Šta je novo?

Baldur's gate [split iz stare teme] + widescreen patch

Adanos

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2006
Poena
345
Poceh da igram Baldur's gate, easytutu mod, pa me zanima nekoliko stvari, naravno ako ste voljni pomoci.
Zivim za RPG, te sam posle duzeg vremena odlucio posvetiti paznju ozbiljnim naslovima poput BG1&2 i PS:T. Nisam graphic whore tako da mi zastarela grafika ne smeta, jedini razlog instaliranja tutu moda su nove klase i eliminacija razvlacenja stare rezolucije preko widescreen-a.

Instalirao sam Vanila igru+TOSC pa easy tutu.
Da li mi je tutu izbacio TOSC ili ga ima i dalje?
Naravno, nisam procitao sve pa sam brze bolje deinstalirao original, ostade samo TUTU.
Da li ce mi ova modifikacija pokvariti zamisljeni dozivljaj originalne igre jer me ne bi mrzelo da instaliram cist original i da igram u maloj rezoluciji?

Na pocetku igra je stvarno teska, bez problema mi se polomi mac, ili mi cesto "posijeku" saborca (citaj uglavnom Imoen posto sam tek sada dobio jos dva lika). Ume dosta da isfrustrira, pogotovo sto nemam pojma kako igra racuna damage, a o promasivanju sa oruzjem koje sam na pocetku skillovao da i ne pricam. Svaki 15-20 pogadja :(
Necu da varam ni da spustam tezinu, samo zelim neke savete u vezi ranog stadijuma igre.
Inace skontao sam da sto je manja vrednost za armour on je time jaci, ali me jako buni damage oruzja.
Moze li neko bar povrsno da mi objasni pomenuto?

Hvala unapred

EDIT: Nisam hteo da otvaram novu temu jer vec postoji stara, te mi nemojte zameriti na dizanju teme posle vise od sest godina :) Ako je problem izbrisite, otvoricu novu.

Poslednja izmena:
Jednostavno si mogao da skines widescreen patch za BG1 i da se ne bakces sa TUTU modom ;)
http://www.gibberlings3.net/widescreen/
tako bi igrao originalnu igru koja je malo teza, zbog starih pravila..
imas u atachmentu to malo programce ;)

Sto se tice oruzja...kako bi video zasto masis, udi u gameplay u opcijama i ukljuti TO HIT ROLL DICE. Tako ces videti zasto masis i zasto pogadjas ;)
Evo ti primer za oruzja:

1d8 = jednom bacas kockicu od 8 strana, znaci min dmg je 1 max je 8
2d4 = dva puta baca kockicu od 4 strane, znaci min dmg je 2 max je 8
1d12 = kockica sa 12 strana, min 1 max 12...

E sada ovi brojevi koje bacis prilikom svakog zamaha se sabiraju sa bonusom snage ili dex-a zaboravih vec, i ako predju minimum za tvoju klasu pogodices..
Sto se tice prvih delova igre, bezi sa glavnim likom u krug dok imoen roka strele :D
Uzivaj ;)

Prilozi

• widescreen-v2.2.rar
    624.7 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
Hvala mnogo. Malo sam probazao po internetu pa sam na osnovu tvog posta citao o THAC0, i rollovima za damage oruzja.
Haha a za Imoen, lakse je reci nego uciniti jer ima samo nekoliko strela, a jos nisam dosao do friendly arms inn-a.
Inace sam startovao sa novim likom, bas zbog toga sto sam stavio dexterity na 14, a paladin cavalier sam, potpuni mele.
Na moju srecu posle 15 minuta rollovanja dobio sam veoma dobre rezultate, te kada sam podigao strenght na 18 dobio sam 18/00 sto je kako sam procitao bolesno dobro (+3hit +6damage) :D Sada sa dexterity 18 cesto pogadjam i to vrlo dobro :)
Hvala jos jednom.

Jedno pitanje: Da li vreme koje se trosi na spavanje i putovanje utice na razvoj price i nekih questova? Mislim da li je moguce neke dogadjaje propustiti zbog cestog spavanja ili izgubiti neke questove kompletno?

