...ovo mi samo smeta u smislu da moram imati uvek u vidu kroz par dana da ih punim, jer već evo prvi put kad je otišla baterija na 0% zdravlje je stradalo za 2 %.
Znači nije to ništa zbo čega bi se brinuo?
Meni je to teško imati u vidu pa ću ih morati staviti na neko mjesto tako da su mi stalno pred očima...
Nije buba nego fičer...
Tako da nije da se brineš, ali jeste nešto na čega se mora navići i malo voditi računa...
Zašto to tako radi, i na čega on troši tu snagu, nemam pojma. Nigde se ništa ne spominje u manalu. Do ove informacije je bilo jako jako teško doći.
Na HP forumima se ljudi jako žale, a HP zvanični support tvrdi da je to normalno, i ponavljaju k'o papagaji neke priče da treba isključiti fast-boot, fast-start, hibernaciju i bla.bla.bla, a to zapravo uopšte ne rešava problem. Šta god od fast XYZ da pogasite, ugašeni HP i dalje troši bateriju 2-5% dnevno.
Ovo ne bi bio toliki problem da u nekom momentu dovoljno prazne baterije prestane da je troši.
Ali jok! Cedi je i cedi dok baterija ne umre, i ne postane potpuno mrtva.
A HP će da kaže "to tako treba, to je normalno, eto u interesu što boljeg rada računara, to je tako..."

Ne bi me začidlo da je to smišljeno da se podstakne zastarevanje rečunara.

Trebalo bi potrošači da pritisnu HP da ovo reši.
Meni je jedna zamenjena u garantnom roku.
BTW, nisam nikakvu razluku u radu računara i u brzini podizanja primetio kada se računar uključi iz normalnog moda, i odmah nakon tog shipping moda.