Šta je novo?

Baterije za UPS... gde ih kupiti ?

dkurel

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2003
Poena
619
Pomagajte ljudi...

Trebaju mi baterije (akumulatori) za APC UPS (da li je od 400 ili 650 VA, ubijte me ako sad znam na pamet), posto su stare zavrsile radni vek.

Gde kupiti ovako nesto? Hvala. cheers

A da probas u Direct Linku? oni valjda rade APC?

Da DL su zastupnici za APC.

Ja imam njihov Back Ups od 500VA i tripujem se koliko ce mi baterija trajati.. Evo vec preko 2 godine radi normalno, dkurel, za koliko si ti istrosio tvoju bateriju?

Kako ne znas koji model imas, pa pise na njemu koliko je VA.. Od 400 ne postoji, samo 300, 500 i 650VA, u "entry level" klasi...

dkurel je napisao(la):
Pomagajte ljudi...

Trebaju mi baterije (akumulatori) za APC UPS (da li je od 400 ili 650 VA, ubijte me ako sad znam na pamet), posto su stare zavrsile radni vek.

Gde kupiti ovako nesto? Hvala. cheers

Baterija koja ti treba ima oznaku RB C2 i cene je 50EUR-a (porez nije ukljucen u cenu)...
S obzirom da je cena za UPS APC BK500EI oko 80EUR-a, tesko da je to isplativo...

Predlog je da probas da nadjes akumulatore 12V/7Ah za alarmne centrale. Kako su mi rekli, oni ne bi trebalo da predju 20EUR-a, a vrsice posao...

Inace, uvoznik za APC je Direct Link...

Mene zanima kada ce da mi crkne baterija. Koji je radni vek? AKo se dobro secam, pise u uputstvu nekih 3 godine...... :rolleyes:

Zavisi od dosta faktora, koliko cesto UPS koristi bateriju (npr AVR stedi bateriju) , tipa baterije, radne temperature, mozda vlaznosti itd... meni traje jos od bombardovanja, isto APC ali 280VA...

Pa meni traje negde od 2000-te... APC 500VA.

Nije nesto preterano bilo punjenja/prazenja...

ma nek sljaka doke oce... Onda cu da uzmem onaj Matrix APC UPS od 10000 VA :mrgreen:

Nazad
Vrh Dno