Šta je novo?

Battlefield Bad Company 2 BFBC2 DX 11 Problem !!

Apple

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2009
Poena
585
Moja oprema  
CPU & Cooler
5950x Full EK Water 2x360 Radiator D5 Pump
Matična ploča
MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM
Patriot Viper Steel 4400MHz
GPU
ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 Trinity
Storage
ADATA XPG GAMMIX S11 PRO 1TB; WD Black 1TB
Zvuk
Asus DGX
PSU
Seasonic Platinum-1000 1000W - SS-1000XP
Kućište
Fractal Define S2 Tempered Glass
Monitor
LG Ultragear 27GP750 1080p 240Hz
Miš & tastatura
Logitech Pro X Superlight White & Logitech G413
Ostale periferije
Raspberry pi 5 8gb
Laptop
MacBook Air M1 16/512GB
Mobilni telefon
Apple 14 Pro 256gb
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam problem sa dx 11 ne radi mi u BFBC2, graficka je iz potpisa :p. Da li neko ima predstavu sta bi moglo biti u ptanju :)

Koji OS koristiš?
Nisi naveo, jer ako koristiš XP ili Vistu u tome je problem.

Koji OS koristiš?
Nisi naveo, jer ako koristiš XP ili Vistu u tome je problem.
Koristim WIN 7 X86 , da li i tu treba da se instalira posebno ?

Instalirao sam i zadnje poslednje drivere 10.5 jer sam mislio da je do njih ali isto se desava kao i sa 10.4 driverima

Poslednja izmena od urednika:
Stavi bre na dx9 i uzivaj; mani se lepote rdje,lisca i drveca...takve igre se i tako igraju sa sto manje detalja ;)

Da ali hocu samo da vidim kako izgleda dx 11 kad vec imam mogucnost :p

Stavi bre na dx9 i uzivaj; mani se lepote rdje,lisca i drveca...takve igre se i tako igraju sa sto manje detalja ;)

Dve stvari koje su odradjene najodvratnije u igri, fujjj na nivou 2005 godine.:D Kao sto ti kazu igraj na dx9 ne gubis nista.

sta se desava kada u fajlu c:\Users\username\Documents\BFBC2\settings.ini stavis DxVersion=dx11 umesto DxVersion=auto

sta se desava kada u fajlu c:\Users\username\Documents\BFBC2\settings.ini stavis DxVersion=dx11 umesto DxVersion=auto
Nista druze desi se da padnu fremovi za sa 100 na 80 FPS ali se razlike i dalje ne vide,npr gledajuci u zid gde su cigle vidi se da grafika nesto pokusava da odradi ali to i ne uspeva :p.

Da li neko ima screenshooteve DX10 vs DX11 sa BFCC2 ili neke druge igre :d

Poslednja izmena od urednika:
Da li neko ima screenshooteve DX10 vs DX11 sa BFCC2 ili neke druge igre :d

Jedina razlika koja je primetna je da u DX11 postoje tzv "meke" senke (soft shadows). Znaci imaju realnije ivice koje nisu toliko ostre. Takodje DX11 koristi neke optimizacije i omogucava bolji frejm rate (kao sto si sam primetio). Sve ostalo je isto.

Ono sto sam ja primetio je da Antialiasing u igri dovodi do opadanja FPS kad ima mnogo dima na ekranu. Bez AA dim manje utice na FPS. Cudno, ali tako je...

Nazad
Vrh Dno