Laza je napisao(la):Sta te briga. Inace temperatura je ista i posle pola sata igranja i posle 5 sati igranja!!!
Ne JACIM nego BOLJIM.Izgleda da je ovaj Studentov cooler prava stvar.Skoro necujan,a hladi bolje od Titana.Chex je napisao(la):Vec posle pola sata igranja CM temperatura se popela na 50 stepeni.Imam dodatni kuler u kucistu i stavio sam titana na njega.
Mozda bi bilo bolje sa jacim kulerom?
delimir je napisao(la):Kod mog druga se običan Athlon TBird 1 GHz ne skida sa 60C, ali ni posle dosta igranja opet stoji tu negde oko 60C, ne varira mnogo...
Malo me čudi da je u BIOS-u 50C, a kada se koristi ASUS Probe programče (iz Win-a) koje ide uz ploču ASUS A7V133 daje 60C što je čak 10C više...
notax je napisao(la):Trebalo bi da je u biosu tachnije. Meni Hardware Monitor i bios daju iste vrednosti. Duron 600@910 (6.5x140) od 36-39 stepeni (otvoreno kuciste, sa zatvorenim nesto vise, ali je jedan ventilator u kucistu).![]()
delimir je napisao(la):Kod mog druga se običan Athlon TBird 1 GHz ne skida sa 60C, ali ni posle dosta igranja opet stoji tu negde oko 60C, ne varira mnogo...
Malo me čudi da je u BIOS-u 50C, a kada se koristi ASUS Probe programče (iz Win-a) koje ide uz ploču ASUS A7V133 daje 60C što je čak 10C više...
Digi je napisao(la):Ma bas ste mi simpaticni sa tim AMD-ovima
Bolji je intel po tom pitanju, to i vrapci na grani vec znaju
ali kad si vec to uzeo, elem evo ti par korisnih saveta:
1. I 70 - 80 stepeni ti nece ostetiti procesor i radice normalno, ali
procesori BRZE rade i DUZE traju cim im je radna temperatura niza
2.Brzina obrtanja ventilatora nije presudna bitna je ukupna povrsina hladnjaka preko kojeg se odvodi toplota a to ti je
u vezi sa projem rebara na hladnjaku i njegovom velicinom
Misko je napisao(la):1.Da da procesor osetno brze radi na 30 stepeni nego na 60![]()
delimir je napisao(la):Pa to i ja sam sklon da poverujem pre BIOS-u. Nego on hoće da OC taj procesor (radi na 100 MHz FSB-a default, ja sam mu samo podigao SDRAM na 133 MHz da jer šteta da radi na 100...) na 1.33 MHz GHz, a ja nešto nisam za, jer niti znam koji su mu kuler uvalili na CPU niti je otvoreno kućište, a greje se dosta...Bez FOP38/6Cu+ ne bih se nešto igrao sa time...
Misko je napisao(la):1.Da da procesor osetno brze radi na 30 stepeni nego na 60
2.Kazi to Delti na 7000+ Obr/Min pa da jos malo
Ne kazem da nije vazniji oblik, al 7000 je 7000.
Izasle su vec dve novije verzije Asus Probe-a kod kojih je resen taj problem. Sada pokazuje istu temperaturu kao i u BIOS-u. Nije lose s vremena na vreme posetiti sajtove proizvodjaca hardware-a koji imate u masini i skinuti nove verzije drajvera, BIOS-a, i ostalog software-a.supernova je napisao(la):Asus Probe laže i preko 10 stepeni i nikako mu ne treba verovati.
notax je napisao(la):Vidim da si me preduhitrio. Jesu li cinizam i sarkazam zarazne bolesti???
Ali, zaista. Chovek sebi nekada ne moze pomoci, s obzirom sta sve moze da se procita.
Digi, nema ljutish. Ali vecina onoga sto si napisao, jednostavno nije tachno.
radar je napisao(la):Pre par dana sam sasvim slučajno izveo zanimljiv eksperiment. Pri uobičajenom krstarenju po netu, u jednom trenutku me je iznenadila neuobičajena tišina u sobi. Odmah sam provalio da mi je usred rada stao ventilator na 6CU+ kuleru. Brzo sam uključio ASUS Probe i još više se iznenadio kada sam video da temperatura nije značajno porasla. Pri svakodnevnom radu temperatura CPU-a je oko 40C a kada se procesor baš optereti dođe do 45C, a sada sa isključenim ventilatorom nije prelazila 50C. Testirao sam tako nekih 10-15 minuta i temperatura nije više rasla (zadržala se malo ispod 50C). Sve se ovo dešavalo u normalnom radu kompjutera (Internet, programi iz Office-a, Macromedije i slično). Nisam baš smeo da testiram procesor pri maksimalnom opterećenju, ali i ovi rezultati mi se čine zanimljivim.
Umalo da zaboravim, u pitanju je Duron 800MHz.
ASUS A7V-133c. I na njoj postoji ta opcija, ali sam je isključio.notax je napisao(la):Koju plocu imas. Ja na najjeftinijem ABIT-u KT7E u bios-u imam opciju da mi se kompjuter automatski iskljuci, ako ne radi ventilator na hladnjaku procesora.
radar je napisao(la):ASUS A7V-133c. I na njoj postoji ta opcija, ali sam je isključio.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari