Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024)

vidim da nema više kreditnih kartica za račun plus, masterkard plus kreditna
pre je bilo u aplikaciji da se podnese zahtev, sada nema više

i nema jos beskontaktna dina za racun plus

@spavach definitivno ne, to je ponuda za 200 račune.
vidim da nema više kreditnih kartica za račun plus, masterkard plus kreditna
pre je bilo u aplikaciji da se podnese zahtev, sada nema više
za Master kreditnu je proletos određen 360 uplatni račun pa rekao bih da su zbog toga izopštili mts-ovu. Ne bi me čudilo da i kreditne partije po njima su sistematizovane na 360.

OK, ali ne vidim Visa Infinite u ponudi na BPŠ strani posvećenoj debitnim karticama za stanovništvo:

BTW, mesečna nadoknada za nju je domaćinska - 3.000 RSD.

@spavach definitivno ne, to je ponuda za 200 račune.

za Master kreditnu je proletos određen 360 uplatni račun pa rekao bih da su zbog toga izopštili mts-ovu. Ne bi me čudilo da i kreditne partije po njima su sistematizovane na 360.
šta to znači konkretno, jel se može uzeti ko ima račun plus ili ne?
jel su ista pravila kao i pre, tj 250 din održavanje, revolving itd

šta to znači konkretno, jel se može uzeti ko ima račun plus ili ne?
Permutovao sam sa ko zna čim, izvinjavam se. Sve kreditne su ipak na 200 računima, a da li ih odobravaju vlasnicima Računa Plus bivše mts banke je upitno.
jel su ista pravila kao i pre, tj 250 din održavanje, revolving itd
Proverio sam i ja katalog proizvoda i nudi se samo odobrenje za Dinu debitnu na rate. Pravila su ista verovatno za postojeće ugovore i važeće kartice do isteka, ali ako su ih sklonili iz ponude, onda je tako.

postoji sigruno neka fora da se dobije kreditna
otom potom videćemo ako zatreba

bilo je do skoro iako nije pisalo u tarifniku

Stigao odgovor od BPŠ.

"Поштовани,

На PayPal-u тренутно постоји забрана коришћења због великог броја злоупотреба .

Сада је забрана поништена и омогућено Вам је да обавите плаћање.

Замолићемо Вас да нас након обављеног плаћања обавестите како бисмо вратили забрану ."

Prilozi

• bps22.png
    bps22.png
    24 KB · Pregleda: 34
  • bps.png
    bps.png
    53.7 KB · Pregleda: 33
Sve vise imam utisak da svako danas izmislja svoj jezik i znacenja izraza...
Jer kome ovo ima smisla :D

Bar da kazu koje zloupotrebe.

Na pamet mi padaju dve situacije:

1) Neko peca klijente BPŠ, ubacuje MasterCard kartice na PayPal naloge i plaća na internetu. PayPal već neko vreme ne traži verifikaciju kartice da bi se koristila, dovoljno je samo ubaciti podatke sa kartice i odmah možeš da plaćaš.

2) Tzv. "unauthorized access" prevara. Drugar se uloguje u tvoj PayPal nalog preko svog kompa, plati šta treba, a onda ti cimaš PayPal i/ili BPŠ da te je neko hakovao i tražiš pare nazad.

U svakom slučaju krajnje je neprofesionalno blokirati svim klijentima plaćanje preko PayPala zbog šake prevaranata. Mogli bismo da se vratimo u 2000te i da za svaku transakciju idemo do šaltera da uplatimo u kešu koliko nam u tom trenutku treba da platimo.

