Šta je novo?

bežični (fiksni) fon: koji i gde?

vudu_dva

Čuven
Učlanjen(a)
10.03.2002
Poena
665
željene osobine:

- da može da se telefonira

znači, ne treba mi ni sekretarica, ni caller id, ni lista poziva, ni displej, ni imenik, ni priključak za rešo - samo hoću bežični telefon koji radi. značilo bi mi da "trpi" zidove sa armaturom, mada nije obavezno, a dug vek baterije je takođe plus. imao sam osnovni analogni panasonic model ali mi je juče dojadio užasan prijem i stalno pucanje baterije, pa sam ga zajedno sa bazom bacio kroz prozor.

preporučuju mi ljudi panasonic-ov dect model od ~100 evra, ali on ima gomilu opcija koje mi ne trebaju a i meni je mnogo da dam sto evra kad bi mi posao radilo i ono od 40, samo da nije toliko nekvalitetno.

u merkatoru sam video telefone marke brondi, recimo ovaj model košta 3300 dinara, što mi opet deluje premalo za dect telefon. ostaje još da obiđem buvljak i eventualno yubc, jer ne bih u prvim snežnim danima da idem iz novobeogradske civilizacije.

dakle, preporučite mi nešto što ispunjava gorepomenutu gomilu zahteva, eventualno košta manje od stotinjak evra, može i neka lokacija u gradu ako znam gde idem, inače ću verovatno da probam onaj brondi...

Poslednja izmena:
eh, da sam se na vreme setio da registrujem ženski nick pa da pitam ovo isto...

Hehehe :D

Uzmi lepo ako nađeš bilo koji Panasonic na 49Mhz: KX-TC1000 (praistorijski model od pre par godina, ali jaaako dobar), KX-TC1200 (njegov naslednik, malo ružniji ali isto tako dobar)...

Izbegavaj one Panasonic bežične na 900Mhz od 2000 din. Sa njima nećeš moći da pričaš ni kada ti je mobilni u blizini, a kamoli kad krene da zvoni - odmah se pojavljuju Marsovci u slušalici :D

Panasonic kx-tg2215 (Nije DECT ima slusalicu normalne velicine, 2.4 GHz ima mali dispelej, Caller ID, i 20 mesta za brojeva) Kupili smo ga u firmi gde sam radio i stavili ga u skladiste (metalni rafovi od 2.5 m i betonski zidovi i mi smo se setali sa njim po komsiluku znaci nekih 50m. Jako se dobro pokazao pa sam ga kupio i za kuci. Zivim na 7 spratu (stara gradnja) i imam signal bez smetnji cak i kad odme kod komsije koji se nalazi na 1. spratu. A cena sitnica cini mi se da sam ga platio 4500 u Genelu (ne obaziri se na ono sto je repariran jer u sustini mu je samo peomenjen ispravljac jer je pravljen za USA struju.

Suma sumarum: Slobodno uzmi i neki drugi model samo da je na 2.4 GHz jer ovi na 49 MHz su zastareli a ovima na 900 mobilni smetaju uzasno

Evo ja imam bar 5 komada u firmi i jos dva kuci Panasonic KX-TCD430 i prezadovoljan sam sa njima.
Cak imam i mogucnost da ih operem i prodajem za 43e

a oni siemens dect sto su bili za 50€ sa sve rancem u genelu?

Ako hoces dobar telefon, potrazi EnGenius....sledeca varijanta je V-Tech.

noki je napisao(la):
Kx-tc1486b Je Best Buy

Taj nikako! Em je kinez, em radi na 900 MHz a uz to je i anolgni. Ako oces neki na 900 onda uzmi neki iz 17xx serije

Ne znam koji tel da preporucim ali nikako na 2.4GHz. Zasto?
Posto je wireless internet u zeletu, a wireless oprema radi na 2.4GHz, mozes imati strasnih problema sa komsijama ;)
Provereno u praksi :)
Poz!

Otkud to? Ja nemam nikakvih problema a nalazim se na 50m od Ap-ova dva provajdera + NS wireless. Jel se to manifestuje kod telefona ili kod racunara?

npetar je napisao(la):
Ne znam koji tel da preporucim ali nikako na 2.4GHz. Zasto?
Posto je wireless internet u zeletu, a wireless oprema radi na 2.4GHz, mozes imati strasnih problema sa komsijama ;)
Provereno u praksi :)
Poz!

Ja imam mikrotalasnu, bezicni telefon i kompjuter sve u istoj sobi i nemam nikakvih problema,iako sve radi na 2,4GHz, sem sto mi:
1. se na telefonu non stop cuje zvuk kao kad se konektujem na internet
2. iz mikrotalasne se cuje non stop neko priguseno "Halo, halo...."
3. a kopjuter mi sluzi za podgrevanje vecere kad dodjem sa posla :D ;)

Nazad
Vrh Dno