Šta je novo?

Barton vs Sempron

MarNED

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2004
Poena
309
Zna li neko da mi kaze koji je procesor bolji od ova 2?
Mislim, recimo konkretno na 2500+ ili kako se vec obelezava.
Po prodavnicama su mi rekli da Bartona nema vise (da li se ne pravi
vise ili sta, pojma nemam) uglavnom nece ga biti, ima samo ovog Semprona.
Auuuuuu, nisam mogao da verujem.
Sto se tice nekih poredjenja,cuo sam da Barton porede sa punim Intelom, a Sempron sa Celeronom, a koliko znam pun Intel je dosta bolji od Celerona. :(
Jaoooj, jesam tup, al zato bar priznajem, i molim za pomoc.

Vredi li ista ovaj Sempron, naravno u poredjenju sa Bartonom ?
Ono sto znam, recimo da je isti Sempron jeftiniji nekih 5-6 EUR od istog Bartona ...

help ...

:d

Poslednja izmena:
Barton je po testovima bolji ne mnogo, ali ja u "realnom radu" nisam primetio neku razliku. Zavisi cime ces se baviti ali generalno nije mnogo losiji od Bartona. Kao sto rece nema vise Bartona pa ostaje ti samo Sempron ili kupi polovni Barton.

Naravno mislio sam na procesore sa oznakom 2500+

pazi po netu kruze price da je Sempron nesto kao Duron ! I po testovima, a ja sam osetio i u realnom radu, ima velike razlike izmedju Semprona i Bartona !
Sempron treba da zameni Athlona XP, a zasto je zamenio Bartona ne znam !!!

...zato sto ce Bartona da promene AMD64 procesori i Sempron 3100+ koji su iz dana u dan jeftiniji! "64bitne" ploce su sada samo malo skuplje od "32bitnih". AMD64 jeste skup jos uvek (140€ 2800+, 180€ 3000+) ali polako, kao sto sam rekao cene padaju.

Do tada ko kupuje komp - Sempron uopste nije los. Evo recimo model 2600+ radi na 1833 MHz (isto kao Barton 2500+) i moze vrlo uspesno (preko 90% slucajeva) da se FSB podigne na 200 MHz i u tom slucaju radi na 2200 MHz. Jedina "mana" je L2 kes od 256k koja se i ne primecuje toliko. Kod Intela je skroz druga prica - L2 kes znaci puunoo. Tako da ne morate bezati od Semprona kao djavo od krsta, uostalom zapitajte se: "Imate li izbora?".

I jos jednom BARTONA VISE NEMA. NE PROIZVODI SE VEC DVA MESECA.

To sto je ostalo su zalihe koje vrlo brzo nestaju...

Poslednja izmena:
Barthona 2500+ nećeš nigde naći, uzmi 2800+, cena je tek koji evrić viša...

Devojka ima 2800+ sa FX5200/128MB i 256 RAM i sve igre "lete" :D

teletabis je napisao(la):
FX5200..... sta li to ona igra.... pasijans?

sorry za off topic....

nemoj tako, na fx5200 Moorhuhn ima fantastican framerate

glup potez sto ne prave vise bartona
al' dobro, bio je na trzistu punih godinu i po ako se dobro secam

nickname je napisao(la):
nemoj tako, na fx5200 Moorhuhn ima fantastican framerate
ma ta igra leti i na tnt2 jer kokoske lete u moorhuhunu :d

salu na stranu ujna uzela sempron 2500+ i msi nf7
nisam osecao razliku jedino mozda mu je trebalo malo vise
da se instalira sp1 nego kod mog ,)

Poslednja izmena:
Pa ovako: sitem vrlo lepo radi sa Sempronom, bolje nego sa "obicnim" XP-om, najvise zato sto je na 166MHz fsb-u. Poredeci 2500+ Barton i Sempron, prvi radi na 1.83GHz drugi na 1.75, i 512k naspram 256k L2.
Bilo je na jedno od stranih sajtova, poredjenje Mobile, Semprona i Barton-a svi 2500+. Generalno se najbolje pokazao klasik Barton.
Licni utisak: cak i o/c, Sempron jeste slabiji od Bartona i tacka. Jednostavno, bilo koje zahtevnije aplikacije i igrice, tecnije/lakse/lepse funkcionisu na Bartonu. To govori bivsi vlasnik [email protected] na 1.6V, sada Barton [email protected] default voltage, i usput isprobanih par primeraka Semprona.
Kod nas se jos uvek mogu naci Bartoni 2600+, i ima ih dosta(preko 400 u CT-u), zakljucani, vecina njih uz blago podizanje napona ide i radi bez problema na 200MHz-a, rekao bih i dalje najbolji izbor za prihvatljiv novac.

teletabis je napisao(la):
FX5200..... sta li to ona igra.... pasijans?

sorry za off topic....

