Šta je novo?

Banka Intesa

To da mi pošalju poštom je opcija koja u mom slučaju nikako ne bi bila opcija jer u poštu imam poverenja kao u džeparoša u 83ci, svakako bih na lično preuzimanje.
I dalje mi ne radi opcija aktivacije ceo dan, ako ne proradi do ponedeljka ići ću starom metodom stajanja u redu. Ionako su za predavanje dokumenata za LK svi oko mene na Banovom brdu bili nezakazani, osim mene... završili u istom roku kada i ja. Ne verujem da je drugačije i za vozačku.

Mene su danas naterali da na iOS uradim update, nisam mogao da uđem u aplikaciju. A nisam hteo, odlagao, i danas me nateraše.

Još malo pa će trebati termin da bi se zakazao termin
Sto je vec slucaj za neke stvari u Nemackoj :(
pozdrav,
imam sledecu situaciju
15.10 sam u maxiju platio 539 i podigao 3000din
dobio info na aplikaciju da je skinuta suma od 3539 i da imam raspolozivo oko 400 din
jutros dobijam uplatu od 11.000 i vidim da je skinuo opet tih 3.539
iz call centra kazu da se tek sada proknjizila ova maxi transakcija sto i vidim u aplikaciji,ali i da je rezervisano 2 puta i da ce nocnim update-om da se ta suma koja je skinuta vrati
da li je jos neko imao slicnu situaciju
Meni se desilo tako nesto, vise puta, ne samo u Intesi. Za Intesu me nikada nimala cimalo, to su uvek bile sitne sume naspram CC limita, pa mi je vise cimanje da ih cimam, pre nego se PROKNJIZI (a ne smeju obe da se proknjize). Samo se resi, ali ne sledeceg dana.
U N26 je trebalo jedno 4 meseca da srede prevaru iz Rewe-a u Ulmu gde su duplo naplatili (i proknjizili) - tipicne fore sa benzinskih pumpi gde ti ne da da vidis slip da nije proslo :)

I Intesa krenula sa programima preporuke, za onog ko želi da otvori IN račun (od 16 do 27 godina), preporučeni dobija 2.000 a onaj koji ga je doveo 3.000. Mada za razliku od Raiff-a nema koda nego se unose kontakt podaci obe osobe pa se kod šalje mejlom.
1000033249.jpg

To da mi pošalju poštom je opcija koja u mom slučaju nikako ne bi bila opcija jer u poštu imam poverenja kao u džeparoša u 83ci, svakako bih na lično preuzimanje.
I dalje mi ne radi opcija aktivacije ceo dan, ako ne proradi do ponedeljka ići ću starom metodom stajanja u redu. Ionako su za predavanje dokumenata za LK svi oko mene na Banovom brdu bili nezakazani, osim mene... završili u istom roku kada i ja. Ne verujem da je drugačije i za vozačku.

Update:
Preko Chat opcije u aplikaciji agent me je obavestio da zbog zamenjene lične karte sistem ne daje mogućnost online konfigurisanja ConsentID, dok se u sistem ne uveze nov lični dokument. Eto odgovora. Poslah im mejlom, valjda će moći bez odlaska u banku i to a zatim i ovo što mi treba. Nije do aplikacije.

Čekaj, treba da se zakaže termin da bi se izdao sertifikat?
Mozes da zakazes a mozes i da cekas u redu i da na salteru kazes da si dosao po sertifikat :D

Kada sam prvi put uzimao sertifikat, preko sajta mup-a sam zakazao termin.
Dosao u mup, unutra klasika 200 ljudi - pitala sluzbenica da li je neko zakazao nesto, ja se javio
i sproveli me u neku sobicu gde sam sve zavrsio za 3 min.
Tako da ti preporucujem da zakazes i da ne cekas bzv.
p.s. samo na lk sa cipom moze sertifikat.

I Intesa krenula sa programima preporuke, za onog ko želi da otvori IN račun (od 16 do 27 godina), preporučeni dobija 2.000 a onaj koji ga je doveo 3.000. Mada za razliku od Raiff-a nema koda nego se unose kontakt podaci obe osobe pa se kod šalje mejlom.
Da li ima uslov da onaj koji preporučuje mora imati IN račun?

Da, naravno, isto kao i kod Raiffeisen ili OTP-a recimo.

I nije dostupno na sajtu koliko vidim, nego šalju mejlove onima koji imaju IN račun, meni je stigao pre neki dan.

