Šta je novo?

Beats by Dr. Dre - kopije?

Bezolovni

Cenjen
Učlanjen(a)
24.06.2011
Poena
170
Gledam da uzmem neke bubice za telefon do 1000dinara, više mi se ne daje. Tražeći na netu, naišao sam na Beats by Dr. Dre Tour za 800din, kontaktirao sam čoveka i rekao mi je da su kopije, ali nije neka krš kopije, već su stvarno dobro odrađene. Pošto mi se uklapaju u budžet, interesuje me da li je neko od vas njih probao (KOPIJU) i kakko su se pokazale? Da li njih da uzmem za te pare, ili ima nešto drugo da se nađe?

Pozdrav :)

Мој друг има неке beats копије које је платио 1600 динџи и стварно су добре:D

imas i panasonicove bele in ear bubice za oko 1000-1200dindzi, imam ih, sluze vec par godina, zvuk po meni 9.5/10 za taj novac ;) prvi put kad sam ih stavio posle nekih panasonicovih ne-inear sluski, takodje placenih 10e, odusevio sam se zvukom :D

Je l' ti nije problem da mi pošalješ link na pm, pa da se pustim u potragu?

Nikakve kopije ne uzimaj, samo original.

Tako je bre, original su zakon jer pise beats by dr dre, a to sto za mnogo manje para mozes da dobijes isti ili bolji zvuk, to nista :)

Poslednja izmena:
Nisam mislio na dr.dre posto te ne bih ni u ludilu jer doticni ne predstavlja nikakvo ime u svetu drajvera, akg ili zenke slicne cene oduvavaju te fensi plastikanere , pricam generalno.

Znam ja sta su AKG, ali to za ove pare ne može. Je l' imate vi neke bubice da preporuce do 1000 dinara?

Sto se ti ce kopija Beats slusalica, imao sam priliku da probam, bubice sa mikrofonom, onaj veci model -SOLO HD i najveci STUDIO model i mogu odmah reci da su bubice izuzetno lose za slusanje muzike. Jedino je njihova cena od nekih 400rsd manje vise ok ako trazite bubice za razgovor kao handsfree.

Model SOLO HD je fenomenalan ako se koristi u kucnim uslovima a za slusanje muzike po gradskoj buci po meni nisu slusalice izbora. U svakom slucaju ih ne treba placati vise od 600-700rsd.

Jedino me je model STUDIO odusevio. Dosta se jako cuje i bass je dosta jak i precizan. Te kopije koje sam ja imao prilike da vidim jesu od plastike ali nisu one najgore, zxavrsna obrada im je sasvim ok. Ako neko zeli za male pare (do 1500rsd) da kupi jake slusalice, to je moja preporuka definitivno.

Sada je samo pitanje kolikog je to kvaliteta i koliko ce da potraju ali ko zeli da rizikuje neka ih proba.
Vidim da se masovno nose po gradu a sumnjam da su bas svi izdvojili 100+ eura za slusalice.

Poslednja izmena:
Da se nadovežem i ja.

Kupio sam početkom Avgusta kopiju Studio varijante i zvuk je zaista fenomenalan za uloženi novac (1500+200 dostava). Sve je bilo super do pre 15ak dana, kada sam stavio na glavu a odjednom nešto puče. Pukao je 'lim' gde se slušalice sklapaju.
Zvuk je ok, nisu neudobne, ali su baš lomljive.
A bubice nisam probao. Dobio sam Apple Earpods.

Evo i ja sam sasvim slucajno uzeo Beats By Dr.Dre u TC Plaza u Kragujevcu, platio sam ih 1.000din. Njihov naziv je Beats by Dr.Dre - Monster, uzeo sam ih kao sto sam rekao sasvim slucajno dobio sam ih u torbici neka kozna kvalitetna, probao sam ih imale su sjajan HD zvuk delovale su mi orginal i jeftino i ja kupio. U kolima sve do kuce i bio je odlican zvuk, definitivno su to najbolje "bubice" koje sam imao, kad sam dosao kuci daj malo da propitam i vidim da su oko 70e. Bio sam u cudu kako kopije mogu tako dobre da budu, bolji zvuk nisam cuo. Jedina mana je ta sto nije za one kojima je mala rupa u uvetu pa kad stavis mnogo boli jer su velike :)

Ja imam i original i kopiju, koristim i jedne i druge. Ja tu neku razliku nisam primetio osim u ceni :).
Original su dosle uz telefon HTC Sensation XL kupio sam ih preko oglasa, i kopiju i original koristim na HTC One X.
Kopija ima odlocna zvuk nema razloga davati 70e za sluske, potpuno bezsmisleno ako mene pitas.

