Šta je novo?

Baterije na laptopovima... i sve o tome

Trebalo bi da ima informacija o modelu u System Information (kucaj u search i pokreni program pod tim imenom) pod stavkom System Model.
Hvala ti, nasao sam.
Pise:
System model: Latitude E6520
System type: x64- based PC
Da li se na osnovu ovih podataka moze naci odgovarajuca baterija za moj lap top?

Može da se pronađe, samo kucaj u pretragu i vidi šta se nudi. Klasika, jeftine - kvalitet upitan, skupe - verovatno ok. 🙃

Baterija mi je na 80% originalnog kapaciteta, je li još da čekam ili je već vrijeme za zamjenu? Vidljivo je da se brže prazni no ranije. Asus rog u pitanju. Ima li originalnih baterija u Bgu?
80% ti je skoro nova baterija, može to još dosta da tera, tih prvih 20% meni izgubi uvek za 1 godinu ili manje... teraj do 50% ili dok ne počne spontano da se gasi na bateriji...

PS svaka zamenska ce na 100% da drži manje nego orig. na 80%...

www.hwinfo.com
Skini HWiNFO i trebalo bi da ti ispiše sve pojedinosti o laptopu. Takođe i samoj bateriji.
Hvala na informaciji. Ima li na Youtube-u neki tutorijal kako se rukuje ovim programom i kako da nadjem podatak o tipu baterije?
Može da se pronađe, samo kucaj u pretragu i vidi šta se nudi. Klasika, jeftine - kvalitet upitan, skupe - verovatno ok. 🙃
Mozes li mi pomoci koji podatak da ukucam na Google-u da vidim gde i za koliko ima da se kupi. Izvinite, ali bas sam "nepismen" kada su u pitanju ti sistemi, baterije i ostalo.

60W baterija za tvoj laptop je od 35e pa na vise.

Hvala na informaciji. Ima li na Youtube-u neki tutorijal kako se rukuje ovim programom i kako da nadjem podatak o tipu baterije?

Mozes li mi pomoci koji podatak da ukucam na Google-u da vidim gde i za koliko ima da se kupi. Izvinite, ali bas sam "nepismen" kada su u pitanju ti sistemi, baterije i ostalo.
Skini portable verziju. Pokreni iz .zip fajla onaj 64 bitni.
Pogasi one ispred ekrane i na ovom pozadi imaš:
Untitled-1.jpg
Moja je tek katastrofa, ima laptop sto godina, ali ne damo se :)

ili

Obe pretrage izbacuju brdo rezultata za taj model.
Hvala ti na linkovima, ali rezultati pretrage uglavnom se odnose na model 6420. Ne znam da li su baterije za te modele kompatibilne sa mojim.
Skini portable verziju. Pokreni iz .zip fajla onaj 64 bitni.
Pogasi one ispred ekrane i na ovom pozadi imaš:
Pogledajte prilog 476765
Moja je tek katastrofa, ima laptop sto godina, ali ne damo se :)
Hvala i tebi na savetu, ali da otvorim ovo sto se tebi otvorilo, to je tek za mene visa matematika. Da li taj program mora da se skida ili ga imam u svom lap topu? Pozdrav

Ako ne umeš ovo i da nađeš bateriju u pretrazi na google, onda lepo laptop pod mišku i u neki servis. Pogrešićeš u bilo kom drugom slučaju.
Bez ljutnje :)

fav scene GIF

Ako ne umeš ovo i da nađeš bateriju u pretrazi na google, onda lepo laptop pod mišku i u neki servis. Pogrešićeš u bilo kom drugom slučaju.
Bez ljutnje :)
Ne ljutim se, taman posla, totalno sam nepismen za kompjuter.
Postavio bih jos jedno pitanje, mozda ce zvucati glupo, ali da probam.
Da li lap top moze da radi bez baterije, da je izvadim i da mi radi na struju, kao sto je to slucaj sa desk top racunarima?

Kod tih starih baterija na vadjenje,moze da radi na punjac.

Kod tih starih baterija na vadjenje,moze da radi na punjac.
Ok, probacu da izvadim bateriju i da mi radi samo na punjac. Hvala na odgovoru.

Evo, upravo sam se prikljucio na punjac, radi i bez baterije. Samo mi u donjem desnom uglu nedostaje datum (sat ima) i ikonica za hvatanje WiFi.
Hvala ti jos jednom.

Poslednja izmena:
@djalf Hvala ti na linku, imacu ga u vidu. Sad kad sam izvadio bateriju, vidim da na njoj pise DELL 97Wh.

Ja sam bateriju izvadio iz lap topa i radi mi, samo imam muku sto uvek moram podesavati datum i vreme, a u donjem desnom uglu nema mi ikonice za Wi Fi, pa moram u Start Meniju da ukucavam "Network" da bih se konektovao. Ima li resenja za ovaj problem?

Pozdrav svima i undapred hvala.

Kakva ti je baterija na maticnoj ploci?Trebalo bi da pamti datum i vreme.

Pozdrav, drustvo,

Samo da javim da mi se sad prikazuje i tacan i tacno vreme, kao i ono najbitnije- Wi Fi,

Stvar je u tome sto sad bateriju nisam vracao u lap top, i sad kad sam ga ukljucio sve se prikazuje,

Hvala svima na savetima. Svako dobro,

Hteo bih da kupim za stari toshiba satellite laptop bateriju.
Oznaka baterije PA5024u...vidim da ima da se kupe neke baterije od 3500 rsd pa do 5k.
Da li valjaju te baterije? Ne ocekujem neko ludilo ali dal moze 1h da izdrži sa tom baterijom a da ista ne crkne posle 3m?
Da li daju garanciju neku? Ima ih na ananasu ali ne pise nista za garanciju.

Pozdrav, drustvo. Ja sam izvadio bateriju iz lap topa i sad ga koristim preko punjaca. Radi, ali ima jedna caka, pa se nadam da cete mi dati pravi savet kako da resim jedan problem.

1. Kada prvi put ukljucim lap top, on mi trazi bateriju, a ja pritisnem F1, pokrene se Windows 7, ali u donjem desnom uglu nema WiFi ikonice i datum je podesen na 2011. Iskljucim lap top.

2. Ukljucim lap top drugi put, otvori mi se sve kako treba, pojavi se WiFi u donjem desnom uglu i ponovo pogresan datum (2011.) koji moram rucno da menjam.

Koju opciju treba da ukljucim/iskljucim da bi mi se odmah, iz prvog puta, u donjem desnom uglu pojavila opcija za WiFi i tacan datum.

Unapred hvala na svakom odgovoru.

Tebi je izgleda losa CMOS baterija, probaj da ga otvoris i zamenis, ima je na svakom cosku, obicno CR2032.

Tebi je izgleda losa CMOS baterija, probaj da ga otvoris i zamenis, ima je na svakom cosku, obicno CR2032.
Hvala ti na odgovoru, citao sam nesto po internetu o toj bateriji.
Posto sam ja nevest da to kupim i zamenim, zanima me koliko bi me iznela cena te baterija i koliko kosta menjanje te baterije.
Kako god, ja sam odmorio od gledanja u procente baterije i mnogo mi je lakse da radim na lap topu bez baterije. Baterija mi je uvek predstavljala neko ogranicenje i neizvesnost.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno