Šta je novo?

baterija za motorolu mpx200

n_131

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2005
Poena
320
E sad, znam da je bilo dosta tema o ovome, stvarno na mpx200 baterija traje bas kratko, pa me zanima da li neko zna gde ima da se nadje ista, ne mora da bude veci kapacitet nego samo da traje normalno jer ova koja je sada u telefonu ne moze da izdrzi ni ceo dan, znaci traje samo oko 11 sati, makar dva dana i bicu zadovoljan, ovako i sistem cesto blokira i slicne stvari...
Ako neko zna gde ima da se kupi ili ko ima slucajno neku dobru bateriju viska nek pise na PM...
Zanima me da li i oni N-Lap prave baterjie za mpx200 jer su njihove obicno malo veceg kapaciteta...

Da li si sigurno isključio konstantan receive na IC portu? To osakati bateriju na svega par sati?

Meni će uskoro biti tačno godinu dana kako imam dotični telefon, i baterija u kontinuitetu svaki drugi dan ide na punjač, sa tom činjenicom da drugi dan se dešava da ostane i do 60% po xbaru, odnosno još 10tak sati stand-by.

Jedino što mogu da ti dodatno savetujem, pored toga da proveriš šta se dešava sa IC portom, je da nemaš neke čudne rezdentne programe instalirane u telefonu. Redovno koristi Quick Close program - definitivno su neki programi loše napisani i ubijaju bateriju ako ostanu nezatvoreni.

I na kraju, drži bateriju u radnom režimu, gledaj da je što češće isprazniš do kraja i puniš ugašenog čitavu noć. Tim sistemom me je svaki dosadašnji telefon nagradio sa par procenata dužim trajanjem baterije.

A to je ponasanje koje steti li-ion baterijama i svi strucnjaci preporucuju upravo suprotno od toga,znaci da se NE prazni do kraja jer je bolje da uvek ostane nesto"soka"u njoj nego da se iscrpi dok se telefon ne ugasi!
Pozdrav ,)

Ma znam ja to sa baterijama, treba da se isprazni ali ne bas skroz do kraja da se telefon ugasi... Do sada nisam imao problema sa baterijama ne telefonima. Izgleda da je problem bio u IC portu... Ostavio sam ga ukljucenog i totalno zaboravio, jer nema nikakve notifikacije na desktopu. A znao sam da on tako utice na bareriju.... Sada cu da ga testiram ali mislim da ce biti ok...
Hvala na pomoci u svakom slucaju, a ako nekome treba baterija nasao sam u jednom BG servisu za 900din pa nek pise na PM...

Lomnica_city je napisao(la):
A to je ponasanje koje steti li-ion baterijama i svi strucnjaci preporucuju upravo suprotno od toga,znaci da se NE prazni do kraja jer je bolje da uvek ostane nesto"soka"u njoj nego da se iscrpi dok se telefon ne ugasi!
Pozdrav ,)

Svakako da je ni jedan uređaj neće isprazniti do kraja, čak ni blizu njenog kraja (0v) - sem da je sam ručno spojiš na nekog potrošača i pustiš da se samouništi.

Iz tog razloga je potpuno suvišno praviti razliku između pražnjenja do kraja (bukvalnog) i pražnjenja dokle će uređaj da se ugasi kako bi sačuvao sebe i bateriju.

Na MPx200 ispražnjena baterija "do kraja" znači da joj se voltaža spustila na oko 3.2v (što i nije mnogo daleko od nominalnih - tj. srednjih 3.6v za Li-Ion bateriju). Maksimalno puna je oko 4.2v čini mi se.

Li-Ion baterije ni po čemu ne odstupaju od ostalih punjivih baterija, sem baterija od olova ili srebra - za koje je bolje da su stalno pune, odnosno da se redovno dopunjavaju. Prema tome, baterija će biti zahvalna ako joj se da zdrava aplituda. Pretpostavljam da se i hemijski može dokazati činjenično stanje, ali par dana iživljavanja nad baterijom mi je u svakom aparatu koji sam imao do sad rezultovalo u degradaciji performansi. Ne bih ulazio u to da li se baterija trajno oštećuje ili ne, ali u tom kratkom periodu će rad uređaja između dva punjenja u svakom slučaju biti kraći.

