Šta je novo?

baterija mrtva na laptop-u

veske

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
320
Evo ovako baterija za laptop mi je totalno mrtva, kada je stavim u komp racunar je prepozna(pise charging) medjutim ne mogu da upalim komp sa njom.Ja sam otvorio bateriju i saznao da su mi dve celije potpuno promenile polaritet, imaju manji napon i do njih ne stize isti napon kao i kod ostalih celija(tipa ostale celije dobijaju 13 v, a ove dve 1 volt ili tako nesto).Sta se tu desava, ja mislim da je elektronika vrisnula, tj.samo taj deo koji puni te dve celije.Ima li ovome pomoci, sta bi tu mogao biti kvar, da li elektornika ispravna.....Mogu da postavim fotke baterije ako nekog interesuje.Takodje me interesuje i da kupim bateriju ako neko ima neka salje na PM.Inace laptop je Acer Aspire 1200.Nisam znao gde da smestim ovu temu pa ja da je stavim ovde posto je ovo kao neko sredjivanje baterije, tj.rucni rad.Moderatori slobodno je premestite na drugo mesto, samo mi pustite PM gde se nalazi>Pozdrav

Kao prvo, celija ne moze da promeni polaritet.

Kao drugo, celije se pune serijski, tj. sve odjednom, jer su tako vezane.
Ne puni se svaka posebno.

Druze, tebi je najverovatnije baterija crkla! Isto se desilo i meni, 2 celije na po 1V. Bilo kako bilo, ne moras da kupujes novu bateriju jer u gradu ima ko radi ''reparaciju'' baterija, odnosno otvore bateriju kao sto si ti uradio i onda zamene celije i posle radi. U slucaju da je otisla elektronika (jednom u 50 slucajeva) nema ti pomoci i nova baterija ne gine. Ako te zanima gde se repariraju baterije tu je PM.

Pozdrav

Au, pa ovo od jutros kao chat, eno Veske postavio MO za bat. :D

tranzistor nemoj bre da *****avas za MO.Nego kako bre nemoze da promeni plaritet onda sam ja retard, pise plus, stvaim instrument minus, e pa ****** onda, a instrument je iskrin high quality.E da pa ja sam merio napon koji dolazi do celija od elektronike(skino zice) i on je puno manji nego kod drugih celija.A to za reparaciju nebih bas da im dam 30 eura, to je mnogo ja cu sam nesto da sredim.Aj jos malo mi pomozite na sta trebam da obratim paznju sta bi to moglo da bude?Kako da znam dali je elektornika ispravna?pozdrav

veske je napisao(la):
onda sam ja retard
Ovi si ti napisao :D

Ne moze da promeni polaritet, to sto ti meris je neispravna celija.
Sam neces da sredis nista, veruj mi.

Sta ti znaci "puno manji nego kod drugih celija"?
Imas ti neku semicu, detalje, napon, struju... ?

nemam semu, evo ovako skinim provodnike(zice) sa celija i izmerim da elektronika salje npr.10 volti, uzmem te dve druge celiji, skinem sa njih zice elktronika salje 2 volta, znaci nesalje isti napon.Gledaj moze da promeni polaritet sto posto, snimicu video clip, pa ces videti.Pozdrav

Vrh Dno