Šta je novo?

Battle of the middle earth - pomoc

DS9

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
709
Dakle, zali se covek, otprilike jedanput dnevno, pukne igra uz poruku runtime error, fajl game.dat.
Kaze da je bio pozajmio originalne cdove sa igrom i da se isto desava.

Graficka je 9600pro (pasivno hladjenje), poslednji 6.1 catalyst, 512MB ram, sempron 2500+.
Voltaze normalne, temperature isto. OS winxp+sp2 isto se desavalo sa winxp+sp1.
Igra u 800x600 setovano na medium.

Neki predlog?

DS9 je napisao(la):
Dakle, zali se covek, otprilike jedanput dnevno, pukne igra uz poruku runtime error, fajl game.dat.
Kaze da je bio pozajmio originalne cdove sa igrom i da se isto desava.

Graficka je 9600pro (pasivno hladjenje), poslednji 6.1 catalyst, 512MB ram, sempron 2500+.
Voltaze normalne, temperature isto. OS winxp+sp2 isto se desavalo sa winxp+sp1.
Igra u 800x600 setovano na medium.

Neki predlog?
Koliko se secam drug mi se zalio na isti problem. Sve ostalo mu je radilo OK, samo je to "pucalo" Provrti Prime95 za svaki slucaj, mada sudeci po njegovoj prici igra nije bas potpuno stabilna. Pokusaj da nadjes zakrpu ako je ima.

Hvala vam drustvo, inace racunar zavrsava 3d mark i testiranje sa cpu tester pro, tako sto se hardvera tice mislim da je sve u redu, a i jedini problem na tom racunaru je to pucanje igre.

Sad, koliko vidim postoji 1.02 patch za igru pa cemo da vidimo kako ce da bude sa tim.

U medjuvremenu sam malo protrcao po nekim stranim forumima (ovaj je tipican http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/36670/?o=0) i koliko sam shvatio, prilican broj ljudi ima identican problem da igra pukne.
E sad, univerzalnog resenja nema, neki su uspeli da rese problem ali njihov recept ne mora da se pokaze uspesnim na nekoj drugoj konfiguraciju. Ono sto bi moglo da bude zajednicko, je otprilike da vecina onih koji imaju problem - imaju i ATI kartice. Ovde cu pokusati da navedem ono sto mi se ucinilo da najpre moze da resi problem, a sto su neki navodili da su menjali.

1. Moguce je da se problem nece javljati ako se igra instalira na winxp bez sp2.
2. Kod agp 8x kartica, u drajverima setovati na agp 4x
3. Naravno, kao i kod svake igre smanjivanje detalja i rezolucije ce verovatno smanjiti ucestalost pucanja .

Izgleda bas onako kako rece xxxander, zeza igra.

Poslednja izmena:
kod mene(na kompu iz potpisa) na XP-u (SP2) igra ok sto ne secka niti bilo sta slicno nego ni ne baguje uopste...pizio sam skrimish-e neprekidno sigurno 5-6 sati,nije puklo niti bilo sta slicno uopste...ne znam u cemu je frka...gomila ljudi se ovde zalila i na novi Age of empires,neki problem sa zvukom,koliko se secam,kod mene sve to sljaka berz ikakvih problema...

K`o sto rekoh, frka je sto s vremena na vreme igra pukne (dakle vraca se win) uz poruku o runtime error koji izaziva fajl game.dat.

I, k`o sto rekoh, vecina onih kojima se to desava imaju ATI kartice. Tako da s obzirom da imas nvidinu karticu, verovatno je da i ne treba ocekivati probleme.

U svakom slucaju hvala ti, jer bar oni kojima je ova igra bitna mogu da vide na kakvoj konfiguraciji ona moze da radi savrseno.

DS9 je napisao(la):
I, k`o sto rekoh, vecina onih kojima se to desava imaju ATI kartice. Tako da s obzirom da imas nvidinu karticu, verovatno je da i ne treba ocekivati probleme.

Ja imam 6600gt i i meni se rusi s vremena na vreme... Kao i moj drugar. Ne verujem da ima ikakve veze s time da li je kartica ATI/Nvida.

Poslednja izmena:
Steta, vec sam pomislio da bi tip graficke mogao da ima bitnog udela.
Jedino sto mi jos pada na pamet je primena 1.02 patcha, a nakog toga game.dat fajla koji se kopira preko petchovanog.

Koliko se secam meni je taj pac pomogao. No davno je to bilo kad smo igrali sad cekamo II

Vrh Dno