Šta je novo?

Barton 2500+

vidakm

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Nekoliko pitanja vezana za Bartona.
Imam plocu Epox 8rda3+ koja mi drzi procesor na 1,69V iako sam nasao da je Bartonu maticna voltaza 1,65V. I nakon rucnog podesavanja, ploca po resetovanju vraca voltazu. Posto mi je memorija uzas ACE 2700 i odbija da radi iznad 175 MHz podigao sam mnozilac sa 11 na 12,5. Posto se tempertura podigla sa 41 na samo 43 (imam neki value Speeze bez bakarne podloge) pokusao sam da jos podignem mnozilac ali vec na 13 ploca prijavljuje Overclocking Error i vraca me u Bios. Da li bi povecanje voltaze i na koliko pomoglo? Koliko je veci brzinski dobitak podizanjem FSB-a u odnosu na povecanje mnozioca?
Hvala...

EPoX 8RDA+ ne podrzava 5-bitne mnozioce (kao Abit NF7-S), pa tako ne mozes da setujes mnozilac 13. Jedino ti preostaje 12.5 * X FSB-a...

Ploca je 8RDA3+ (nForce2 ultra) ako ima neke razlike...

vidakm je napisao(la):
Ploca je 8RDA3+ (nForce2 ultra) ako ima neke razlike...
I 8RDA+ je nF2 400 Ultra. Nema nikakve veze. FiD - Frequency identifier je kod EpoX-a 4-bitni te imas max. 16 kombinacija na raspolaganju. Ogranicen si na 175 Mhz FSB i 12.5x mnozilac, ili da modifikujes CPU za vece mnozioce na sta naravno gubis garanciju.
Ipak mozes da stavis memoriju da ti radi asinhrono ispod brzine magistrale pa da naklokujes FSB na 200 Mhz.

Otvorio sam novi thread "o*/c problemi sa bartonom", pogledaj da li mozes da pomognes...

Nazad
Vrh Dno