Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024)

Pozovi 0800 103 103 ako taj broj i dalje radi, a trebalo bi pa pitaj. Isto ko što u Mobi ljudi otvaraju štednju po viđenju da pomere pare kako im se ne bi povukle sa kartice, tako i on ima potrebu za dodatnim deviznim računom da ih negde skloni zbog sprečavanja zloupotrebe.

@brzibg Hvala. Vidi se normalno u ebank/mbank i mozes li bez problema da vrsis interni prenos sa/na njega u aplikaciji?

Da, da... Imam takav dinarski i devizni. Prebacujem normalno kroz mbank/ebank bez ikakve provizije. Za sklanjanje novca od kartice i "odvajanje na stranu", idealno.

Pošto je kod kolege brzog drugačija situacija, čisto da proverim da li neko drugi ima račun plus koji počinje sa 200, ako je uopšte moguće? Otvorili su mi avista devizni, ali počinje sa 200, samim tim em se ne vidi u mobi bpš aplikaciji gde je račun plus (koji počinje sa 360), em je nemoguće izvršiti interni transfer zbog kojeg sam i otvorio račun.

Ima li poštanska neki račun koji je pandan računu plus, gde bi radio interni transfer? Kontakt centar samo voza u krug i prebacuje sa podrške bpš na podršku bivše mts banke i nazad.

Ako tvoja poslovnica nema šalter za mts banku, onda se zaključak sam nameće:
Takođe imaj na umu da Poštanska ima tekući devizni račun od 50 dinara mesečno, ako ima promena u mesecu, po kom je moguće izdavanje Visa Classic Debit i besplatni avista štedni račun za koji se na zahtev izdaje MasterCard Debit. Obe kartice imaju iste pripadajuće troškove (100 za plastiku i 150 dinara godišnja članarina po srednjem kursu).

Da, ovo sam otvorio u prvoj poslovnici koja nažalost nije bila ekspozitura plus. Preko telefona mi rekoše da od stare mts banke jedino još podržavaju račun plus, tako da je nemoguće otvoriti avista devizni ili bilo koji drugi. Zato me i zanima da li bpš među računima koje nudi ima nešto poput računa plus, dakle tekući dinarski, devizni, MC, besplatni nalozi... ali da počinje sa 200.

Ukratko, ne. Provizija za naloge je 10 dinara fiksno. Tekući dinarski jedino studentski je besplatan i preko 27 godina samo ovako može da se prijavi ako je neko trenutno na višim nivoima studija

Radi normalno.

• Like
Reagovanja: uji
Na eBanking ulazim bez problema. mBanking nisam ugovorio, niti ću. Ono je skandal, cirkus i debakl.

Da li mogu u Beogradu da podignem € na bankomatu bez provizije?

@NAS ukratko, ne. Bankomati Poštanske štedionice ne isplaćuju evre, a uplatne bivše mts banke je zadržao Telekom kao vodiče za usluge na ulazu u nekim mts poslovnicama.

• Like
Reagovanja: NAS
Za bivšu mts banku da, ali za Poštansku je neka praistorijska Asseco verzija samo prebačena na aktuelniji SDK.
Mislim da trenutno povezuju obe banke u isti sistem (sada su odvojene u samoj banci). Trenutno zaposleni u PŠ koriste aplikaciju mts banke i za račune u samoj PŠ. Uskoro bi trebalo da svi pređu na tu aplikaciju, zbog toga se ova zastarela i ne održava. Ja sam skoro otvorio račun u PŠ. Imam trenutno 4 računa 😀 (potreban mi je 1).
Jedan je dinarski, DRUGI je devizni 😳
Treći (devizni) su mi otvorili kao štedni da bi uplatio Grku rezervaciju preko SWIFT (zašto nije mogao prvi devizni i zašto mora poseban devizni, a ne da jedan bude dvovalutni - pojma nemam)
Četvrti je (u stvari prvi) onaj gde su uplaćivali akcije.
Vrlo interesantna banka.

A da, kada sam otvarao račun, potpisao sam se jedno 40 puta minimum! Ludilo...

• Like
Mislim da trenutno povezuju obe banke u isti sistem (sada su odvojene u samoj banci). Trenutno zaposleni u PŠ koriste aplikaciju mts banke i za račune u samoj PŠ. Uskoro bi trebalo da svi pređu na tu aplikaciju, zbog toga se ova zastarela i ne održava. Ja sam skoro otvorio račun u PŠ. Imam trenutno 4 računa 😀 (potreban mi je 1).
Jedan je dinarski, DRUGI je devizni 😳
Treći (devizni) su mi otvorili kao štedni da bi uplatio Grku rezervaciju preko SWIFT (zašto nije mogao prvi devizni i zašto mora poseban devizni, a ne da jedan bude dvovalutni - pojma nemam)
Četvrti je (u stvari prvi) onaj gde su uplaćivali akcije.
Vrlo interesantna banka.

