Šta je novo?

BBA ili PBA CATALYST removeri

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Zna li iko sa kog sajta da skinem KATALIST REMOVEre za ATI graficku

Mislis li na deinstalaciju vec instaliranih drajvera ili ...?
Zar postoji tako nesto?
Pod XP-om a vjerovatno i pod drugim OS-ima
ides u "Add or Remove Programs" i deinstaliras drajvere.
Mozda te nisam razumio...

Postoje, ali odakle ih skinuti???

Ne razumijemo se...
Sto ce ti, ako ih je moguce ukloniti na regularan nacin.

betmen je napisao(la):
Postoje, ali odakle ih skinuti???
Gde si procitao/video da to postoji ??? Ne mogu bas da kazem da sam neki iskusni ATI-jevac, ali ja na to jos nigde nisam naisao. :( :confused:

Cak su i uputsva za rucno deinstalirannje Catalyst-a retka i treba ih iskopavati sa raznih specijalizovanih foruma...

NBM je napisao(la):
Ne razumijemo se...
Sto ce ti, ako ih je moguce ukloniti na regularan nacin.
Malo morgen...:(

Kao i u slucaju NVidie i njenih Detonatora, ako samo uradis Add/Remove ostane svasta, sto posle moze da uradi konflikt sa drugom verzijom i samim tim velike probleme.

Zato za NVidiu postoji Detonator Destroyer, da ne bi kopao po registry-u i po Windows/sistem folderu trazeci zaostale dll-ove i kljuceve.

Jedan dobar "Catalyst Destroyer" bi jako dobro dosao ! :D ;)

drapin je napisao(la):
Jedan dobar "Catalyst Destroyer" bi jako dobro dosao ! :D ;)
More, kad sam video kako novi drajveri rade na svežoj instalaciji, jedini "Catalyst Destroyer" koji uvažavam je Norton Ghost :) Jedan sistem samo za igre (ME), drugi za ostalo (XP). Kad budu morale igre pod XP-om, ima da instaliram dva XP-a... Budale jedne, ne mogu da naprave da njihovi drajveri rade posle njihovih drajvera (pošto sam pre imao V5, jasno da sam bio šokiran).

drapin je napisao(la):
Gde si procitao/video da to postoji ??? Ne mogu bas da kazem da sam neki iskusni ATI-jevac, ali ja na to jos nigde nisam naisao. :( :confused:

Cak su i uputsva za rucno deinstalirannje Catalyst-a retka i treba ih iskopavati sa raznih specijalizovanih foruma...

...ides na www.rage3d.com , pa na forum, a tamo:Rage3D Discussion Area » ATI Technology Forum » Radeon Drivers and Catalyst Discussion » DRIVER UNINSTALLATION GUIDE FOR n00bs
poz

drapin je napisao(la):
Hmm, moram da priznam da nisam pronasao taj thread, cak ni uz pomoc search-a :S ali sam usput naisao na ovaj, dobro uputstvo za rucnu deinstalaciju Catalyst-a: http://www.rage3d.com/board/showthread.php?threadid=33656771

...nazalost, thread je skinut sa foruma jer se admin sa driverheaven-a bunio...to je ustvari skinuto sa tog site-a.
Ali ja sam ga sacuvao na svom kompu, pa ako ti nesto treba poslacu ti ga mailom, oko 1.1Mb u zip verziji.

meaculpa je napisao(la):
...nazalost, thread je skinut sa foruma jer se admin sa driverheaven-a bunio...to je ustvari skinuto sa tog site-a.
Ali ja sam ga sacuvao na svom kompu, pa ako ti nesto treba poslacu ti ga mailom, oko 1.1Mb u zip verziji.
No problem, nasao sam ga na driverheaven forumu...ali od Catalyst Remover-a i dalje ni traga ni glasa. Izgleda da ipak sve treba da se radi rucno.

Dakle, za sve zainteresovane, mislim da bi uputstvo moglo da se postavi i u FAQ...

drapin je napisao(la):
No problem, nasao sam ga na driverheaven forumu...ali od Catalyst Remover-a i dalje ni traga ni glasa. Izgleda da ipak sve treba da se radi rucno.

Dakle, za sve zainteresovane, mislim da bi uputstvo moglo da se postavi i u FAQ...

Da,da, ali samo za one malo upucenije user-e, jer ipak ima drljanja po registry bazi, inf file-ovima itd, mada sam i dalje misljenja da bi oni u atiju magli da nam naprave nesto poput nvidie det. destr.-a.;)

...a evo najnovije, ubrzo i za Ati korisnike destroyer:
http://www.entcity.com/shownews.asp?id=2660

Vrh Dno