reklama za shop sa vrha stranice na forumu?
Jako sporo ucitava i cini mi se da forum sporije radi posebno preko telefona.

AdBlock za komp, a preko telefona na tapatalku nema problema, a ni reklama. :D
 

sam633

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
23.11.2011
Poruke
5,667
Poena
83
Kod mene adblock ne radi, ali zato radi njegov "nišan" za sve pare. Bez RSS-a i banner-a. :smoke: Kako nisam ranije otkrio. :lupko:
 

K e n z o

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
04.10.2012
Poruke
1,563
Poena
48
Sta se desava sa forumom? Uzasno sporo otvara stranice a cesto i skroz zaledi/zablokira...
 

ragured

Flash Drive
Učlanjen(a)
28.04.2009
Poruke
244
Poena
28
Ja sam danas imao frku, mogu da se ulogujem ali ne mogu da otvorim ni jednu temu. Sad je proradilo.
Ovo mi pisalo Database error
The Benchmark forum database has encountered a problem.

Ne znam jel se nesto radilo na forumu ili je do mog kompa :D
 

DeRadicci

HD DVD
VIP član
Učlanjen(a)
04.08.2011
Poruke
7,526
Poena
113
Od ~17:50 do ~22:50 je bio taj error.

Kako, sta, zasto, nebitno - vec smo navikli. Nesrecni novi server valjda. :/
 

mikiPSY

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
24.09.2011
Poruke
4,109
Poena
0
Napadaju hakeri verovatno. Unajmio ih damirbaj :d
 

dulenator

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poruke
381
Poena
28
I meni je dugo izbacivao database error-e skoro svuda, tako da nisi usamljen slučaj. :)
 

Djilkosh_Ns

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruke
26,996
Poena
113
Baš je raspad. Onaj stari server jeste bio spor, ali je bar radio. Ovaj novi nit je brži nešto, a vala ni ne radi.

Mada ja sve mislim da je to od kad se spojio forum i sajt u jedno.
 

IkaDaka

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
03.10.2008
Poruke
528
Poena
18
Database error i kod mene, ali samo na FF. Opera radila normalno, otvarao sam sve teme bez problema. FF otvori samo glavnu stranu foruma i kad pokusas da udjes u neku temu dobijes Database error.
 

ragured

Flash Drive
Učlanjen(a)
28.04.2009
Poruke
244
Poena
28
Meni je isto bilo i preko mozille i preko chroma, sad radi...
 
Poslednja izmena:

DeRadicci

HD DVD
VIP član
Učlanjen(a)
04.08.2011
Poruke
7,526
Poena
113
Database error i kod mene, ali samo na FF. Opera radila normalno, otvarao sam sve teme bez problema. FF otvori samo glavnu stranu foruma i kad pokusas da udjes u neku temu dobijes Database error.

Tako sam i ja mislio, ali nije. Fora je sto je normalno radio u bilo kom browseru, sve dok se ne ulogujes. :d
 

telep

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
04.07.2007
Poruke
11,419
Poena
63
Meni je radilo na ie, ali tapatalk i opera nisu. Tek je sada proradilo na njima
 

silverglider

Administrator
Urednik
Administrator
Učlanjen(a)
30.07.2000
Poruke
5,577
Poena
36
Moderatorska (takoreći "ljudska") greška u podešavanju je bila u pitanju. String gde se očekuje int. Sama baza nije bila oštećena, ništa nije bilo izgubljeno.
 