Lomnica_city je napisao(la):
Pozdrav ,)
Naravno. Isto kao sto nema razloga puniti bateriju celu noc (koliko treba vremena da se napuni baterija na MPX200 - oko 2 sata... k'o i na ostalim telefonima?)

Slucajno sam naisao na ovaj oglas:

Prodajem Litijum polimer baterije za mpx200 motorolu.1900 mili ampera. za sliku baterije i vise informacija e-mail salji na jazlabg(at)yahoo.com

Da li ima neko iskustva i o cemu se zapravo radi? Neka prevara ili ...

Evo ja čekam da neko kupi i proba... ;)

Na bateriji moze da pise sta hoces ali je pitanje uvek, da li je to samo nova modovana ambalaza za 820mA ;)

dobio neki lik dve takve LiPo 1900mAh baterije...
po sat dva sluza muziku, bar pola sata dnevno korsiti Agile, ne gasi nocu i zalio mi se da mu baterija izdrzi jedva dva dana /mislim na ove LiPol)

toliko o toj bateriji :)

trajkovic je napisao(la):
Slucajno sam naisao na ovaj oglas:

Prodajem Litijum polimer baterije za mpx200 motorolu.1900 mili ampera. za sliku baterije i vise informacija e-mail salji na jazlabg(at)yahoo.com

Da li ima neko iskustva i o cemu se zapravo radi? Neka prevara ili ...

e ja sam cuo da te baterije ne valjaju od nekih ljudi koji se razumeju u te stvari....

majka je napisao(la):
ja sam od clana koji se zove nekad_bio_soko kupio dve od po 1200mAh.

rade najmanje 50% duze od originalne 820.

Impresivno. Sigurnih 3 dana autonomije, pa i više od toga pretpostavljam?

Pa, jedan dan dobrog koriscenja izdrzava i komotno se uvece stavi na punjac. Ja imam istu.

meni izdrzava dva dana ljudskog koriscenja sa glasnim slusanjem muzike recimo 3 sata.

to je vise nego 2x koliko je originalna trajala.

nisam nesto sad presrecan ali ok.

Ocito nam se pojam "dobrog koriscenja" razlikuje :D S obzirom da se ja izgubim u igranju Worms World Party, ja sam zadovoljan.

I, nakon 2 godine, da malo ozivimo temu :d
Opet isto pitanje - jel ima, gde ima i posto je ?
Znam da je mpx200 sada vec veoma star i prevazidjen telefon, ali ovaj moj jos uvek lepo radi osim sto mu je baterija stvarno mnogo oslabila, pa mi nekako glupo da ga bacim zbog toga :(

ja sam kupovao do sada 2x onu maxcell bateriju (u principu kinesko sr*nje) i još uvek mi originalna baterija radi bolje nego te kineske, čak i kada su nove.

koliko ti traje baterija? ja moju punim svako veče, a očitavam stanje od 60% pred punjenje, tako da mislim da bi i dan ipo izdržala... to je po meni skoro kao kad sam ga kupio, a evo ima bliži se 3 godine kako ga imam.

:wave:

Mora da se puni svako vece, znaci ~24h, ali sa veoma umerenim koriscenjem (nista multimedija, samo malo razogovor/sms). Ali mnogo veci problem je sto nemas ideju kad ce da se ugasi, prvo se prazni postepeno do trenutka kada pokazuje da je 60% puna, onda tako stoji neko vreme i nesto kasnije telefon se odjednom gasi :d

Sto se tih kineskih baterija tice, bas iz tog razloga ni meni se ne kupuje nesto takvo, ali nemam ideju gde da nadjem nesto bolje :(

Dok sam imao ovaj telefon, kupio sam tu Maxcell kinesku bateriju u Balkanskoj u trznom centru pri dnu ulice, blizu raskrsnice sa Admirala Geprata, Gavrila Principa i Sarajevskom. Mislim da je radnja na prvom spratu pa u uglu. Kad malo bolje razmislim, licilo je na servis.

Svi ostali utisci su isti kao i kod Samuraja Samoubice. :p

Poslednja izmena:
A jel ima negde da se kupi nesto bolje ?
Ili da platim nekome da mi naruci preko neta, samo ne znam da li se to isplati ...
Izgleda da se telefonu smesi penzija :(

Nazad
Vrh Dno