Ja sam reaktivirao aplikaciju bez koda za reaktivaciju, kog sam zaboravio, jer sam ga postavio na ko zna sta jos u maju cim su izbacili novu app (naravno, bez odlaska u ekspozituru ili poziva call centru). Nisam siguran kako i zasto mi je proslo, ali evo postupka:
1. Otisao sam na link Da li si se vec registrovao? na pocetom ekranu ("clickable" je iako tako ne izgleda);
2. Unijeo sam ID Korisnika na sledecem ekranu (ovo morate imati, tj. mora biti tacan, naravno);
3. Unijeo sam Kod za reaktivaciju na sledecem ekranu (nesto sto sam mislio da sam postavio) i naravno odbila me aplikacija jer vjerovatno nije bio tacan. Tu sam odustao jer je bilo kasno uvece, racunajuci da cu zvati call centar ujutro.
4. Ujutro rekoh hajde jos jednom da probam sa nekim kodom koji mi je bio na pameti, opet app odbije, onda pokusam ukupno treci put i zatim me prebaci na ekran da postavim novi kod za reaktivaciju (tako nesto).
5. Uspjesno sam se ulogovao nakon postavljanja novog koda za reaktivaciju. Ne mogu sad da se sjetim da li je ovo istovremeno bio PIN za logovanje na app, tj. da li je PIN == Kod za reaktivaciju!? Neka neko potvrdi/demantuje ako zna, ali cini mi se da je kod mene isto (bar sam ja tako sacuvao ovaj put, a ne sjecam se da sam setovao oboje zasebno).
Nemam pojma je li ovaj moj slucaj bio neki bug, tj. security issue (jer ispada da ti je dovoljan ID Korisnika da se ulogujes na neciju app), ali meni je uspjelo, i nisam jedini... Takodje i mom drugaru je isto uspjelo, u razmaku od 2-3 dana, a prilicno sam siguran da je prije par nedjelja ovdje na temi neko napisao da je uspjesno reaktivirao app bez odlaska u ekspozituru ili poziva call centru (a takodje je zaboravio reaktivacioni kod) - prelistajte poslednjih par stranica.