Djilkosh_Ns

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruke
26,996
Poena
113
A ovo sto se dešava vikendom? Mislim kažem vikendom, jer tad većinom bude usporenje, nekad i onaj error ne mogu da se setim imena kad neće da prodje post, pa onda postujes u nedogled, a napraviš spam od tvojih postova.
 

silverglider

Administrator
Urednik
Administrator
Učlanjen(a)
30.07.2000
Poruke
5,577
Poena
36
To je druga priča. Stalno se na sajtu nešto dorađuje, "doprogramira" i pusti u rad, kao sad recimo Shop ili kao što je od nedavno B92 počeo da vuče vesti od nas. Pošto je novi sajt rađen od nule, a ne na bazi nekog gotovog portala (koji je testiralo hiljade korisnika širom sveta) sa samo nabačenom temicom, nekada na žalost neka od komponenti ne izdrži puno opterećenje. Iako je radila besprekorno na odvojenom serveru tokom testiranja (doduše sa mnogo manje paralelnih korisnika). Pa onda time, na žalost, nastrada posredno i forum. Taj period dok se ne ispeglaju sve bubice u početku je, na žalost, neizbežan, iako nismo nigde lepili "beta" u nazivu.
 

Djilkosh_Ns

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruke
26,996
Poena
113
Nadam se da ce to biti ubrzo :) Mene nekad to izludi, ali mogu misliti ljude koji dolaze vikendom i provode vise vremena za odmor uz Bench citaju i uzivaju, pa taman kad uhvate slobodno vreme koje nemaju preko vikenda, dodje do haosa na forumu.
 

djalf

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
27.11.2004
Poruke
9,663
Poena
113
Ja sam danas imao frku, mogu da se ulogujem ali ne mogu da otvorim ni jednu temu. Sad je proradilo.
Ovo mi pisalo Database error
The Benchmark forum database has encountered a problem.

Ne znam jel se nesto radilo na forumu ili je do mog kompa :D
I kod mene je bilo isto ali je interesantno da ako se izlogujem onda mogu da udjem u temu ali naravno nema postovanja.
 

silverglider

Administrator
Urednik
Administrator
Učlanjen(a)
30.07.2000
Poruke
5,577
Poena
36
Nadam se da ce to biti ubrzo :) Mene nekad to izludi, ali mogu misliti ljude koji dolaze vikendom i provode vise vremena za odmor uz Bench citaju i uzivaju, pa taman kad uhvate slobodno vreme koje nemaju preko vikenda, dodje do haosa na forumu.

Momci koji rade to sve su dobri, vredno rade i stalo nam je, naravno, svima da to ide glatko. Dosta je tu varijabli - nekad izađe sigurnosni izveštaj, pa dođem ja i apdejtujem ili promenim verzije bibliotekama i servisima i pomutim im konce. Stvar sa vikendom je i to što je nekima (na primer meni) upravo vikend prilika da se nešto uradi, jer tokom nedelje od posla ne stižem ništa sem eventualnih hitnih intervencija.


I kod mene je bilo isto ali je interesantno da ako se izlogujem onda mogu da udjem u temu ali naravno nema postovanja.

Kad si gost (tj. izlogovan), onda nema provere kao za registrovane/ulogovane korisnike da li su eventualno banovani. Pošto je greška bila upravo u podešavanju banovanja, gosti nisu ni primetili ništa.
 

DukeLander

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poruke
11,209
Poena
113
O Boze,sprema se posebno dizajniran ban filter za Igoritzu/Dzeksona... :D
 

DeRadicci

HD DVD
VIP član
Učlanjen(a)
04.08.2011
Poruke
7,526
Poena
113
Ponovo usporen i ponovo database error prilikom otvaranja tema, post-ovanja...


zkk8iwG.png



...otkad ste sinoc radili na serveru.
 
Poslednja izmena:

Alister

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
17.07.2001
Poruke
4,395
Poena
113
Bas ume da bude naporno, i meni se desava "database errror" :S:
 

Wuk

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.12.2003
Poruke
642
Poena
18
Da, blocking lokovi u bazi definitivno, kratki al konstantno se desava.
 

weasel

E4
Super Moderator
Učlanjen(a)
18.08.2004
Poruke
12,145
Poena
113
Do servera je, desava se kod svih, ne moze kod jednih bude kod drugih ne ;)
 
Vrh Dno