Sto se nas "amatera" tice, misljenja sam da je bolje dati 70e za neke dobre 2.1 zvucnike nego za slusalice...
Slazem se da i slusalice treba da budu kvalitetne ali je cena od 100+ eur je preterivanje za sve koji se ne bave muzikom...

Sto se nas "amatera" tice, misljenja sam da je bolje dati 70e za neke dobre 2.1 zvucnike nego za slusalice...
Slazem se da i slusalice treba da budu kvalitetne ali je cena od 100+ eur je preterivanje za sve koji se ne bave muzikom...
Pa nije ti bas tacna računica.
Za kvalitet reprodukcije, preciznost i dinamiku u komplektnom spektru slušalica od 100 eura, mora da se izdvoji daleko veći iznos novca za zvučnike sličnog kvaliteta.
Plus imaš daleko veći broj faktora o kojima moraš voditi računa i koje moraš zadovoljiti.
Prostor u kome slušaš, neću ni pominjati , to je tek posebna prica.

Poslednja izmena:
a i slusalice ne moze da pokazu pun sjaj na mobilnom telefonu...prikljucis na integrusu na kompu pa ces moci lagano da primetis razliku, [sony xb serija jedva da malo zavibrira na telefonu/tabletu, na kompu mnogo jaci-jasniji i lepsi zvuk i jos bass masira ushi xD ] a o zvucnim karticama necu ni da pricam...

Ne znam da li si probao neki telefon koji ima Beats Audio opciju. Velika je razlika u zvuku, nisam mogao da verujem da ta opcija donosi toliko.
Doduše velika je razlika u odnosu na zvučnu karticu, ali pričam za telefone.

Da se nadovežem i ja.

Kupio sam početkom Avgusta kopiju Studio varijante i zvuk je zaista fenomenalan za uloženi novac (1500+200 dostava). Sve je bilo super do pre 15ak dana, kada sam stavio na glavu a odjednom nešto puče. Pukao je 'lim' gde se slušalice sklapaju.

Vidiš ovo je interesantno, jer je moj burazer kupio iste. Ja kad sam ih video (odnosno čuo) vidim sasvim solidan zvuk (nisam ja neki sluhista, ali OK) čisti tonovi i tako dalje.
Kroz mesec dana ja opet kod njega, kad ono selotejp traka na obe strane, pukle obe šarke...

Mana koja suviše košta ako mene pitate, jer ako treba svakih mesec dana izdvojiti 15-ak evra za sluške, onda bolje kupiti neke kvalitetnije/skuplje i biti miran par godina.

Vidiš ovo je interesantno, jer je moj burazer kupio iste. Ja kad sam ih video (odnosno čuo) vidim sasvim solidan zvuk (nisam ja neki sluhista, ali OK) čisti tonovi i tako dalje.
Kroz mesec dana ja opet kod njega, kad ono selotejp traka na obe strane, pukle obe šarke...

Mana koja suviše košta ako mene pitate, jer ako treba svakih mesec dana izdvojiti 15-ak evra za sluške, onda bolje kupiti neke kvalitetnije/skuplje i biti miran par godina.

I meni su popucale obe šarke, jer ona plastika je očajnog kvaliteta.

Za cifru od 100-150 eura mogu se kupiti slušalice koje će trajati barem 15tak godina, naravno uz neko da kažemo normalno korišćenje.
Gledam na ebay-u vintage sennheier iz 70tih.
I dalje imaju originalan kabl na sebi.

Svaki original je bolji od kopije. Nikad ne bih kupio nesto a da znam da je kopija necega.

Ako je vec stani-pani, radije bih nosio kineske slusalice od 20 dinara nego u usni kanal gurao nesto sto je pre toga nosio ko zna ko, a skupljaci sekundarnih sirovina reciklirali iz kontejnera.

Ne valja ni ta varijanta. Bubice, pogotovo one in-ear ili plug-ovi, nisu uopste dobre za sluh. Ne mogu da se setim koliko se procentualno degradira sluh sa cestom upotrebom tih slusalica. Po meni stani-pani varijanta ne postoji. Ako nemam sta dobro da stavim u/na usi onda i necu, bitnije mi je da sacuvam sluh.

Ako je vec stani-pani, radije bih nosio kineske slusalice od 20 dinara nego u usni kanal gurao nesto sto je pre toga nosio ko zna ko, a skupljaci sekundarnih sirovina reciklirali iz kontejnera.

Pa promijenis gumene nastavke, a ako si toliki cistunac pored toga uzmi i alkohol i jos plasticni dio obrisi alkoholom. Mada i ja bih uvijek nove prije uzeo ma kako god bilo, ali nije ni polovni nista strasno, sasvim normalna stvar.

Nazad
Vrh Dno