Ovo je pravi uzas od banke u svakom smislu i mnogo mi je drago sto sam ugasio racun u ovoj gerijatriji.
Neprofesionalnost na svakom koraku. Bio sam bivsi korisnik mts banke koju kupise uvi nesretnici.
Pre dva meseca sam bio u bps banci da prebacim kes na racun i kupim stan. Sedeo sam vise od 4 sata u cekaonici sa penzionerima sa rancem punim para.
Na kraju mi sefica kaze da sam mogao sam da napravim excel tabelu i upisem primanja nakon cega su me odbili zbog porekla para.
Ne verujem kakvi ljudi rade tamo.
Ugasio sam racun, otvorio u drugoj banci i resio sve.
Samo sam hteo da podelim iskustvo ukratko. Bilo je tu jos nebuloznih stvari ali nema ni svrhe pisati. Pametan shvati da mu medju ovim izrodima nije mesto.

nevezano za banku, zašto si morao na račun da staviš pare

Pa iz istog razloga sto bi ga druge institucije drzave pitale, odakle poreklo novca kad kupujes za kes. BPS je postupila u skladu sa zakonom a ta druga banka nije ako te nisu pitali za poreklo novca, sto je lose i nije u skladu sa zakonom. Druga je stvar sto tebi(nama) ne odgovara da nas pitaju i smaraju odakle, sta i kako gledajuci sa pravne strane oni su u pravu sa naseg aspekta je to smaranje.

Da, morao sam da prebacim novac na racun da bih kupio nekretninu. Ne mogu samo istresti kes iz torbe.
I druga banka je trazila poreklo novca i postojala je takodje procedura. Samo su to uradili mnogo profesionalnije.
Dok sam bio u bps bas se osecala ona neprijatna atmosfera i javasluk drzavne ustanove.

Da, morao sam da prebacim novac na racun da bih kupio nekretninu. Ne mogu samo istresti kes iz torbe.
I druga banka je trazila poreklo novca i postojala je takodje procedura. Samo su to uradili mnogo profesionalnije.
Dok sam bio u bps bas se osecala ona neprijatna atmosfera i javasluk drzavne ustanove.
Taj javašluk i sporost je skoro uvek izražen u velikim sistemima na državnim jaslama u Srbiji - u ovom slučaju BPŠ. Nije retko videti takav nedostatak inertnosti i u privanom sektoru, takođe kod velikih sistema, kao npr. Banca Intesa.

Ja sam kupio stan prošlog leta i kupoprodaju izvršio iz MTS banke.
Novac sam uplacivao u više transakcija ispod 10k eura i nisu tražili poreklo novca. Dok sam iznos koji je bio veći a skinut je sa očevog računa sam pravdao priznanicom isplate iz druge banke.

Kupoprodaju i prenos novca sam završio online bez odlaska u banku što mi je bilo fantastično.
Bukvalno sam zahtev za prenos novca za kupoprodajni ugovor podneo online i dostavu ugovora i podatke druge banke smo odradili preko emaila.

Ja sam ekstra zadovoljan MTS bankom problem jeste što zaposleni i dalje slabo barataju sa sistemom MTS banke pa moraš da juriš radnice koje znaju ali ako su tu ne čekaš red već odmah sve završiš barem je tako bilo kod mene u ekspozituri.

E to je ono mozda i najgore... Sto je sama banka recimo odlicna ali je kompletno osoblje katastrofa i zbog toga odes od njih. BPS sam odabrao i zbog toga sto je imala najmanju proviziju.
Ali evo jedan banalan primer, 4 sata vec sedim sa penzionerima, skupili smo se svi da odradimo primopredaju (prodavac, advokati i ja) od kojih neki nisu odavde ili nakon toga odmah putuju.
Kod sefice ne mogu ni fizicki uci u kancelariju da pitam ima li od ovog naseg posla vajde da ne sedim dzabe jer joj je usla frendica sa kolicima i detetom u kancelariju i zauzela ceo prostor...

Nisam hteo da drzim velike pare na racunu da bih izbegao situaciju da mi mozda ne daju ni da podignem to. Nego sam zeleo da odradim prebacivanje na racun i odmah transakciju na racun kupca.
Nego da ne duzim, nakon sto sam bio u nekoliko ekspozitura, imao sam potrebu da se zapljunem u temi jer sam imao bas neprijatano iskustvo sa bps bankom i zatvorio sam racun odmah sledeceg dana kod cim sam zavrsio ono sto mi je trebalo.

Поздрав, једно питање. Корисник сам Рачуна плус, па ме занима да ли се плаћа провизија на подизање девиза са истог и колико? Претпостављам да се новац у страној валути може подићи само на шалтеру банке, зар не?
Хвала на одговору.

Nazad
Vrh Dno