Šta je novo?

Baza u Access-kako konvertovati u Linux?

• Začetnik teme Začetnik teme Zverko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zverko

Čuven
Učlanjen(a)
04.12.2002
Poena
609
Baza uradjena u Access-u.Kako je konvertovati da radi pod Linux-om.Znam da ima nekih paketa za Linux koji citaju .mdb,ali je najjeftiniji 50 $.Treba mi neka mnooogo jeftinija (bespl.) alternativa. 😕

Zverko je napisao(la):
Baza uradjena u Access-u.Kako je konvertovati da radi pod Linux-om.Znam da ima nekih paketa za Linux koji citaju .mdb,ali je najjeftiniji 50 $.Treba mi neka mnooogo jeftinija (bespl.) alternativa. 😕
Prebaci na MySQL tako da mozes Free da koristis pod Linuxom...

Zverko je napisao(la):

Pomalo nezgodno....
Postoje tamoneki konvertori, i svi se placaju, ali u ovom slucaju bi stvarno trebalo da celu bazu prebacis na mysql koji radi i na linuxu i na winu a uz to je besplatan. I za ovu operaciju postoje kovnertori, i naravno placaju se, a uz to nisam siguran koliko su uspesni i sta sve mogu, jer access tabele mogu da budu uradjene tako da se (skoro) nikako ne mogu prebaciti u mysql format. Ovo 'tako treba' ako se radi o klijent/server aplikaciji.
Druga mogucnost : snimi bazu iz accessa kao xml fajl - ovo je standardni format koji ce moci da bude procitan na linuxu (napr. u aplikacijama pisanim u Kylixu). Logicno za slucaj lokalne baze, kad nemas server, vec aplikacija koristi podatke koji se nalaze na hardu makine.
Sve u svemu, mogao si dati malo vise podataka o tome kako tacno nameravas da koristis bazu, pa bi bilo lakse dati odgovor.

Free sw: http://mdbtools.sourceforge.net/

"The MDB Tools project is a effort to document the MDB file format used in Microsoft's Access database package, and to provide a set of tools and applications to make that data available on other platforms.

Specifically, MDB Tools includes programs to export schema and data to other databases such as MySQL, Oracle, Sybase, PostgreSQL, and others."

silverglider je napisao(la):
Free sw: http://mdbtools.sourceforge.net/

"The MDB Tools project is a effort to document the MDB file format used in Microsoft's Access database package, and to provide a set of tools and applications to make that data available on other platforms.

Specifically, MDB Tools includes programs to export schema and data to other databases such as MySQL, Oracle, Sybase, PostgreSQL, and others."

Hvala na tip-u! Ovo mi bas bas bas treba.

Nazad
Vrh Dno