Šta je novo?

Baterija!

migi

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2005
Poena
301
Uzeo sam polovan IBM Think Pad. Baterija ne moze da drzi duze od 5-6 min. Da li ovo moze nekako da se opravi, ako iko zna neku firmu koja servisira note bookove ili zna kako da resim problem nek odgovori na [email protected] jer nova baterija kosta preko 120Eura

nazalost, nema sanse, to je prakticno mrtva baterija. sledece je da laptop nece konstatovati da je ubacena....

sto nisi probao pre nego sto si kupio jer sad ili ces da se izujes za 120evara ili si dobio ultralaki desktop....

Ima na e-bay novi Li-Ion baterry pack za oko 46e za Thinkpad T40/R51, samo neznam kako bih je doterao ovamo, ako neko ima vezu... A nesto razmisljam da kupim Ni-Mh celije pa da s njima repariram bateriju umesto Li-Ion celija. Sta kazete, jel neko radio?

Dechko nemoj da se trudish, kupi novu bateriju. odesh u predstavnistvo ibm-a i pljunesh onoliko koliko ti traze. To ti je najjeftinija varijanta. Inostranstvo varijante zaobidji. Chim se stvori neki problem ima da se useres dok je ne reklamirash. Reklamaciju za hardware kupljen u inostranstvu ovde zaboravi. Samo par njih je dobro proshlo.Kupi bateriju i nauchi se da ne idesh grlom u jagode sledeci put.

Firma TRIAX. Imaju sve moguce nove baterije. Plus imaju jak lager. tel: 011/3284-424 i 063/323-557. Imaju reklamu u Halo Oglasima, ja ih cimao za par lapova, i za sve su mi rekli da mogu odmah da preuzmem baterije sa lagera.

Moze da se desi da menjanjem celija nista ne dobijes, problem je i u elektronici u bateriji. Ja sam imao bateriju sa ok celijama, ali elektronika neki put radi 5 min, neki put 1h.

Kod mene na ThinkPadu radi 1h kad vrti cd, a kad nista ne radim, nekoliko sati, pa sam u dilemi da li da uopste pomisljam na zamenu, a ionako slabo koristim bateriju (ili nikako). I da li je preporucljivo da skidam bateriju, posto uglavnom radi na struju?

Poslednja izmena:
ne, to bi za tebe bilo bacanje para. dok radi - radi a kad skroz crkne ti kupi novu ako ti bude trebala...
ja bih vadio napolje bateriju tj ja vadim bateriju uvek kad radi na struju. imas u drugom tredu napisao sma proceduru za odrzavanje baterije...

ljudi, vi izgleda nesto niste razumeli.Elektronika nije u celijama, ako imas kuciste sa potpuno ispravnom elektronikom samo zameni celije i to ti je to.E sada mozda je kod IBM nesto specificno.Inace ako je elktornika ispravna ona samo detektuje napunjenost baterije, a ne tipove i ostalo.Aj ako je neko radio to neka malo pojasni ja sam ovo rekao sa tzv.elektroncarske strane.Imam ponudu za neki laptop IBM 600 ali baterija drzi par minuta mislio sam ako kupim da repariram bateriju a elektroniku da ne diram, da li to moze.Pozdrav

Ja sam otvarao bateriju na starijem ibm-u i celije nisam mogao da promenim jer su bile kao presom spojene (lim sa obe strane bez zica), jedino celu da razvalim i onda sam odustao. Jedno pitanje, da li je moguce ako baterija na laptopu ne drzi uopste da bude do neceg drugog problem osim baterije (znam da moze da bude i neispravno punjenje, samo me interesuje koliko se cesto to desava - jel dok ne kupim bateriju ne mogu da probam)?

ali slusaj fazon, odlomis sve te celije, stavis nove....i to ti je to

Nazad
Vrh Dno