Šta je novo?

Beha konvektor u kupatilu

zugazuga

Cenjen
Učlanjen(a)
04.01.2013
Poena
159
Pozdrav, planiram da umesto one prastare klasične grejalice u kupatilu ubacim Beha wifi konvektor. Međutim, brine me koliko je siguran konvektor zbog vlage i pare, iako proizvođač navodi da se mogu postaviti u kupatilima. Da li neko ima iskustva sa konvektorima u kupatilima i ima li neko bolje rešenje?

Beha би требало да су квалитетне грејалице, модели који су предвиђени за рад у купатилу се могу слободно монтирати у исти. IP24 може и у зони 2, трпе прскање, али најбоље је изван.
1734632997454.png

Mislim da prskanje neće biti problem jer bi bio dovoljno udaljen od kade, više me brine para i vlaga. Da li se može postaviti duži kabal umesto originalnog da se poveže na instalaciju od stare grejalice iznad vrata?

Углавном за те грејалице постоје додаци за различите типове постављања и повезивања, треба погледати упутство.

U uputsvu piše da ima razvodna kutija KB 200 koja se montira na zidni nosač, ali nisam našao da ima u prodaji. Takođe sam pročitao da ako se konvektor umesto na zid postavi na podne nosače menja se sa IP24 u klasu zaštite IP20.

Nazad
Vrh Dno