Šta je novo?

Banalno,ali IRITIRAJUCE!

PoisonIvy

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2004
Poena
304
Problem je sledeci: ikonice su mi iznenada dobile SHADOW ispod naziva file-ova,a to se desilo kada sam jednu fotku Copy/Paste iz maila na desktop...Pokusao sam u Sistem Propertis/Advanced/Performance da resim to ali ne *ebe me ni 2%.Navikao sam se bez toga pod ikonicama i sada hoce oci da mi izbije! :zgran: Evo i izgleda sadasnjih ikonice da bi znali tacno o cemu govorim.Ako znate resenje za ovaj banalni,ali iritirajuci problem pomozite...Hvala.

Prilozi

• Izgledaju ovako i nerviraju me!!!.webp
    Izgledaju ovako i nerviraju me!!!.webp
    2.6 KB · Pregleda: 169
Desni klik na desktop - Arrange Icons By - deštikliraj Lock Web Items on Desktop

Poslednja izmena:
Proveri u sistemskim podesavanjima, advansed, pa performance, da li ti je podeseno na "Adjust for best appereance".

nIce Cream je napisao(la):
Proveri u sistemskim podesavanjima, advansed, pa performance, da li ti je podeseno na "Adjust for best appereance".
Napisah vec da sam tamo probao i da ne sljaka...Upravo je to stiklirano.Ipak hvala...

Control Panel / System / Advanced / gornji Settings / štikliraj Use drop shadows for icon labels on desktop. 🙂

Kod:
Control Panel / System / Advanced / gornji Settings / štikliraj Use drop shadows for icon labels on desktop.
Ovo bi trebalo da radi, provereno. Ukoliko ne, onda imaš neki spyware... 😉

I ja sam sreo slican problem a u vezi je sa Active Desktop opcijom. Iako je stiklirano Use drop shadows, postojalo je polje iza slova. A problem je bio u wallpaper-u koji je bio tipa html, i imao je neke aktivne scripte (kalendar) i sliku.

sikili je napisao(la):
Control Panel / System / Advanced / gornji Settings / štikliraj Use drop shadows for icon labels on desktop. 🙂
Probao sam,ponavljam se,znam da je tu podesavanje za Visual effects i ne sljaka...Koristim Webshots kao wallpaper godinama i nisam do sada imo takav problem...Cini mi se da ideja sa spywearom nije losa,ali i to sam obavio sa AdAware,Search&Destroy,RegCleanerom i sta ja znam cim vec i nisu pronasli nista...Sta cu sad! :wall: :crash:

Proveri u display properties>desktop>customize desktop>web to je jos jedino gde moze da se nesto poremeti 🙂

Xeex, pa meni uvek ovako izgledaju ikonice, i tako mi je preglednije... Normalno, možda je čovek navikao na tako, ali ako imaš neku veoma šarenu pozadinu, to može da smeta...

Probao sam i vratio na moje osnovno sistemsko podešavanje. Ipak, interesantan tip 🙂

Pogledaj da ti nije ukljuceno u Propreties>detop>customize>web>my curent Home Page.Mada cisto sumnjam.Osim toga moze da ti probleme pravi neki Star Dock program ili slicno tome.Meni se isto desilo pre mnogo vremena posle instalacije Active Desktopa.Mada spominjes mail, moguce da je neki spyware, mada nisam naleteo na nesto tako.

violinista je napisao(la):
Xeex, pa meni uvek ovako izgledaju ikonice, i tako mi je preglednije... Normalno, možda je čovek navikao na tako, ali ako imaš neku veoma šarenu pozadinu, to može da smeta...

Probao sam i vratio na moje osnovno sistemsko podešavanje. Ipak, interesantan tip 🙂
Hehe,slazem se...To jeste stvar navike,ja ne drzim mnogo ikonica na desktopu,a i to malo sto drzim nervira me, volim ciste slike...Jos uvek nisam resio problem...Mislim da je neki sistemski fajlic otisao i da mi jednostavno ne daje tu mogucnos vise...Dodjavola! 🙁

Deda Mraz je napisao(la):
Proveri u display properties>desktop>customize desktop>web to je jos jedino gde moze da se nesto poremeti 🙂
BRAVO Deda!Upravo sam tamo resio problem,izgleda da je fotka koju sam Copy/Paste napravila sranjce...Hvala Deda Mraze!Pocecu da verujem u tebe opet!Hehe
Pozdrav i hvala svima... :banana: :wave:

Wolfman je napisao(la):
Pogledaj da ti nije ukljuceno u Propreties>detop>customize>web>my curent Home Page.Mada cisto sumnjam.Osim toga moze da ti probleme pravi neki Star Dock program ili slicno tome.Meni se isto desilo pre mnogo vremena posle instalacije Active Desktopa.Mada spominjes mail, moguce da je neki spyware, mada nisam naleteo na nesto tako.
A i Wolf nam je bio u pravu!Pozdrav i za tebe... 😉

Hvala sto si se setio 🙂

Nazad
Vrh Dno