Nema frke, njoj ni ne treba više od toga, šta god da sam joj stavio od igara, išle su "kao po loju"...

NFSU, Colin McRae 4, čak i FarCry u malo nižoj rezoluciji... Bitno da u samom radu sa kompom, puštanju DVDja i DivXa nema seckanja i zastoja, i onda se vraćamo na ono da je Barthon ipak bolji od Semprona za isto toliko koliko je pravi P4 bolji od Celerona (ispravite me ako grešim)... :wave:

To sve u slucaju SocketA Sempron procesora, ali sta ako je u pitanju Sempron 3100+ koji ide u 754 soket ??

outlaw je napisao(la):
Nema frke, njoj ni ne treba više od toga, šta god da sam joj stavio od igara, išle su "kao po loju"...

NFSU, Colin McRae 4, čak i FarCry u malo nižoj rezoluciji... Bitno da u samom radu sa kompom, puštanju DVDja i DivXa nema seckanja i zastoja, i onda se vraćamo na ono da je Barthon ipak bolji od Semprona za isto toliko koliko je pravi P4 bolji od Celerona (ispravite me ako grešim)... :wave:

Grešiš. Mnogo je Veća razlika izmedju P4 i matorog NW Celerona, nego izmedju Bartona i Semprona.

AMD jos uvek pravi Bartona, ali na zalost mnogih samo 3000+ i 3200+. Slicna situacija kao sa PIII i P4 ( naravno ko se seca bilo je skuplje kupiti PIII nego P4), stim sto je sada A64 2800+ jeftiniji od 3000+ Bartona, a brzi.
Sempron 2500+ je procesor za "raju", pa kao takav ima i manju cenu. Doticni 2500+ radi kao 10.5x166=1750 Mhz, a ja sam probao 5-6 komada i svi su bez problema radili kao 10.5x200=2100 Mhz, tako da nije lose.
Trenutno je Sempron 2500+ BOX jeftiniji nekih 20 Eura od odgovarajuceg Bartona 2500+ ili 2600+ u tzv. tray pakovanju ( dakle treba vam jos i cooler sto je cc. 6-7 eura), pa ako je novac presudan onda je izbor jasan.
druga grupa su oni koji hoce 10% brze ali su to spremni i da plate. medjutim sada su dosli u situaciju da za jos nekih 20-30 Eura mogu kupiti A64 2800+ i odgovarajucu plocu. Vrlo interesantno zar ne? AMD jednostavno hoce da nas natera na prelazak na A64 sto i nije tako lose :)

GoranM je napisao(la):
AMD jednostavno hoce da nas natera na prelazak na A64 sto i nije tako lose :)
Upravo tako su i rekli svojim distributerima na poslednjem simpozijumu. Hoće da se ustoliče na 64bitnom tržištu pre Intela i MS Windows64...

ToxiC je napisao(la):
pazi po netu kruze price da je Sempron nesto kao Duron ! I po testovima, a ja sam osetio i u realnom radu, ima velike razlike izmedju Semprona i Bartona !
Sempron treba da zameni Athlona XP, a zasto je zamenio Bartona ne znam !!!
Sempron - Duron sličnost možda može da važi za Socket754 procesore, a za SocketA nikako. Po toj priči bi ispalo da je npr. AthlonXP2000+ zapravo Duron, a nije, to je čistokrvni Thoroughbred Ahtlon, isto kao i SocketA Sempron.
I zašto kažeš da je Sempron zamenio Bartona? AthlonXP se isto tako više ne proizvodi kao ni Barton, a SocketA Sempron je tu najviše kao marketinški trik dok se ne pređe na Socket754.

Nazad
Vrh Dno