Šta je novo?

Barton problem

Hate

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
619
Imam barton 2500+@3200+ Nemam nikakvih problema u radu, osim sto mi test S&M pokazuje gresku cim se pokrene FPU test. Desava se isto na svim voltazama od 1.75-1.85. Stress Prime mi pokazuje neku Rounding gresku... Kada CPU nije clockovan, sve pokazuje ok. Inace ploca je K7N2 Delta-L

Hate je napisao(la):
Imam barton 2500+@3200+ Nemam nikakvih problema u radu, osim sto mi test S&M pokazuje gresku cim se pokrene FPU test. Desava se isto na svim voltazama od 1.75-1.85. Stress Prime mi pokazuje neku Rounding gresku... Kada CPU nije clockovan, sve pokazuje ok. Inace ploca je K7N2 Delta-L

I think that your components hate you!
Elem, koji je ovo po redu problem sa tvojim kompjuterom?
Resio si ostale?

Koji cooling, BOX ili alternativni? Kolika je T, idle i u stress rezimu?
Posto se secam da si ranije imao RAM related problems, moguce da je i ovde uzrok. Medjutim, ukoliko na U 1,85V (cini mi se da je maksimum) prijavljuje error, postoji mogucnost da jednostavno procesor ne moze da radi kao 3200+.
Ako imas mogucnost, proveri procesor u drugoj konfiguraciji, ergo, da li je kadar da radi kao 3200+. Umesto 11*200, konfigurisi 10*220.

Pusti blend testing, ako vec nisi, i napisi posle kog vremena prijavi error.

Hate je napisao(la):
Svi ovde ponavljamo jednu pricu vise puta.
Imao sam istih problema dok nisam nabavio:
1.Kvalitetno Napajanje
2.Isto takvu memoriju
3.Dobar Cpu cooler
Bez ovih navedenih nema dobrog oc-a i to je jasno.
Imao sam:
1.Kingstone Vr
2.Kungfu napajanje
3.Box cooler
Nije hteo da ide na 200fsb makar mu stavio voltazu na 1.85V.
Tako da...

ps.dok ovo pisem Prime95 radi vec 7h a cpu je na 1.675V.

Poslednja izmena:
Mislim da se problem javio kada sam instalirao neki program za hladjenje procesora. One gluposti sto u idle-u procesora smanjuju temperaturu.. Memoriju sam zamenio, trenutno sam na 2X256 jednostrane dok ne kupim drugu. Imam LC 550W napajanje i Jet7 cooler, tako da mi temperatura u max opterecenju @3200 sa 1.750V ne prelazi 57C. Primetio sam jos da u nekim trenutcima, kada mi CPU nije oc u S&M testovima umesto 1836MHz se krece izmedju 1600-1700MHz. Nije otkljucan, te ne mogu da spustim mnozilac :(

Nazad
Vrh Dno