Šta je novo?

Hardver Battlefield 5 - konfiguracija

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

ilija199331

Zapažen
Učlanjen(a)
23.06.2024
Poena
2
Pozdrav ljudi

Skoro sam malo nabudzio komp , i instalirao sam COD WW2 i Battlefield V , medjutim sta se desava , i pored nadogradjenog procesora i RAM-a , desava se to da moram da smanjim detalje u igricama kao i rezolucije kako bih mogao da igram normalno bez "kocenja" . Prilikom smanjenja , igrice su mi necitko ocitane , vide se bukvalno pikseli , te moram malo da pojacam detalje kako bih mogao da igram , ali uz povremeno stekanje . U prilogu cu vam dostaviti moju konfiguraciju , i molio bih vas za sugestije sta bih trebalo da pojacam , komp je malo stariji model , ali pogodan za nadogradnju , pa me zanima sta bih jos trebalo da pojacam da bih mogao da igram igrice , naravno ne ocekum sad da sve teram u FULL HD , ali bar na nekim srednje pristojnim detaljima . Unapred hvala

Specifikacije

Operating System
Windows 10 Pro 64-bit
CPU
Intel Core i7 3770 @ 3.40GHz 43 °C
Ivy Bridge 22nm Technology
RAM
16.0GB Dual-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28)
Motherboard
LENOVO / INTEL H61
Graphics
PHL19PFL3405 (1280x1024@60Hz)
2048MB ATI AMD Radeon HD 6450 (MSI) 36 °C
Storage
111GB Patriot Burst Elite 120GB (SATA (SSD)) 40 °C
232GB Western Digital WDC WD2500BEVT-24A23T0 (SATA ) 33 °C
Optical Drives
No optical disk drives detected
Audio
AMD High Definition Audio Device

Koje napajanje imas? Jel kuciste ATX velicine ili ona "polozena" varijanta poslovnih racunara?

Prvo sto bih zeleo da ti se zahvalim sto si pogedao temu .
Napajanje je Ac/Bel 180w MAX tako pise na njemu.
Kuciste je ATX ono standardno , tacan model racunara je Lenovo Thinkcentre Edge 72 type 3484 .

Napajanje te u velikoj meri ogranicava koju graficku mozes da ugradis. Po meni nema smisla ulagati previse para u takav racunar i uzimati novo napajanje i graficku, tako da ti je jedina "jeftina" opcija da uzmes npr polovnu GTX 1650 za 60-70e koja ne zahteva dodatno napajanje. Ima modela koji zahtevaju dodatno napajanje pa obrati paznju na to.

Procesor je vec dosta mator i tesko da ce se uspeti izboriti sa novijim naslovima, bice situacija gde ce ti procesor biti usko grlo.

U svakom slucaju, GTX 1650 je nebo i zemlja u odnosu na HD 6450 koju sad imas.

Moraces napajanje menjati i graficku to je sigurno.
Sa nekim ultra malim budzetom uzmes napajanje nekog kineza od 40e i 1060/1650 za 40-50e i radice to okej.

Ako ti igra nije na SSD mozes da imas problem sa ucitavnjem teksutra kad te spawnuje prvi put, i to mozes resiti kupovinom nekog jeftinog ssda od 256gb.
Sve u svemu jedan dosta mator PC koji se bori sa koliko toliko modernim naslovom i zasigurno ces imati problema sa "seckanjem" dok god ne uzmes nesto iz ove decenije.

Ljudi , hvala vam na komentarima , pisite i dalje ako se neko seti jos neke sugestije .
Probacu da nabavim neku polovnu grafu , napajanje vec imam neko od 500w iz jednog kompa koji ne radi , tako da cu probati da zamenim . Ovo svakako planiram zadnje da odigram i da se penzionisem sto se tice gaming-a .

Jos jednom hvala na pomoci !

Nazad
Vrh Dno