Ne, spavanje ne utice na qvestove :) ali je ipak malo lepsi osecaj igre kada ne spavas svako malo ;)
Ja sam poceo sa cleric likom, koji ima na str 17 na dex 16 na const 16 na wisd 18 na int 16 na char 14 :D prilicno dobro :) s' obzirom da sam mele iz drugog plana :D

Naravno spavanje sto redje, samo kada je apsolutno neophodno, kada istrosim sve skillove i spellove, a i cesce kada su mi svi saputnici izranjavani do maskimuma.
Inace ja sam imao roll od 96, za 1 slabiji od tvog.
str 18, dex 18, cons 14 wis 16 int 13 char 17, za sada prilicno dobro.
Nadam se da sam izabrao prave atribute za moju klasu.
Igra mi se veoma svidja, mada je pacing dosta spor, a bitke veoma nepredvidive za sada. Svaki kutak istrazujem, sve pregledam sa svima pricam. Ne moze da ostane crnilo na bilo kojoj mapi a da mine bode oci :D
Nadam se pravom uzitku, nekom specificnom zacinu koji mi je cini se malo nedostajao igrajuci Dragon Age.
Naracija je malo kruta i naivno napisana, nadam se da ce igra biti ozbiljnija, a ne neki disney fairy tale. Nazalost, prijatelj mi je davno spoilovao poreklo igraca, mada se to da i naslutiti od pocetka iz pesme onih likova u dvoristu Candlekeep-a, blizu Goriona.
Hvala mnogo jos jednom.

Ako ti je ora spora, nadji config.exe u maticnom folderu, pa tamo povecaj brzinu iste...opcija je u donjem desnom delu, kada pokrenes cofig. Mislim da je 30 def, ja sam stavio na 45-50 :) vidi se razlika.

Prokleti Girdle of Masculinity/Femininity, pretvori me u zenu, a i ne mogu da ga skinem ni da na njegovo mesto stavim drugi :( Na netu sam naleteo da ga je skoro nemoguce skinuti, cak i wish ima sam 10% sanse za skidanje, a stavljanje drugog preko, ako ga i nadjem, moze da me ucini bespolnim.
WTF treba da uradim da bih se vratio na normalu? Dosta sam odigrao i snimao na quick save, tako da mi je do poslednjeg autosave-a sav progres unisten :(
Pls help

Remove curse. Probaj to.

Inace igra se oslanja na DnD 2nd edition set pravila. Ako te interesuje kako se nesto desava fizicki u igri i zasto, prvo procitaj BG manual, a zatim mozes pogledati i DnD knjige ;)

Sto se tice samog rol pleja, BG je ipak hack and slash po meni i fajter ima veliku prednost nad ostalim klasama.

Idi lepo i prvi hram i remove curse, zatim skini pojas :)

E ovako, za stare zaludjenike Baldur's Gate sagom (u koje se ubrajam)...

Elem, posto sam presao par puta cijeli serijal, odlucim se za tutu mod... Medjutim, bunareci po netu naletih na fantasticnu stvar...

http://www.shsforums.net/index.php?autocom=downloads&showcat=72

ili Big World Project

Dakle, neophodno je sledece:
1. Instalacija BG1+Tales of the Sword Coast+poslednji patch (cini mi se 5521)...
2. Instalacija BG2+Throne of Bhaal+poslednji patch (26498)
3. Pokrenuti obe igre i poceti (lik nije vazan) i napraviti po save game u obe
4. Pokrenuti instalaciju sa gornjeg linka

Nakon toga ce se programcic sam apdejtovati i ponuditi kako zelite igrati (minimum, standard, expert itd)...

Za one sto zele samo original bez modova, samo ce se instalirati widescreen mod i tutu i ispravka bagova...

Ja sam izabrao standard koji ubacuje nekih 2 gige raznih modova (prethodno se to skidalo sa neta satima)...

Eto, ako nekom pomogne

Elem, posto sam presao par puta cijeli serijal, odlucim se za tutu mod... Medjutim, bunareci po netu naletih na fantasticnu stvar...

ili Big World Project

1. Instalacija BG1+Tales of the Sword Coast+poslednji patch (cini mi se 5521)...

Nakon toga ce se programcic sam apdejtovati i ponuditi kako zelite igrati (minimum, standard, expert itd)...

Za one sto zele samo original bez modova, samo ce se instalirati widescreen mod i tutu i ispravka bagova...

