Šta je novo?

Bas Celik 2.0 aplikacija za citanje LK na MacOs

DJmihailo

Čuven
Učlanjen(a)
17.11.2004
Poena
695
Pocetnik sam na Macos, a prelistao sam sve moguce forume, ali nisam nasao uputstvo "korak po korak" :D. Dakle, kao sto naslov kaze, da li neko moze da mi objasni kako da instaliram ovaj program....Shvatio sam da je potrebno da pokrenem Xcode Command Line Tools, komandom na terminalu za koga mi nije najjasnije sta radi a i enigma mi je sta dalje..... Mene zanima samo da mi citac citac bude funkcionalan kada ubacim LK u njega;) a ne zanima me da to radim preko virtuelnog Windows-a;). Ako bi neko bio ljubazan da mi objasni bio bih mu jako zahvalan...

Koliko sam video u Redit threadu treba ti sam XCode i XCode CLI tools. Posle iz XCode kompajliraš zip source code koji je dostupan na GitHub-u. Nisam probao, ne očitavam tako često LK :)

Pocetnik sam na Macos, a prelistao sam sve moguce forume, ali nisam nasao uputstvo "korak po korak" :D. Dakle, kao sto naslov kaze, da li neko moze da mi objasni kako da instaliram ovaj program....Shvatio sam da je potrebno da pokrenem Xcode Command Line Tools, komandom na terminalu za koga mi nije najjasnije sta radi a i enigma mi je sta dalje..... Mene zanima samo da mi citac citac bude funkcionalan kada ubacim LK u njega;) a ne zanima me da to radim preko virtuelnog Windows-a;). Ako bi neko bio ljubazan da mi objasni bio bih mu jako zahvalan...
Nikako. Drži se windowsa.

:D Sto se toga tice, prelomio sam...tako su mi rekli i za aplikaciju za banku, pa sve radi kako treba. Uvazavam tvoje misljenje i hvala ti na sugestiji, ali bi mi bilo drago kada bi neko pokusao da mi objasni kako da to uradim, barem da probam, pa da sam ocenim;).
Koliko sam video u Redit threadu treba ti sam XCode i XCode CLI tools. Posle iz XCode kompajliraš zip source code koji je dostupan na GitHub-u. Nisam probao, ne očitavam tako često LK :)

To sam i ja video, ali sam mislio da neko moze da mi da uputstvo za dummies;)... Ali ako ga ne bude....krecem sam u nove pobede:)

:D Sto se toga tice, prelomio sam...tako su mi rekli i za aplikaciju za banku, pa sve radi kako treba. Uvazavam tvoje misljenje i hvala ti na sugestiji, ali bi mi bilo drago kada bi neko pokusao da mi objasni kako da to uradim, barem da probam, pa da sam ocenim;).

To sam i ja video, ali sam mislio da neko moze da mi da uputstvo za dummies;)... Ali ako ga ne bude....krecem sam u nove pobede:)

Pa dobro, kompajliranje source code-a pisanog za Linux na Mac-u i pravljenje funkcionalne aplikacije za ocitavanje licne karte od toga nije bas operacija "for dummies". Pitanje je koliko ce takva aplikacija da bude i pouzdana, jer nisu sve LK iste, ne ocitavaju se na isti nacin.

Previse cimanja da bi radio Celik na Mac OS, mislim da je najbolja varijanta da se uzme neki stari laptop sa Windows samo za citanje licne karte.

Istu zelju sam i ja imao, pa sam brzo odustao tj. resenje je bilo virtualnka sa windows-om :)

Evo sad probao kod mene na Macu, radi kompajliranje kako treba. Pretpostavljam da imaš "klot" macOS install, tako da bi koraci trebali da budu otprilike ovakvi:

1. Skineš i instaliraš Go sa https://go.dev/doc/install
2. Instaliraš kolekciju kompajlera:
Bash:
xcode-select --install
3. Instaliraš Homebrew:
Bash:
NONINTERACTIVE=1 /bin/bash -c "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/HEAD/uninstall.sh)"
(ovo gore je varijanta da instalaciona skripta odradi sve sama bez da te pita za dozvolu, ako nisi developer, ovo je OK, ako jesi, onda verovatno ne bi ni otvorio ovu temu :))
4. Instaliraš Git:
Bash:
brew install git
5. Smakneš Baš Čelik kod:
Bash:
git clone https://github.com/ubavic/bas-celik.git
6. Instaliraš dodatne komponente i iskompajliraš Baš Čelik:
Bash:
go mod download
go build -v
7. Pokreneš Baš Čelik:
Kod:
go run -ldflags="-extldflags=-Wl,-ld_classic,-no_warn_duplicate_libraries,-v" .

Nemam vremena da testiram konkretno logovanje i emulaciju za ePorezi npr. jer mi ConsentID završava posao, ali za očitavanje lične karte bi ovo gore trebalo da bude dovoljno. Utakneš čitač kartice i trebalo bi da šljaka.

To mi je trebalo :) :) :)... Probacu za vikend.....zahvalan....🤗

Naravno da nisam developer :D :D :D

Ne znam zašta ti treba, ali ako je tipa da očitaš da bi ušo na ePorezi, možeš da odeđ u poštu i dobiješ onaj kod ili kako se već zove. Sa tim ti ne treba lična karta za ePoreze npr...

Vrh Dno