Šta je novo?

Baterija na laptopu

Chex

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2000
Poena
619
Koristim laptop kao pravi kucni racunar.Nigde ga ne prenosim. S obzirom da je stalno ukljucen u struju da li bi bilo pametno da izvadim bateriju ili to nije dobar potez:)

Koristim laptop kao pravi kucni racunar.Nigde ga ne prenosim. S obzirom da je stalno ukljucen u struju da li bi bilo pametno da izvadim bateriju ili to nije dobar potez:)

Izvini reci mi jel ti je baterija dobra ili ne drzi struju?
ako je dobra,a ne koristis je mogao bi da je izvadis zbog dugotrajnosti cele baterije!

Poslednja izmena:
Obavezno je izvadi i drzi na 30%-40% napunjenosti na nekih 15C-20C.... jer kada je ukljucena ona se greje, a kada se greje onda se prazni a kada se prazni onda kada predje odredjeni prag kompijuter pocne sa punjenjem i odlaze ti ciklusi punjenja kojih imas oko 500-600 max

Ili ako ne planiraš da poseduješ računar, duže od 3-4 godine, koliko bi trebala da izdrži baterija, podesi režim punjenja tako da se puni kada je totalno prazna 2-5%, a ne da se stalno dopunjuje sa 97% na 100% kako je u većini slučajeva.

auh, ovako.....
od skora imam acer 5101 ....nego, baterija drzi zadovoljavajuce, merio sam, izgura 2h30 minuta divx sa hdd..
EEEE sad...uglavnom ga koristim na punjacu, ali ga s vremena na vreme istaknem, potrosim nekih 30-60% pa ponovo nakachim, tako da bih izbegao vadjenje baterije, ako bash nije neophodno, a nije mi preteran problem da npr, ako se za godinu dana kapacitet smanji za duplo, kupim novu bateriju za 50 eura....

nego, kako mogu podesiti tu opciju za punjenje kad padne ispod toliko i toliko? postoji li neki poseban program, nisam nashao u acerovom softveru neshto slichno...strana laptopa na kojoj su procesor i hdd je topla, ali strana na kojoj je baterija je apsolutno hladna.

taj ciklus, od 300 do 600, odnosi li se na punjenje baterije od nule ili blizu nule, ili dopunjavanje od nekih 70% ? npr, koja je razlika po vek baterije ako je punim 500x od 10% istrosheosti, i koja je ako je punim 500x od 70%? laptop nije star ni mesec dana...

I poshto nisam imao nikakav kontakt sa laptopovima do ovog...

normalno je da ga u radu istaknem/utaknem na punjac? ne smeta mu? (tad lampica za bateriju sjaji sekund narandzasto (mod punjenja) i odmah se promeni na zeleno (puno)

shta gasi standby kod laptopova? sve osim napona na memoriji? poshto koristim hibernaciju kada ga zatvaram (retko shutdown), da podesim standby k`o chovek? :)

Hvala :D

koliko sam ja gledao, svako punjenje je po jedan ciklus... cak mislim da i elektronika u bateriji tako meri cikluse... ako gresim sorry..

E marko84,KAMO SRECE da je nova baterija samo 50 eura,toliko mozda kosta reparacija istih!!!
@genuine: Nisi lose shvatio,uglavnom je tako,sem recimo u izuzetnim slucajevima kod pojedinih uredjaja,kao sto je iPod koji valjda smatra za ciklusa samo punjenje od pocetka,a sve ostalo je dopunjavanje ako sam dobro shvatio,medjutim kako god okrenes,baterija ce tesko prebaciti 3 godine zivota u svakom slucaju!!
Pozdrav ,)

nema sanse preko 3 godine to cak i proizvodjaci kazu... ja sam gledao cene novih baterija recimo originalna za moj kosta oko 150 evra a neka malo jaca triax-ova (www.svebaterije.com cinimi se ) kosta oko 100 evra... zavisi opet od modela

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno