Šta je novo?

BDR u DVD

KizaLion

Čuven
Učlanjen(a)
09.11.2002
Poena
620
Pregledah forum i ne nadjoh nikakvu informaciji oko konverzije bd-r diska u dvd5 ili dvd9 format (sve sa menijima). Naime, radim sa HD materijalom koji je sniman kamerom u Tmpgenc-u i nemam zivaca da dva puta radim istu stvar - posebno za bd-r i posebno za dvd. Odradicu ga kao BD-R a zatim bih posle radio konverziju (koliko god sati trajalo) u DVD. Naletoh na:
http://www.imtoo.com/blu-ray-to-dvd-converter.html

Jel neko ima neku drugu preporuku?

Nisam probao neko takvo automatizovano resenje ali ono ti ispada najbolje. Mada ako uradis neki kompleksniji meni za blu ray ne znam kako ce to da ispadne na dvd-u, tj. dal ce taj program da poizbacuje te menije ili nekako da ih zadrzi na dvd-u... ili mozda taj bluray sto pravis ti i nema meni?

Ako sam te razumeo, snimio si hd snimak i sad bi da ubacis meni, ali zelis da sve sto imas u bluray formatu imas i na DVD potpuno isto? Ili zelis da taj hd snimak prebacis na dvd ali da i dalje bude u hd formatu?
Sve moze to da se odradi sa Adobe Encore. S tim sto kad prebacis u dvd format moras i da ga konvertujes.
Takodje mislim da isto moze da se odradi i sa Cyberlink PowerProducer i sa Corel DVD MovieFactory Pro, ali nisam 100% siguran.

Nisam probao neko takvo automatizovano resenje ali ono ti ispada najbolje. Mada ako uradis neki kompleksniji meni za blu ray ne znam kako ce to da ispadne na dvd-u, tj. dal ce taj program da poizbacuje te menije ili nekako da ih zadrzi na dvd-u... ili mozda taj bluray sto pravis ti i nema meni?

U tmpgenc-u obavezno pravim meni, tako da ce taj bluray svakako imati meni isto kao sto su svi dvd-ovi radjeni u istom programu 4-5 godina imali meni.

Ako sam te razumeo, snimio si hd snimak i sad bi da ubacis meni, ali zelis da sve sto imas u bluray formatu imas i na DVD potpuno isto? Ili zelis da taj hd snimak prebacis na dvd ali da i dalje bude u hd formatu?

Mislim na ovo prvo. Na ovo drugo nisam ni mislio, sta je problem da uradim capture hd snimka, spustim ga na 720p i narezem na DL DVD. To nije poenta.

Onda moras da promenis programe ako tmpgenc to ne radi. Probaj Encore.

Nazad
Vrh Dno