Update:
Preko Chat opcije u aplikaciji agent me je obavestio da zbog zamenjene lične karte sistem ne daje mogućnost online konfigurisanja ConsentID, dok se u sistem ne uveze nov lični dokument. Eto odgovora. Poslah im mejlom, valjda će moći bez odlaska u banku i to a zatim i ovo što mi treba. Nije do aplikacije.
Ne moze online promjena licnog dokumenta, mora licno, da ocitaju i uvezu u sistem, nazalost.
Ja prosli mjesec promijenio LK, cimao svog licnog bankara na mail i poslao ocitanu (+ skeniranu) LK, ona kaze moram doci. :(

Može, poslali mi zahtev da pošaljem sken LK i da popunim ručno neki KYC upitnik od 8 strana sa zilion besmislenih pitanja u kojem samo što nema krvne grupe i raspodele hromozoma u zadnja tri kolena, skeniram i potvrdim broj telefona, da bi mi poslali kod za 2fa za potvrdu autentičnosti mog postojanja... u poređenju sa upitnikom, odlazak u banku izgleda kao 'ladovina. 🙄

Može, poslali mi zahtev da pošaljem sken LK i da popunim ručno neki KYC upitnik od 8 strana sa zilion besmislenih pitanja u kojem samo što nema krvne grupe i raspodele hromozoma u zadnja tri kolena, skeniram i potvrdim broj telefona, da bi mi poslali kod za 2fa za potvrdu autentičnosti mog postojanja... u poređenju sa upitnikom, odlazak u banku izgleda kao 'ladovina. 🙄
Vidis, meni uopste nije ponudila tu opciju, ali s obzirom na tvoje iskustvo, nije mi ni zao.
Svraticu nekad do nje kad mi bude usput (posto jos uvijek to nisam rijesio), rekla je da ne moram cak ni da zakazujem termin, pa djeluje da ce biti dosta brzo (ili bar brze nego taj gore proces).

Hvala svakako za ispravku i info (ja sam ocigledno dobio dezinfomaciju).

Ovo se desilo juče, tako da svežije ne može biti. :) Meni ne pada na pamet da to radim, idem sutra u banku.

Jel vam kasne notifikacije danas?

Meni kasne i obični nalozi i malopre mi je transakcija karticom odbijena bez razloga, pa prošla nakon minut.

Kasne od juce. Neko mi posalje pare na racun, notifikacija stigne nakon par sati…

Pokušavam da aktiviram mobilnu aplikaciju. Unesem sve podatke i dobijem aktivacioni kljuc preko sms-a i kada dodjem do ekrana sa QR kodom u aktivacioni kod stoji "N/A" i kada probam da iskeniram QR kod aplikacija prijavi da kod nije podrzan. Da li je neko imao ovaj problem?

Da li neko koristi ovu njihovu American Express Green kreditnu karticu? Mesecno odrzavanje 300 din i kao dobije se neko putno osiguranje za ceo svet.
I ne znam, koliko obicno treba vremena da stigne kartica kada se naruci, da li je 2 nedelje ili stigne i brze?

Koliko treba vremena da stigne - niko ne zna. Kartica sasvim ok, u Evropi ne baš mnogo popularna, a putno osiguranje je takvo kako piše.
Znam ljude koji su uzeli American kao jedinu uslugu kod Intese (dobije se kreditni limit u iznosu 100% deviznog podloga). Po meni visok oportunitetni trošak, ali isplativo za ljude koji mnogo putuju.

Zavisi šta ti treba, ali te AE kartice mogu da budu najjefiniji način za putno osiguranje. Za porodicu od 4 i više članova, i tri putovanja godišnje, jeftinije je plaćati karticu, nego kupovati osiguranje za svaki put.
Pozdrav

Posebno korisno jer je osiguranje WorldWide

Koliko treba vremena da stigne - niko ne zna. Kartica sasvim ok, u Evropi ne baš mnogo popularna, a putno osiguranje je takvo kako piše.
Znam ljude koji su uzeli American kao jedinu uslugu kod Intese (dobije se kreditni limit u iznosu 100% deviznog podloga). Po meni visok oportunitetni trošak, ali isplativo za ljude koji mnogo putuju.
Nesto mi je mnogo jeftino da na taj nacin moze da se ostvari putno osiguranje plus jos za clanove porodice. Verujem da ima neka ogranicenja, tipa da korisnik mora biti u radnom odnosu ili nesto slicno.

@VICE to je opcija kada neko nije u radnom odnosu, odnosno ne prima platu preko Inteze, ali postoji minimalni polog od 500€.

@VICE: ne znam šta da ti kažem na tvoje sumnje. AMEX karticu, koja je kreditna kartica, ne možeš da dobiješ na lepe oči, moraš da zadovoljiš neke kriterijume banke.
A uslovi putnog osiguranja na osnovu Intesa AMEX su javni na sajtovima banke/osiguranja pa možeš i sam da proveriš.
Pozdrav

Ima li neko iskustva sa naplatom stete ( u mom slucaju prelom ruke ) preeko Intesa Hit osiguranja?

Radili smo sesetra i ja naknadu stete za oca, po pitanju operacije, odradili smo prema uputstvima sa sajta, i call centra Inteze...

Inace, imate li i vi ostali korisnici blagi haos sa notifikacijama? Prvo su par dana kasnile a juce i danas mi svako malo stigne po neka, za neke uplate i isplate, u zadnjih par dana koje su bile, ponavljaju se cak, ne mogu da pohvatam sta se desava...

Nazad
Vrh Dno