Šta je novo?

Balkanizacija Interneta

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
575
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&nav_id=841078

Da li mislite da je nešto ovako u bližoj ili daljoj budućnosti ostvarivo? Svi mi znamo kako je i zašto izmišljen Internet i da ga kao i sve ostale tehnologije koje koriste većina jludi, političari(odnosno oni koji stoje iza njih) pokušavaju i u većoj ili manjoj meri već kontrolišu. A time kontrolišu i usmeravaju svest ljudi na svoju "vodenicu"...

Klasična, srpska, "zvuči moguće, sigurno će da bude" posla. Priznajem da nisam pročitao ni red teksta. Samo naslov i tvoj post.

u svakom slucaju je problem sto se 13 root dns servera nalazi u SAD.
tacnije: pod kontrolom SAD.

500px-Root-current.svg.png

dobar tekst na temu: "DNS Root Servers: The most critical infrastructure on the internet"

pravo je cudo da niko ranije nije potegao ovo pitanje. ja se secam da mi je to prvi put zapalo za oko kad je DOJ (US Department of Justice) poceo da oduzima domene i redirektuje na FBI stranicu:

seizure-banner.jpg

kad smo vec kod DNSa, interesantan tool:

http://viewdns.info

Chinese Firewall Test
Checks whether a site is accessible from China.

Iran Firewall Test
Check whether a site is accessible in Iran.

IP Location Finder
Find the geographic location of an IP Address.

Spam Database Lookup
Determine if your mail server is on any spam lists.

...i jos mnogo toga ;)

Ne dopada mi se ovo uopste. Ali postoji nacin da im stavimo svima soli na rep, samo sto nema dovoljno obrazovanih ljudi da podrzi takvu ideju. S obzirom da ceo svinjac pravi sistem organizacije kakav imamo u svetu, tu bi trebala da se izvrsi reorganizacija. Izbrisati pojmove novac, drzave, kapitalizam, klase, vertikalna hijerarhija odgovornosti... probati opet sa utopijom na globalnom nivou a internet organizovati na nacin opisan u ovoj temi i sve ljudske aktivnosti organizovati oko takvog interneta. Kada bi postala i najmanja sansa da se to ostvari a ne da zvuci kao trabunjanje nekog ludog hipika, verujem da bi putovali suncevim sistemom vec za 50 godina. Iz situacije u kakvoj se sada nalazimo, nista dobro nece da se izrodi.

Ne dopada mi se ovo uopste. Ali postoji nacin da im stavimo svima soli na rep, samo sto nema dovoljno obrazovanih ljudi da podrzi takvu ideju. S obzirom da ceo svinjac pravi sistem organizacije kakav imamo u svetu, tu bi trebala da se izvrsi reorganizacija. Izbrisati pojmove novac, drzave, kapitalizam, klase, vertikalna hijerarhija odgovornosti... probati opet sa utopijom na globalnom nivou a internet organizovati na nacin opisan u ovoj temi i sve ljudske aktivnosti organizovati oko takvog interneta. Kada bi postala i najmanja sansa da se to ostvari a ne da zvuci kao trabunjanje nekog ludog hipika, verujem da bi putovali suncevim sistemom vec za 50 godina. Iz situacije u kakvoj se sada nalazimo, nista dobro nece da se izrodi.

Odnosno istrebiti psihopate :smoke: ...

Vrh Dno