Šta je novo?

"bela linija" na TV-u

• Začetnik teme Začetnik teme Swiper
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
Imam prastaru GeForce 2 mx400 i Samsung TV. Kada pustim film na TV out, svakih par sekundi mi se javi neki bljesak u vidu trake preko sredine TV-a. Na monitoru toga nema. Do cega moze da bude? To mi se desavalo i na starom TV-u, menjao sam kabl, ne bi trebalo da to bude problem. TV Out koristim preko standarnih mogucnosti drivera, ne koristim Tv Tool (full screen on secondary display). Driveri su 71.89.

probao i dalje se javlja isti problem. Primetio sam da se javlja samo pri brzim scenama scenama filma.. Sa TV toolom nema bele linije ali nikako da ga podesim kako treba.. Ili imama crni ram oko slike ili slika strchi van TV-a. Nikako da namestim sredinu.. Jel zna neko neko drugo resenje sem starihij drivera?

Swiper je napisao(la):
probao i dalje se javlja isti problem. Primetio sam da se javlja samo pri brzim scenama scenama filma.. Sa TV toolom nema bele linije ali nikako da ga podesim kako treba.. Ili imama crni ram oko slike ili slika strchi van TV-a. Nikako da namestim sredinu.. Jel zna neko neko drugo resenje sem starihij drivera?

Ako si probao razne drivere i kabel onda ti ostaje da nadjes neku graficku i da je zamenis samo na kratko, jer mislim da te bas ta graficka zeza...poz

odvoj obe zice na kablu nekim malim stirofleks kondenzatorima

znate kako.. evo sada sam probao neke prastare drivere i nema bele linije ali full screen od secondary display ne radi bas najbolje.. ne razvuce mi sliku preko celog ekrana nego ima crnih oboda sa strane.. znaci nije do kabla nego do drivera koliko ja mogu da zakljucim [i tv tool se slicno ponasa]

@zormanic: jel moze malo detaljnije? kako da ih odvojim?

I nije samo do drajvera.
To je stara kartica sa svojim ogranicenjima i manama sa kojima moras da zivis ako nameravas da je zadrzis. Slicno se i meni nekada desavalo.
Resenje je bar gf4 ili jos bolje ati

Prijatelju evo ti jedan savet. To što ti se dešava ti je zbog loše grafičke. Ako si klonirao sliku i takvu je gledao neko vreme preko tv-a a da pritom nisi izvadio antenski kabl, mogao si ******* i televizor i kartu. Jer stare karte nemaju zaštitu od ometanja signala koje prouzrokuje masa iz antenskog priključka. Jer kada je antena priključena signal koji se tada prima a pogotovu ******ski signal koji šalje kablovska mreža i uz opterećenje koje prouzrokuješ slanjem signala sa kompa na TV, može da optereti TV prijemnik i crkavanjem kondenzatora preko skarta pošalje 220v i sprži ti kartu (sala). Ne naravno.
moze samo oslabiti signal koji ti daje sliku i desi ti se to sto se desilo.

Menjaj grafiku matora je

probao sam da iskljucim antenu i isto je.. Znam da je stara kartica ali na ovom kompu bi bilo pozeljno da nateram graficku da ovo ne radi, ne pitajte me za razlog 🙂

Nazad
Vrh Dno