Šta je novo?

Baldur's Gate

voodoo_

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2003
Poena
920
U planu je nabavka svih 6 diskova (BG i Tales of the Sword Coast), pa posto zelim da se posvetim igri, interesuje me da li je pametno da na nju instaliram i expansion pack pa da tako igram ili da se drzim osnovne verzije, a expansion da probam kasnije? Dakle, da li se misije iz Sword Coasta mesaju medju postojece ili se nadovezuju na kraj BG-a? Da li Sword Coast utice na tezinu BG-ovih misija (kao sto je to slucaj sa nekim drugim RPG-ovima) i vredi li ga instalirati zarad poboljsanja interfejsa?
Hvala.

Instaliraj svih 6 diskova, zato sto TOTSC donose razna poboljsanja u igranju BG-a (od inventory-a do podizanja gornje granice xp-ja). Questovi Tales-a se ne sukobljavaju sa ovima iz BG-a, vec je dodato par novih lokacija (D. Tower i neko mjestasce pored Baldur's Gate-a), kojima mozes pristupiti kad zelis (pozeljno je sto kasnije zbog tezine questova). Sto se tezine questova vezanih za BG tice, neki likovi (narocito S.) su otisli par nivoa navise (logicno, jer je i tvoj lik jaci).

Aha, a kako ja da prepoznam ta nova mesta, da ne zalutam onako mlad i neiskusan?

durlag's tower i ono skroz gore, ne znam tacno kako se zove, prepoznaces, idem brodom na ostrvo

Ok, hvala na informacijama, nadam se da mi TotSC nece mnogo zagorcati zivot :)
Posto, kao sto rekoh, kod nekih igara autori pretpostavljaju da ako si nabavio expansion pack onda si verovatno presao originalnu igru, pa otezaju sve questove iz iste... Eto, Diablo 2 je primer, mada ga ja i nisam igrao posle drugog acta...

PS. Jel BG puno tezi od Icewind Dalea II?

Poslednja izmena:
Kakve veze imaju bezvezni Diablo i Baldur ? :) Pa Diablo se pravi za decu :D

Expansion je A must have, i nikad ni u jednom ozbiljnom rpgu expansion nije uticao na povecanje tezine. Uostalom, expansioni u rpgovima su vise prosirenja postojecih lokacija i mapa novim (Baldur, Morrowind) nego sto su dodavanje x-tog poglavlja do kojih da bi dosao moras da prelazis celu igru ponovo

E tacno sam ocekivao ovo za Diablo :D

Ma dobro, igracu ga sa expansionom, nego malo pre sam bio na gamespotu i gledam review originala, pise "difficulty: hard" a za expansion "difficulty: insane"... to ne mirise na dobro :)
Ono sto sam dakle dozvoli ja pitao je sledece: da li postoje razlike izmedju nivoa u balduru i tih istih nivoa, samo kad se igra sa expansionom? znaci, da li ce me u balduru u nekoj pecini sacekati zmaj, a ako instaliram expansion pa krenem ispocetka, da me na tom istom mestu sacekaju dva zmaja? :)
I da li se sa expansionom krece od istog mesta kao i u Balduru? Citao sam da se u exp-u pocinje na nekom Ulgard's Nechemu...

PS. Jel to ono pleme sto ga cine poluorkovi (kao ona mrcina iz NWN-a)?

Miroslav je napisao(la):
durlag's tower i ono skroz gore, ne znam tacno kako se zove, prepoznaces, idem brodom na ostrvo

Vidim da si jos uvek u formi sto se tvoje igre tice! :D

Izvinjavam se sto smaram (igra jos nije stigla, sta cu), citiram Svet Kompjutera, broj 8/1999, BG:TotSC Review:

Ako je igrač ranije završio Baldur’s Gate i izbrisao ga sa hard-diska, potrebno je najpre da instalira osnovnu igru i misije, zatim da u direktorijum „Save” prebaci status koji se automatski snima posle borbe sa Sarevokom („Final Save”) i da konačno u glavnom meniju startuje novu opciju „Mission pack”. Ako se, pak, Baldur’s Gate već nalazi na hardu (u toku je aktivno igranje), dovoljno je instalirati Bajke i učitati bilo koju poziciju. I u prvom i u drugom slučaju, grupa će biti prebačena na novu lokaciju (Ulgoth’s Beard), ali se ništa drugo neće promeniti - inventar, memorisane magije, pa čak i trenutni broj „hit” poena ostaće onakvi kakvi su bili u poslednjoj snimljenoj poziciji.

Jel to znaci da se u expansionu ne pocinje sa istog mesta kao u BG-u?!?

Ne pocinje se, ali TOTSC donosi (pored jos nekih sitnica) par novih lokacija na mapi (i, naravno, nove questove vezane za njih), a ne nekakvu novu pricu koja se nastavlja na kraj BG (kao sto je to slucaj kod Throne of Bhaal-a). Znaci, ako si zavrsio BG, pocinjes iz tog mjesta jugoistocno od Baldursa (grada), i imas mogucnost da ides u Durlag Tower, a ako igru pocinjes ispocetka (kao ti), i to sa instaliranim TOTSC, onda ove lokacije mozes posjetiti kad vec budes saznao za njih i sl. Poenta je da ce te na kraju - i ovako i onako - docekati Sarevok (i odvaliti i druzinu i tebe jedno XX puta :d ), s tim sto je i on par nivoa vise nego sto je bio na kraju BG-a.

Ma igra je fenomenalna, a što se težine tiče, to je relativno. Ako se nisi mučio bez dodatnog diska, nećeš se mnogo mučiti ni sa njim. Naravno, najlepše je kad odmah instaliraš svih šest komada i odjednom odigraš, a ne orginal igru, pa onda ekspanziju. Mislim, kao što ti ljudi rekoše, nema razlike, ali meni je veći gušt igrati tako.

BTW, ima li neko ko bi bio raspoložen da mi pozajmi taj šesti disk, samo da bi ga instalirao? PM, naravno. Hvala, unapred.

edit by Miroslav: jel rekao covek pm a ne javno, znas da je to zabranjeno

Poslednja izmena od urednika:
Izvinjavam se, citam samo kljucne reci iz poruka... :d

Nazad
Vrh Dno