Šta je novo?

bccode 124

micairvas

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
199
Pozdrav svima, imam problem sa sledecom konfiguracijom:
Intel G1620
Asrock P67 Pro3
2x2gb ddr3 kingsotn hyperX
250gb hard disk WD blue
gpu Asus R9 270

Naime, nakon instalacije svezeg windowsa, kompjuter krece da brljavi. Ekran zamezne ili mi izbaci blue screen sa greskom Bccode 124. Desava se poekad i da se restartuje sam od sebe.
Stavljao sam drugu memoriju, hard disk, graficku kartu, procesoranje i napajanje. Isto se desava. Takodje sam stavio najnoviji bios za plocu 3.30 (3.20) i nije pomoglo.
Testirao sam preko hirens boota memoriju i hard disk i sve prolazi.
Ima li neko ideju sta bij jos mogao da probam, jako cudan problem-kvar.
Ne znam da li moze da ima veze kompatibilnost memorije sa plocom, probao sam HyperX blue KHX1600C9AD3B/4G, Patriot Black Viper 3 1866mhz i jos neku trecu patriot memoriju i pojavljivao se isti problem. Interesantno je to da ni jedne od navedenih memorija nema u Memory support listi za moju plocu, iako je navodno sa poslednjim biosom prosirena memory support lista.
http://www.asrock.com/mb/Intel/P67 Pro3/?cat=Memory
Opet kazem, testirao sam memoriju preko hirens boota (mem test 86+) i prolazi sve.

Zna li neko sta je ovde problem, vec dosta drugo se maltretiram sa ovom masinom, bio bih zahvalan na pomoci :D.

A driveri da li su svi na broju? Možda oni prave problema.

BSOD 124 sam dobijao kad stavim nedovoljan VCore kod overclocka. Ali ne mora da bude jedini razlog. Okaci minidump, mozda se tamo moze naci neki trag.

BSOD 124 sam dobijao kad stavim nedovoljan VCore kod overclocka. Ali ne mora da bude jedini razlog. Okaci minidump, mozda se tamo moze naci neki trag.

Problem je bio u biosu, vratio sam na staru 2.0 verziju i sve je ok. 3.10, 3.20 i 3.30 bios ne rade kako treba....
Probavao sam da podizem Vcore nije pomoglo.

Nazad
Vrh Dno