Šta je novo?

Barton 2500+ o/c

• Začetnik teme Začetnik teme ipin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ipin

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2001
Poena
619
Overclocking na prvu ruku:
Ploca ABit NF7S rev.2 , prvi ulazak u bios, ploca se dvoumi izmedju 2500+ ili 3200+ (333/400MHz), biram naravno 3200+(2200MHz), dizem malcice napon i prolazi sve u najboljem redu, u narednih 5 minuta dizem frekvenciju do 2343MHz. Posle toga izgleda da sam preterao sa voltazom a to ovaj Barton ne voli. Nisam imao vremena , sigurno moze jos vise. SLK900 + TT9 fan.
Inace u win ga drzim na 2300MHz. Sve radi bez ikakvih problema. Toliko.

Ja sam imao prilike da probam barton 2500+ na 8rda+ i nije hteo prime na vise od 2090MHz bez dizanja napona mada je u windowsu sve radilo i na 2200 MHz. Na koliko si dizao napon i kakva ti je tad bila temperatura?

Ako sa SLK ne mozes da izvuces da radi stabilno bar na 2.5GHz-a, onda je to krs primerak procesora. :S

ipin je napisao(la):
Overclocking na prvu ruku:
Ploca ABit NF7S rev.2 , prvi ulazak u bios, ploca se dvoumi izmedju 2500+ ili 3200+ (333/400MHz), biram naravno 3200+(2200MHz), dizem malcice napon i prolazi sve u najboljem redu, u narednih 5 minuta dizem frekvenciju do 2343MHz. Posle toga izgleda da sam preterao sa voltazom a to ovaj Barton ne voli. Nisam imao vremena , sigurno moze jos vise. SLK900 + TT9 fan.
Inace u win ga drzim na 2300MHz. Sve radi bez ikakvih problema. Toliko.

Nisi rekao najvazniju stvar na kom naponu ti je kad je na 2300mhz?

Pozdrav :wave;

CAR je napisao(la):
...

Znajuci ga od ranije... iz Nemacke ili tako nesto.

E bas me nasmeja!
Naravno, nabavio sam ga od Shvaba....

Aca je napisao(la):
Ako sa SLK ne mozes da izvuces da radi stabilno bar na 2.5GHz-a, onda je to krs primerak procesora. :S

Ovekivao sam da ce procesor moci da dostigne 2,5GHz ali ne vredi. Mada kao sto sam i rekao , stvarno sam sve probao na brzaka, cim budem imao vise vremena stavicu ga na znojenje pa cemo videti dokle stvarno moze.

Evo i jos malo brzine iz istog...

(navodno je barton iz zakljucane serije...... :beat: )

ipin je napisao(la):
...
E bas me nasmeja!
Naravno, nabavio sam ga od Shvaba....
Eto vidis... secanje me jos uvek sluzi :mig:

ipin je napisao(la):
Evo i jos malo brzine iz istog...

(navodno je barton iz zakljucane serije...... :beat: )

Nije lose, al ako imas uslove probaj da nadjes neki bolji primerak, ako zelis da ga vise poteras jer moj na 1.725v radi prime na 2400MHz 😀 (sa vazdusnim hladjenjem)

DADE je napisao(la):
...

Nije lose, al ako imas uslove probaj da nadjes neki bolji primerak, ako zelis da ga vise poteras jer moj na 1.725v radi prime na 2400MHz 😀 (sa vazdusnim hladjenjem)

Probao sam par procesora i svi se isto ponasaju. Za veci izbor vec nemam uslova ali ako je neko raspolozen da pravi kombinaciju sa mojim procesorom i da mi boljeg o/c (naravno uz doplatu) nemam nista protiv.

Mladen je napisao(la):
Ja sam imao prilike da probam barton 2500+ na 8rda+ i nije hteo prime na vise od 2090MHz bez dizanja napona mada je u windowsu sve radilo i na 2200 MHz. Na koliko si dizao napon i kakva ti je tad bila temperatura?
Vecina ih radi na 2100 Mhz sa BOX kulerom bez podizanja napona. Na 2200 Mhz bolji primerci rade bez podizanja napona sa masivnijim kulerima. 2300 Mhz je za vecinu primeraka diskutabilno, barem sto se tice nekog stabilnog svakodnevnog rada, a o prolasku Prime95 nema ni govora.
Ipak moj TBred B 1700+ DLT3C koji prolazi P95 na 2400 Mhz radi brze od svakog Bartona na 2200 Mhz.

DADE je napisao(la):
...

To je bas super primerak!! Koji kuler je u pitanju ?

drfedja je napisao(la):
...

To je bas super primerak!! Koji kuler je u pitanju ?

Kuler je volcano 7+. Da dobar je primerak jer moze bez vecih problema na 2800MHz da meri 3dmark(al sa vodenim) 😀

Nazad
Vrh Dno