WALLY GATOR
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 28.12.2011
- Poena
- 159
Nisam imao net 01. i 02. jula. Zovnem TP u ponedeljak ujutru i nakon svih onih standarnih procedura i na moje insistiranje da imam 2 različita routera i 3 kompa i da sam probao sve varijante i da nije do mene sigurno i da odmah prijave Telekomu ako me već oni (Ptt Net) nisu isključili.U TP-u kažu mora da dođe naša Terenska ekipa da vidi šta je, to je nova procedura jer navodno Telekom neće ni da proverava u centrali dok ekipa iz Ptt-a ne javi da je kod mene sve u redu. U utorak 3. jula ujutru probam kad net radi (posle više od 48 sati). Zovem TP i kažem net radi nemora da dolaze, ona kao nešto proveri i kaže bolje da dođu jer mi je navodno pukao net 3 puta tog jutra. To ja nisam primetio ali dobro neka dodju da se uvere da je kod mene sve u redu. Vide oni net šljaka dobro, nema pucanja veze, njihov router tp link 8817 ispravan i kažu daj da pregledamo tel. instalacije. U susednoj sobi na spratu gde se spušta sa tavana žica i račva u kutiji i jedna žica ide u sobu pored a jedna sprat niže oni kažu nevalja instalacija! Navodno mora iz svake kutije da se stavi po jedan spliter!!! Ja imam 3 kutije i 2 telefona i svaki telefon ide preko splitera naravno. Kažem sa instalacijom je sve u redu nedirajte ništa, ja za 4,5 god. korišćenja adsl-a samo sam jednom imao problema sa pucanjem veze i to krajem prošle godine. Oni kažu dobro ako nisi imao do sada imaćeš uskoro jer to navodno posle nekoliko godina počne da se javlja!!! Kažu i da ako ne pristanem da oni srede instalaciju na njihov način, napisati u izveštaju da ja nemam dobru tel. instalaciju i da ću ja biti kriv za eventualne buduće probleme biti ja kriv. Oni više neće dolaziti da proveravaju, a i Telekom neće reagovati na buduće prijave smetnji. Posle dužeg razmišlanja ja pristanem. Isekoše žice i postaviše spliter,iako u toj sobi nema telefona i to je kutija samo za račvanje. Odemo u susednu sobu gde ima telefon i router tp link 8817 koji su vezani preko splitera,proverimo i internet radi.Dobro. Odosmo u prizemlje gde takodje imam telefon koji je vezan na spliter a router tp-link 8810 direktno u tel. utičnicu, oni kažu nije dobro povezano mora router u spliter!!! Ja kažem nema to veze internet bi isto trebao da radi. Ali ajde neka im bude. Proverimo net ono neradi u toj sobi a radilo je jutros.Jedva su i hteli da provere da li na tom kompu radi net jer je to moj router 8810 a ne njihov 8817. Na moje insistiranje kakve veze ima čiji je router i da ja lako mogu doneti router sa sprata i prikopčati na taj komp. Vratimo se na sprat, on onda nešto prebaci kod splitera koji su oni postavili i onda net proradi u prizemlju a u sobi na spratu gde je maločas radio net nema neta-a!!! On opet prebaci nešto i pogađate ponovo proradi internet na spatu dok u prizemlju opet nema net-a. E onda on uzme papire i tutne mi da potpišem papir u kome stoji da je meni neispravna instalacija i da mi to naplate 300 din. Ja naravno nisam potpisao ništa. Napominjem da je meni net radio pre njihovog dolaska i na spratu i u prizemlju.Na moje insistiranje da vrate sve u prvobitno stanje on je rekao da ga internet ne zanima i da oni sada idu. Ja sam ga sustigao u dvorištu i uzeo torbu sa alatom i reko da će dobiti torbu tek kad sve vrati u prvobitno stanje. Posle kraće prepirke i prećenja od strane njega da će pozvati policiju,odlučili su da vrate instalaciju na pređašnje stanje.Nisu ni sačekali da proverim da li sada radi net , uz konstataciju kako njih internet ne zanima već samo da proverim da li ima tel. signala!
Ja sad na sreću imam internet i na spratu i prizemlju ali neću još dugo biti njihov internet korisnik!
Izvinjavam se ako sam bio dosadan ali sam hteo da skrenem pažnju ostalim korisnicima PTT Net-a sa kakvim bi se polupriučenim i bahatim tehničarima mogli sresti. A da nepričam o konstantom vređanju moje inteligencije kako ja ništa neznam i kako kod moje tel. instalacije ništa ne valja!
Ja sad na sreću imam internet i na spratu i prizemlju ali neću još dugo biti njihov internet korisnik!
Izvinjavam se ako sam bio dosadan ali sam hteo da skrenem pažnju ostalim korisnicima PTT Net-a sa kakvim bi se polupriučenim i bahatim tehničarima mogli sresti. A da nepričam o konstantom vređanju moje inteligencije kako ja ništa neznam i kako kod moje tel. instalacije ništa ne valja!