Šta je novo?

Baterija acer extensa 5630g

markosvaba

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2008
Poena
320
U zadnje vreme sam primetio da mi LT slabo drzi bateriju mozda zadnjih 2 nedelje.

Designed Capacity:48840 mWh
Full Charged Capacity:31913 mWh
Wear Level:34.7 %

Koliko je ovo lose? Obzirom da je lt star oko 4mes.

I kako da joj vratim kapacitet :p:smash:

I jel zna neko da li baterija podleze garanciji

To je baš veliki wear level za 4 meseca. Bateriju verovatno ne skidaš, a opterećuješ ga dosta. Verovatno igraš igre? Za garanciju pogledaj u garantnom listu, ako je uopšteno, nazovi prodavnicu gde si kupio lap, ali verovatno je godinu dana i za nju.
Ja moju skidam, jednom mesečno je ispraznim na 10%, pa je napunim, ispraznim na oko 40-50% i izvadim. Danas sam baš to radio, kapacitet je kao ova tvoja 48840 mWh, ali je wear level 0%. Inače ima joj 5 meseci, ali prvih mesec dana je nisam vadio.
Što se tiče vraćanja kapaciteta, ne znam da li je to moguće, znam da ima neki sistem za kalibraciju baterije, ali za wear level mislim da nema pomoći.

trebalo bi da postoji garancija od 6 meseci na bateriju, toliko Acer valjda daje.

Pa ne skidam bateriju. Ali npr napunim laptop pa skinem sa punjaca pa dog ne stigne do 10% i tako u krug. Ne znam zasto je izgubila naglo kapacitet. PS. ne igram igre

Da li imam pravo na reklamaciju?

Poslednja izmena:
zovi tamo gde si kupio...

Ko zastupa garanciju za Acer? Šta ti piše u garantnom roku?
Mislim da ćeš bolje info dobiti u samom servisu, jer na prodajnom mestu znaju da popune i overe garanciju, ostalo nije do njih. Taman da njima i odneseš računar, veća je šansa da ga oni pošalju u regularan servis sa garantnog lista, nego da sami nešto pokušavaju. Na taj način samo gubiš dodatnih dan-dva dok ga oni ne proslede.

To jeste prilično veliki wear level za 4 meseca, ali je pitanje da li će to prihvatiti kao neispravnu komponentu.
Nagađanje: za 4 meseca si mogao lagano da napraviš preko 100 ciklusa punjenja, a 6 meseci uglavnom daju proizvođači čije baterije trpe manje ciklusa punjenja (300-500?). Svi brojevi se uklapaju da si svakodnevnim punjenjem zapravo toliko potrošio bateriju. Naravno, sve ovo je nagađanje i nadam se da ćeš uspeti da dobiješ novu bateriju :)

KimTec ih zastupa. Laptop sam kupio u acer srbija tj laptop centar. Kada sam imao instaliran win 7 temp su uglavnom bile:
cpu oko 60
hdd 55
Vga 65
to me je malo sada zabrinulo i stavio sam xp. Temp su pale na
cpu 50
hdd 45
vga oko 53

Da li je win 7 mogao da unisti bateriju? Cuo sam dosta vise traje baterija na xp nego na sedmici.

Danas sam ih zvao oko 6 nisu radili. Sutra cu pokusati izjutra

Da video sam taj topic. Zanimljivo :)

Pa ne verujem da ce mi uzeti ceo LT zbog baterije ? Zar ne, msm video sam su decku uzeli zbog toga ali...

kupio sam 15. oktobra acer 5741g u gigatronu i zadovoljan sam lapicem, osim sto je baterija trulex. zapravo evo vec je wear level 34%, design capacity je 47520mwh - a full charge capacity je 31352mwh.
sto u prevodi znaci da mogu strimujem film sa youtubea oko 1h i 15 minuta / ekran dva podeoka od minimalnog osvetljenja. bez wifi bi mozda nabio 10ak minuta
ne znam kolika je garancija na bateriju i da li baterija treba da se baja i drzi u frizideru :D, no u prospektu pise da je trebalo da drzi 3 sata, sto nikad nije mogla. iskreno nisam ni ocekivao, ali sat i cetvrt necu bas da progutam posle 4 meseca koriscenja. (bila je oko 90 - 120 minuta ganc nova)
uz photoshop naravno traje i manje.

garancija na bateriju je 6 meseci, mada ne znam da li mora da crkne...

Meni se čini da bi problem koji spominjete mogao da bude prouzrokovan činjenicom da su to relativno stari modeli, tj modeli koji su uvezeni ko zna kad i stajali po nekim radnjama, distributerskim magacinima, mesecima u ne baš najbojim uslovima. Acer ima neku politiku da isporučuje fabrički prazne baterije, tako da mislim da tako duga stajanja (jer se acer ne prodaje kod nas svetlosnom brzinom) ne mogu da koriste bateriji, pa mi se čini da je upravo to razlog vašeg problema.

Mada, to je samo wild guess.

Najbolje je odneti ga u Servis, a to je System 1 ili KimTec.

nije iskljuceno, baterija je katastrofa od prvog dana. evo sada sam se vratio sa puta i bio sam laughingstock :D, nismo ni film pogledali, izdrzao je oko 75 minuta, haha. to i nije bas pokretni komp, da sam zapravo nesto i radio baterija ne bi ni sat izdrzala. u petak zovem gigatron da vidim kako cu dalje i kakva im je procedura. razocaran sam baterijom i nadam se da bateriju ne menjaju samo kada crkne. lap je super, ali ovakvim tempom opadanja kapaciteta za mesec dana ce drzati dok se digne win...:trust:

Vrh Dno