Šta je novo?

baterija na ploci?

Ivan985

Slavan
Učlanjen(a)
08.09.2009
Poena
350
Moja oprema  
CPU & Cooler
3770k, phanteks thcp 14 - r5 3600, esports duo 34
Matična ploča
GA-Z77X-UP4 TH - MPG B550 GAMING PLUS
RAM
2x4gb 1833mhz patriot- 2x16gb 3600mhz kingston
GPU
Asus hd7950 - Msi rtx3070 ventus 3x
Storage
120gb v300 kingston - 1tb kc3000
Zvuk
lusya dac- isk hf2010
PSU
Corsair hx850 - Antec NE850G M
Kućište
Cm stacker 830 - Antec performance ft1
Monitor
Hp x27q
Miš & tastatura
Lenovo legion - Razer DA essential
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Sat u windowsu stalno kasni. na 2 sata kasni 5.6 minuta. Sumnjam na bateriju al cisto da proverim posto mi se ovo prvi put desava.

Proveri vreme u biosu da li je dobro, kao i sva ostla podesavanja da li su u redu, ukoliko nisu, mozda je baterija. Mada u slucaju da je baterija, pri paljenju racunara ce ti izbaciti gresku, na prvom ekranu (ne mogu tacno da se setim natpisa). Ukoliko je sve u redu sinhronizuj vreme iz bios-a i windows-a.

Sad cu da vidim podesavanja u biosu. On kasni dok sam u win-u svakih sat vremena sinhronizujem i opet kasni. Kad palim komp sve ok neprijavljuje greske.

Ako ti ne izbacuje gresku, verovatno da je ispravna. Ukoliko hoces da budes siguran, i imas pri ruci instrument, premeri voltazu (mislim da cmos ima od 3V i 3.2V), negde sam procitao da je treba menjati ukoliko je voltaza ispod 2.5V, ali ja sam ih menjao i ako je ispod 2.7V, 2.8V jer je jeftina.

Bila je razlika u biosu od 2 minuta. Sredio sam vreme u biosu al opet kasni. Zamenicu bateriju pa cu videti oce li to a sredi stvar.

Moze li preoptereceno napajanje da bude uzrok tome?

znaci ako si iskljucio automatsku sinhronizaciju vremena prilikom instaliranja os, ukljuci je.

bateriju promeni svakako, cr 232 ako se ne varam

Do pre par dana sve je bilo ok. Nisam imao razloga da iskljucim automatsku sinhronizaciju pri snimanju os-a.Pre par dana sam zamenio grafu (8800gt za gtx260) pa me zanima da li je to mozda razlog

Prvo promeni bateriju, pa ako i posle toga bude zezalo (a neće), onda ćemo mozgati šta je u pitanju.

Nisam menjao jos bateriju zamenicu je tokom nedelje. Zanima jel previse 3.37v za bateriju posto je trenutno na takvom naponu (default).

Nije previse. Ako ti je to napon baterije (nadam se da si unimerom merio, a ne da si koristio softversko ocitavanje) onda nema potrebe da je menjas.

Nazad
Vrh Dno