Šta je novo?

Bela tehnika - razna pitanja

jaksa

Odeljenje za zaštitu naroda
Super Moderator
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poruke
6,220
Poena
905
Otvararam ovu temu za razna pitanja, da ne bi imali bezbroj posebnih tema.

Da li neko zna koji je model ugradne Candy rerne sa slika, spoljno staklo na vratima je spontano eksplodiralo, servisi traže model a nalepnica sa prednje strane je odavno propala.
Koliko uopšte može da košta to staklo sa zamenom, otprilike?
 

Prilozi

  • a.jpg
    a.jpg
    224.3 KB · Pregleda: 52
  • b.jpg
    b.jpg
    211 KB · Pregleda: 52
Staklo kosta oko 25 000din, bar je toliko kostalo pre 2 godine.
Ne pitaj kako znam.

Nema nista od nje.
 
Trebala bi još jedna nalepnica da postoji negde na kućištu rerne, za to moraš da je izvadiš i pogledaš. Što se cene tiče, raspon cena je tu negde od 18-30K dinara. Stakla su tipska, jedina improvizacija je izrada kaljenog stakla kod nekog stakloresca ali po dimenzijama originalnog i cena nije ništa povoljnija nego originalno staklo. S' obzirom da je osnovni model u pitanju, da ne kažem vulgaris generički rebrend uređaj u pitanju, moguće je naći novu sličnu rernu na tržištu za isti novac koliko bi koštalo staklo za ovu
 
Nalepnica se nalazi sa unutrasnje strane kada se otvore vrata rerne.
Ali kao sto rekoh kupovina stakla je neisplativa, pametnije je kupiti novu rernu.
 
Situacija saopštena upravi, uprava se slaže da treba zameniti ceo uredjaj i postavlja pitanje - šta kupiti (cena/kvalitet...)?
 
Znaci ti si drugi slucaj koji znam da je puklo to staklo, previse je da bi bila greska korisnika.

Mi smo nakon tog kandija kupili beko za 200 eur odlicna rerna, digitalna sa staklenim panelom i vagon rernom, ali mislim da je sada drasticno skuplja.
 
Dešava se to, nije retka pojava
 
auuu, pa i ja imam jednu takvu rernu, jos nekoriscenu. A druga, isto candy progorela unutra i vidi joj se grejac. Koliko mi je poznato, prave se u Slovackoj, dizajn solidan ali los materijal. I ves masina candy mi radi ali je zardjala. To staklo na rernama je verovatno lose kaljeno.
 
Ma nije lose kaljeno već su loše zaštićene ivice i ako dodirne nešto ...kvrc
 
ova, sto mi je progoreo lim u rerni, kupio sam celu kuhinju novu i kod podstanara je za 8 godina upotrebe progorela, znaci tanak i los lim. Imam jedan gorenje kome bas nista ne fali, a ima preko 40 godina. Uglavnom popravka kuhinje me je izasla oko 1000e plus je i frizider za zamenu, nisam ja za taj "biznis" :D ali i candy nije sto je nekada bio, na nivou je kineske robe.
 
Ima li neko iskustva sa beko ugradim setom? Da li je lošije od gorenja? Imam solidnu ponudu na akciji beka pa sam mislio da pazarim.
 
Da li zna neko, ko, gde se bavi vecim uvozom polovne bele tehnike iz zapadne evrope? Mislim na distributera, verovatno postoji neko ko to radi 'na veliko' u Srbiji.

Potrebno tehnika je za opremanje apartmana, obzirom da kod oglasnih preprodavaca cene nisu bas sjajne za to sto se nudi.

🏳️🏳️🏳️
 
Mislim da imaš prevelika ocekivanja i idealizujes polovnu belu tehniku.
Ti "distributeri" su obični sakupljači starih stvari.
 
@Ateluv
Našao si sam distributere, to što nazivaš oglasni preprodavci su i uvoznici, i distributeri, i serviseri i na kraju i prodavci. Pošto ti je to preskupa varijanta lepo u kombi pa preko grane i bar nedelju dana praviš krugove pa šta se nadje ili pak ovde pre svitanja na buvljak pa čekaj gastarbajtere ako nešta dovuku.
 
@bakara
@Colorato

Ubedjen sam da postoje veci uvoznici te bele tehnike koji to prebacuju/servisiraju/skladiste.... Ovo su imam utisak druga ruka preprodavaca koji to sire po Srbiji.

Btw... Ima lepih komada tehnike da budem iskren.
 
@Ateluv
Teško da ima uvoznika, problem je papirologija, znao sam neke koji su radili pa batalili poodavno, dovuče kamion i prodaje pojedinačno. Ako si stvarno slavan iz Bgd u nedelju na Zemunski bljuvak pa prošetaj duž Pazovačkog puta (produžetak Prvomajske) da vidiš šta ima kad se otvore garaže. Koliko se sećam možda i u 2 dvorišta ima u Šajkaškoj pre samog ulaza u bljuvak. Inače taj kraj ima svoj naziv a gastarbajteri dovlače po par komada svakim dolaskom.
 
Nazad
Vrh Dno