Ja sam izabrao standard koji ubacuje nekih 2 gige raznih modova (prethodno se to skidalo sa neta satima)...

Eto, ako nekom pomogne

edit... za sada sve radi fantasticno

@Shang Tsung & Gorth
Nece da mi skine curse. Probao vise puta, loadovao i nista. Vratio sam se na stari autosave i polako prelazim ponovo, i dalje je uzbudljivo.
Hvala u svakom slucaju.

@Shades
Nice find. Dosta me je uvukla igra (iako veci deo igram na poslu :D - zima pa nema trenutno puno posla za gradjevince) tako da verujem da me nece mrzeti da predjem jos jednom kada zavrsim sa svim modovima. Hvala najlepse

@Shades: Hvala za dojavu ;) obavezno cu da probam posle ispitnog roka :D

@Adanos: Sada ti je za nauk da prvo procitas upustvo :D :D

Big World je naj-naj stwar posle Tutu-a koja se mogla desiti BG-u!

Super mod. Veliki Kudos!

A moze se i reci da je instalacija BIg World-a bila najduza instalacija u mojoj karijeri!

Secam se kad je prompt napisao tokom instalacije pisao "see you in a few hours" mislio sam da se momci zezaju!

:)

ili Big World Project

cekaj,instalaciju cega pokrenuti sa citiranog sajta?

da li BiG World Fixpack v9.0?......ili BiG World Installpack v9.1.7?...........ili neki drugi programcic?....posto ih tamo ima gomila....

Juče sam pročitao info za BiG World Project mod i pokušao instalaciju
1. bg1 + tosc
2. patch 5521
3. bg2 + tob
4. patch 26498
5. set config, start svaku igru quick save i quit

i po documentu trebao sam smao da startujem instal za BiG v9.2
(skinuo i BiG World Fixpack)
startujem ALI dobijem da mi fali 3 mod-a koja ne spominju u pdf 3 easy steps :(
našao sam i instalirao:
1. - Baldur's Gate Trilogy-WeiDU (1.09)
- Baldur's Gate Trilogy Tweak Pack (9)
2. - Bg2 Fixpack
3. - Restored Textscreen Music - English Language Pack
- Restored Textscreen Music - Core Installation Package (7)

Nakon toga je jutros oko pola 2 krenuo install
odabrao sam Standard
jutros mi je sat vremena u cmd promptu stajao na jednoj funkciji. nisam znao da li se sludio ili ne :S
pa sam ga prekinuo i startovao opet. Čim se vratim sa posla pogledaću da li je uspelo.
Ako ne moooožda večeras probam još jednom sve iz početka :d

ili Big World Project

Eto, ako nekom pomogne

edit... za sada sve radi fantasticno

Poslednja izmena:
Posle duzeg vremena i odustajanja od igre u Nashkelu sa BG ee se vratih :)
Toliko me je poneo da sam izbrisao sve ostale igre XD Osim d3, a i on ce uskoro u penziju.

Od inicijalno uzbudjenja i neverovatnog uzivanja pri borbama (biranje pravog settinga i magija za zavrsetak mnogih teskih borbi) i bas kada luda Neera pokida 12 worgova (vampiric i obicnih) sa lvl2 Nahal's reckless dweomer (samo sam bacio sleep a oni svi izgorese) poludeo sam jer nisam mogao da snimim zbog nenormalno iritirajuceg i dosadnog Rasaad chat bug-a ffs. Svi likovi su dobili bar po 1 lvl up i morao sam da scrapujem save jer je bilo nemoguce nastaviti sa glupim Rasaadom. Kako neke gluposti mogu da uniste igru to je strasno.
Inace od 5 puta koliko sam pokusao da bacim divlju magiju sa Neerom 2 puta je bilo veoma uspesno sa vrlo zanimljivim side effects.
Igra je predobra ali me bug ubi.
Ako instaliram noviju verziju igre (PC) da li mogu da koristim stare saveove?

"Počastiti" ≠ "Pustiti proizvod u prodaju".

Pride, nije za igru staru 17 godina, već za Enhanced Edition od pre koju godinu.

Mislim, verovatno ću kupiti makar ga nikada ne prešao, samo konstatujem. :)

Nazad
Vrh Dno