Šta je novo?

Barracuda ES 500gb

micairvas

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
199
Pozdrav, imam problem da stavim win 7 na hard disk iz naslova. Primetio sam da je na hard disku apple logo, takodje kada mi se pali racunar izbacuje delimicno pojedenu jabuku :D. Da li ovaj disk moze da radi na racunaru koji nije apple? Probao sam da ga povezem na drugi racunar i uradio sam nekako format ali zatim nisam uspeo da formiram particiju....

Pomagajte kako da resim ovaj problem, hteo bih na ovaj apple disk da nabacim win 7 :D.

Na tom disku postoji HFS/HFS+ particija, moraš da nađeš neki program s kojom možeš da je obrišeš, pa onda pokreni instalaciju windowsa. Naravno da možeš da ga koristiš na bilo kom računaru bez obzira na jabuku na nalepnici.

Vidi se samo jedna particija. Sa kojim programom mogu i tu drugu particiju da obrisem? Jabuka se konstantno pojavljuje nakon paljenja racunara. Kada dodjem do onog dela kada treba da odaberem disk/particiju gde cu instalirati win, windows ga uopste ne vidi. Dok ga u biosu vidi....

Easeus partition master, imas ga po torent sajtovima, sa njim se to za tren oka odradi ;)

Desnim klikom na taj hdd imas i opciju convert to mbr, jer ako je bio na macu onda je gpt particiona sema i format hfs+, format stavi ntfs, standardno za win...potvrdis i sacekas par sec.

Nazad
Vrh Dno