Hvala ljudi.
Nisam znao da imaju i listu, super, samo sto nije bas azurna - neku vece sam placao nesto u Emezeti i ponudili su mi rate na MC Gold (a Emezete nema na listi). Vjerovatno dodaju sa zakasnjenjem.
Za ovo drugo ne znam, to je izmedju banke i prodavnice ali to na tebe ne utice sto se tice cene proizvoda.
Znam, ja u principu nemam nikakav trosak (bar ne na Magnifica, ako sam dobro ukapirao), nego sam vise pitao zbog eventualnih situacija kad se racuna povoljnija cijena za placanje gotovinom ili karticom, jer ako efekat za prodavca nije isti za jednokratno placanja i ovo na rate, onda te akcijske cijene nece vaziti.
Ali sudeci po mom licnom iskustvu, sa kupovinom u gore pomenutoj Emezeti, ponudili su mi placanje na rate iako je proizvod bio na bas velikoj akciji, pa sam zakljucio da je efekat za prodavca za ovaj vid placanja na rate isti kao da se isplati u cjelosti. Moguce da grijesim i da zavisi od slucaja do slucaja...
Mozda
@PJ moze da nam da odgovor? Tj. da li je ugovor izmedju prodavca i banke takav da trosak ide po transkaciji (placanja na rate), ili se zakljuci na odredjen vremenski period pa ne afektuje pojedinacne transakcije (u smislu racunanja boljih/losijih uslova)!?
Kolika je kamata u principu na pomenuti primer?
Kao sto ti je odgovorio CarnX, nema dodatne kamate za placanje na rate, ali kada karticu koristis po revolving principu, tu kamatu mozes da pronadjes u aplikaciji. Bas nedavno smo pisali o tome i nemaju svi istu kamatu (iz ne bas potpuno jasnih razloga).