Keops
Čuven
- Učlanjen(a)
- 25.12.2002
- Poena
- 620
Sutra menjam procesor posto se ispostavilo da ima veliki uticaj na 2/3d rendering koji je meni bitan - sada imam Athlona (obicnog) na 1.33 (btw, kolko para da trazim za njega - jel 30€ ok?) i Speeze RaptorCool-a (25dba, tiho, krajnje, ali maaalko piskavo
)
Dakle, zanima me konkretno vredi li razlika od 10-20€ u koris' 2600+ ili da za te pare odvedem cicu na veceru? O brzim ne bih razmisljao jer mnogo kostaju (plafon mi je 100€), ovo bi mi bila promena procesora sve do prelaska na K8 platformu tj. do pada cena iste
Takodje, jel treba voditi racuna o necem specificnom prilikom kupovine jednog od ova dva procesora (to otkljucavanje, zakljucavanje mnozioca koje svi pominju mi verovatno nije bitno jer nisam zainteresovan za bilo kakav overclock, ono, bitne su mi sirove performanse 
Drugi deo price je vezan za kulere - posto cu kupiti box varijantu, nigde nisam uspeo da vidim kolko to cudo od default kulera proizvodi decibela - kao sto rekoh, imam Speeze RaptorCool koji je tih (i piskav, ne znam zasto, ocistio sam ga od prasine ali i dalje ima neki jako tanak i prakticno zanemarljiv zvuk, ali ako se kojim slucajem fokusiras na njega (a to se lako desi ako je potpuna tisina u sobi), postaje bas iritantan) - 25dba sto je sasvim prihvatljivo (doduse, kada imas FOP-a 32, sve posle njega je med i mleko
, ali bih vrlo rado stisao i to, ako je moguce. Gledam specifikacije Spire WR-a IV, pise da je 21dba (iako negde pise da je 25), sto je (eventualno?) citavih 4 decibela u njegovu korist sto nije zanemarljivo, zar ne? Ukoliko je default box kuler bucniji, pretpostavljam da je onda on (WR IV) najbolje resenje? Ili da zadrzim ovaj moj Speeze, ili pak Box? Ili mozda nesto deseto? (Napominjem, nema overclocka, znaci sirovo hladjenje 2(5|6)00+ i TISINA
)
Pozdrav i hvala!
Dakle, zanima me konkretno vredi li razlika od 10-20€ u koris' 2600+ ili da za te pare odvedem cicu na veceru? O brzim ne bih razmisljao jer mnogo kostaju (plafon mi je 100€), ovo bi mi bila promena procesora sve do prelaska na K8 platformu tj. do pada cena iste
Drugi deo price je vezan za kulere - posto cu kupiti box varijantu, nigde nisam uspeo da vidim kolko to cudo od default kulera proizvodi decibela - kao sto rekoh, imam Speeze RaptorCool koji je tih (i piskav, ne znam zasto, ocistio sam ga od prasine ali i dalje ima neki jako tanak i prakticno zanemarljiv zvuk, ali ako se kojim slucajem fokusiras na njega (a to se lako desi ako je potpuna tisina u sobi), postaje bas iritantan) - 25dba sto je sasvim prihvatljivo (doduse, kada imas FOP-a 32, sve posle njega je med i mleko
Pozdrav i hvala!