A da, kada sam otvarao račun, potpisao sam se jedno 40 puta minimum! Ludilo...
Kao što sam i pisao ranije, mišljenja sam da će se zadržati Homebanking uz minimalan redizajn za elektronsko bankarstvo, dok kod mobilnog preuzeti samo aplikaciju od mts banke. Međutim, kako im sistem najverovatnije radi u Cobol-u, na osnovu onoga što sam mogao da bacim pogled u knjigu kod službenice koja mi je otvarala Visa internet karticu i račun, integracija je za njih preopsežam proces. Isto i ja pored tekućeg, namenskog za nezaposlenost i deviznog kartičnog imam još neki od pre deceniju za koga nemam pojma čemu služi. Jedino čega se sećam je da sam u to vreme naplatio putne troškove, a ako je za to trebalo da otvore namenski račun, onda pameti zbogom! Procedure im jesu preduge, to stoji. Koliko će se sve promeniti, pitanje je, jer socijala i penzije idu preko njih. Ako ništa drugo, uveli su ApplePay i GooglePay, to je ono što Komercijalna, kao ranija državna banka još uvek ne može da se pohvali, a i oni su na vreme okrenuli drugi list pa usmerili pažnju na Poštansku.

To je rečeno još od preuzimanja mtsBanke da će preći na njihov napredniji softver. Ali izgleda da to ne ide baš tako lako kako su mislili, a ja sam mislio da se čak i odustalo od toga.

Pozdrav,
Nisam uspeo da pronađem temu za korisnike Banke Poštanske štedionice (200), pa ću pisati ovde.
Imam Globaltel broj, pa me zanima pri otvaranju računa za Ostale namene, da li banka podržava Globaltel mrežu za SMS obaveštenja,Otp?
Za račune (360) Globaltel brojevi prolaze.
Otac ima Račun Plus sa Globaltel brojem i sve uredno radi.
Hvala!

Planiram otvaranje računa za Ostale namene. Da li banka podržava Globaltel mrežu za SMS obaveštenja,Otp?
Podržava, samo je neophodno da se to posebno i naglasi. Preko call centra može da se prijavi promena operatora za tekući račun. Kod Visa internet kartice recimo mora lično u ekspozituri. Razmotri mogućnost otvaranja platnog računa sa osnovnim uslugama, jer osim što je povoljnije održavanje (150 dinara u slučaju aktivnosti računa, može da se prijavi i za platu), neće ti naplatiti proviziju od 1% za prijem sredstava na račun kao kod tekućeg za ostale namene.

Podržava, samo je neophodno da se to posebno i naglasi. Preko call centra može da se prijavi promena operatora za tekući račun. Kod Visa internet kartice recimo mora lično u ekspozituri. Razmotri mogućnost otvaranja platnog računa sa osnovnim uslugama, jer osim što je povoljnije održavanje (150 dinara u slučaju aktivnosti računa, može da se prijavi i za platu), neće ti naplatiti proviziju od 1% za prijem sredstava na račun kao kod tekućeg za ostale namene.
Hvala na odgovoru!
Otac je u penziji, ali radi privatno i otvorio je tekući račun u PŠ (Osnovni tekući-150din).Imao je tada Mts postpejd, sve funkcionisalo.Istekso ugovor, želeo je da smanji mesečnu pretplatu i tako je prešao u Globaltel.Od tada počeli problemi, u poslovnici jednoj, drugoj nisu mogli da promene u Globaltel.Čekao njihov odgovor 10 dana , pa su predložili da će problem biti rešen u roku od 30 dana.
Nije mogao da čeka, otvorio mu Račun Plus (preneo zaradu )sa Globaltel brojem i sve top radi , instant.
Zato sam pitao, pošto ako je on imao problem sada u junu , mislio sam da ću verovatno i ja imati.
Da li možda znaš za Alta Banku?(Kakva je)

• Like
Zato sam pitao, pošto ako je on imao problem sada u junu , mislio sam da ću verovatno i ja imati.
Prošlog leta sam preneo broj iz Yettel-a u Globaltel i posle prijave preko call centra o promeni operatora su mi uredno stizale poruke. Posle prebačaja Globaltela na mts mrežu, prešao sam u A1 i prevideo da prijavim promenu, ali dolazile su poruke sa 10 minuta zakašnjenja.
Da li možda znaš za Alta Banku?(Kakva je)

Jedino što znam je da nude dinarski račun bez održavanja sa Dina i Visa debitnom karticom, dok su dinarska i devizna Visa Virtuon po 100 dinara jednokratno. Nemaju puno ekspozitura, ali koriste i MoneyGet bankomate.

jel stižu poruke nekome? meni već oko 2 meseca ne, osim kada podignem sa bankomata

Meni prošli mesec nije stigao sms o uplati jednom ja mislim, možda i dva puta

Nazad
Vrh Dno