Šta je novo?

Bakarne plocice

rstefan88

Cenjen
Učlanjen(a)
22.01.2011
Poena
154
Jel zna neko gde u Beogradu mogu da nadjem da kupim dve bakarne plocice dimenzije 32x32mm i 37x37mm obe da budu debljine izmedju 1 i 2mm? Treba mi da stavim na graficki cip i na severni most na mom pavilionu dv9000 umesto termal padova da bih poboljsao hladjenje istih. Prevrnuo sam ceo grad i nisam uspeo da nadjem. Unapred hvala i nadam se da cu ovde naci konacno resenje za svoj problem.

Umesto termalnih padova je potrebno da staviš termalnu pastu. Ovo sa bakrom neće raditi tj. hlađenje će biti lošije. Pastu možeš naći u svakoj bolje opremljenoj prodavnici računara.

Naveliko je razradjena tema poboljsanja hladjenja pavilion serije dv9000. Naravno da ce i pasta ici i izmedju ploce i cipa i ploce i heatsinka. Bakarna ploca ide umesto komada, cini mi se aluminijuma koji je 10x10mm.

Znaci treba mi odgovor samo ako neko zna gde mogu da nadjem u Beogradu da imaju bakarne ploce i da mi iseku po meri. Hvala.

Jedino da skines bakarnu kontakt plocu sa nekog heatpipe kulera
od rashodovanog laptopa, to mi pada na pamet kao ideja.

Inace, bakarna plocica ne vazi samo za DV seriju vec za skoro
sve serije starijih laptopova koji imaju problem pregrevanja grafike ... i ne samo grafike
Recimo Alienware M17 laptop kada se uzme u naj-jacoj varijanti i sa Quad procesorom
bez ovog moda na cipsetu ne moze nista normalno da radi ...
Sam Quad je nesto visi od C2D procesora pa izdize kompletan hladnjak i cipset
automaski prestaje da se hladi

imam ja neki stari kuler. Javi se na pm.

Nazad
Vrh Dno