Šta je novo?

Bandwidth diema

Sta je bolje po vama

• Sbb 6/384 2120 d

Glasovi: 10 20.0%
  • ADSL 6/1024 2150 d

Glasovi: 40 80.0%

• Ukupno glasača
    50
  • Anketa je zatvorena .

Monk Psycho

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2007
Poena
350
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 2600k scythe katana; i7 6700
Matična ploča
asrock z77 pro4; hp elitedesk 800
RAM
32;16
GPU
7950; intel integrated
Storage
spinning rust
Zvuk
integrale on both
PSU
seasonic 750w; hp elitedesk 200w
Kućište
fractal design arc xl; elitedesk 800
Monitor
dell p2414h
Miš & tastatura
logitech neka polovna
Ostale periferije
altec atp3
Mobilni telefon
Coolpad Cool S1
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nije mi dosadno, malo sam ćaknut :D, pa me zanimalo kakva su tuđa mišljena vezano za to šta je bolje za koju sumu novca (znaci licni izbor) (bio sam na Telekonji skoro 3 i po godine i 7 meseci na SBB-u)

Izbor sam sveo na SBB sto se tiče kabla iz razloga što mnogo veći krug ljudi ima pristup njemu, nego na pr. Radijus ili Vektor.

Ako neko od nadležnih u bilo kom ISP-u bude gledao, možda mu otvori oči i da mi nismo samo ovce za šišanje!

Poslednja izmena:
Njbolje je orion ADLS max (2490 din. + 2 meseca gratis) stim sto uopste ne znam kakave ponude imaju kablovski operateri jer nemam mogucnosti za istog. :-devil-:

Orion je najbolji po pitanju za najmanje para najjaci paket (mozda se i varam :D). E sad tih 16/1 orionovih, kao i ostalih adsl provajdera, je 13/0.8 u realnosti. Kablovski je po tom pitanju mnogo bolji, manji su gubitci a i ping je po pravilu bolji. Ako uzimas i TV mislim da je bolja opcija SBB.

ADSL zbog duplo veceg uploada.

Orion je najbolji po pitanju za najmanje para najjaci paket (mozda se i varam :D). E sad tih 16/1 orionovih, kao i ostalih adsl provajdera, je 13/0.8 u realnosti. Kablovski je po tom pitanju mnogo bolji, manji su gubitci a i ping je po pravilu bolji. Ako uzimas i TV mislim da je bolja opcija SBB.

Koliko vidim Orion je nekom majka nekom maćeha. Imam SBB trenutno i razmisljam se da se vratim na ADSL samo zbog upload-a i nista vise. Cak i kad bih platio upload Booster sa potpisanim ugovorom na godinu dana, pitanje da li bih dobio Mb upload-a. A da ne pričam o SBB-u kad ima ovako grandiozna povećanja, mreža na nivou grada mu se raspada. (2 meseca zezanja sa pingom).

Na konto Orion-a, radije bih plaćao 500 dinara više mesečno, ali da znam ako mi neko zakida na nečemu ili ne rešava probleme za koje je zadužen, pa da mogu da odem, nego da robujem zbog nazovi uštede u parama, a skraćenje mojih nervnih završetaka da bude posledica :)

S obzirom da je download na SBBu neznatno brzi nego na ADSLu, a i ADSL ima jaci upload, isao bih na ADSL kombinaciju.

Zavisi za sta, ako ces gledati TV pre bih uzeo SBB.

Pored 6 Mb i vise meni ne bi ni bio potreban klasican nacin gledanja televizije (stream i download)

Adsl samo i iskljucivo zbog UL, zapravo ne znam za sta ti koristis njet, ali meni je Dl jednokao vazan kao i UL tako da bih isao na tu kombinaciju u ovom slucaju, UL ti je duplo veci i vise a DL ti je neznatno manji sto ne smatram nekim gubitkom preteranim, ja sam na kablu i stvarno je odlican nema gubitaka, ma sve je to OK, ali za istu kintu da dobijes 640kb vise, pa eto, ne znam razmisli..

ja juce presao kod Oriona (sezam) sa 4mbit/512kbit na 6mbit/1mbit 2 godine ugovor 1990din mesecno prva dva meseca gratis (treci mesec se plati odmah, tako da sledeci put placam tek 01.06.2011.)

Poslednja izmena:
Deluje mi čudno da biraš između brže i sporije konekcije. Moj glas ide ADSL-u.

I ako si gejmer taj duplo veci up ti ne znaci nista posto je 512 dovoljno za sve sto ti treba, bukvalno da se igras sa ljudima iz Juzne amerike.
Moj glas ide na SBB jer je to ipak kabl i u te cene sto si naveo treba uracunati i KTV pretplatu koja nije zanemarljiva a verovatno i D3 dolazi uz taj paket po default-u. Da se ne ponavljam da po 1Mb/s kablovskii net ima oko ~130 Kb/s down a ADSL nesto preko 100.

A i najgore od svega bi bilo da ti odes na ADSL a SBB poveca up, sto nije iskljuceno da ce se desiti.

I ako si gejmer taj duplo veci up ti ne znaci nista posto je 512 dovoljno za sve sto ti treba, bukvalno da se igras sa ljudima iz Juzne amerike.
Moj glas ide na SBB jer je to ipak kabl i u te cene sto si naveo treba uracunati i KTV pretplatu koja nije zanemarljiva a verovatno i D3 dolazi uz taj paket po default-u. Da se ne ponavljam da po 1Mb/s kablovskii net ima oko ~130 Kb/s down a ADSL nesto preko 100.

A i najgore od svega bi bilo da ti odes na ADSL a SBB poveca up, sto nije iskljuceno da ce se desiti.

Pa pazi mozda je i 512kbps dovoljno da sve to sto si napisao ali pogledaj na SBB ima 384kbps UL tako da nije 512 kao sto si ti rekao.
Rekao bih da nisi dobro procitao o kojim brzinama se radi.... pa si tako napsao.

SBB je završio sa povećanjem za nas smrtnike. Zato sam i otvorio temu.

Cena je samo za NET bez ugovornih obaveza i dodatnih "održavanja". Znam takođe da bilo čija teh. podrška nije zlato, ali su me ovi iz SBB-a pravili majmunom za moje pare.

Kad sam prešao pre pola godine, jesu bili bolji od ADSL-a, ali sada posle ovog majmunisanja sa odnosom UP/DOWN, nemam razloga da ostajem.

Pazi na ADSL-u sam izvlačio 120 tako da mi ne igra ulogu 10 do 15 kB/s. Plus da ne pričam o tome što KAMION ne može da pokida paricu od centrale do tebe, što mi se par puta dešavalo sa k2k kod SBB.

P.S. Ovo nije revolt, poziv na bojkot ili slično, već samo "pametna" poslovna politika SBB-a da zadrži postojeće korisnike, isto kao što je i Telekonj radio prošle godine

Pored povremenog gaminga (koji je na Linux-u nemoguć i sa sadašnjom grafuljom), tih 512 kb dodatnih ti jako lepo dođe kod remote desktop sesija koje koristim, tako da ovo nije pokrenuto radi onog razmažen sam :d

Poslednja izmena:
* Sbb 6/384 2120 d
* ADSL 6/1024 2150 d

Ako nije tajna kod kog ADSL provajdera je pomenuta cena?

ja juce presao kod Oriona (sezam) sa 4mbit/512kbit na 6mbit/1mbit 2 godine ugovor 1990din mesecno prva dva meseca gratis (treci mesec se plati odmah, tako da sledeci put placam tek 01.06.2011.)

Javices mi kako radi posle mesec dva.

Nazad
Vrh Dno