Šta je novo?

Bahatost PTT Net terenske ekipe

WALLY GATOR

Cenjen
Učlanjen(a)
28.12.2011
Poena
159
Nisam imao net 01. i 02. jula. Zovnem TP u ponedeljak ujutru i nakon svih onih standarnih procedura i na moje insistiranje da imam 2 različita routera i 3 kompa i da sam probao sve varijante i da nije do mene sigurno i da odmah prijave Telekomu ako me već oni (Ptt Net) nisu isključili.U TP-u kažu mora da dođe naša Terenska ekipa da vidi šta je, to je nova procedura jer navodno Telekom neće ni da proverava u centrali dok ekipa iz Ptt-a ne javi da je kod mene sve u redu. U utorak 3. jula ujutru probam kad net radi (posle više od 48 sati). Zovem TP i kažem net radi nemora da dolaze, ona kao nešto proveri i kaže bolje da dođu jer mi je navodno pukao net 3 puta tog jutra. To ja nisam primetio ali dobro neka dodju da se uvere da je kod mene sve u redu. Vide oni net šljaka dobro, nema pucanja veze, njihov router tp link 8817 ispravan i kažu daj da pregledamo tel. instalacije. U susednoj sobi na spratu gde se spušta sa tavana žica i račva u kutiji i jedna žica ide u sobu pored a jedna sprat niže oni kažu nevalja instalacija! Navodno mora iz svake kutije da se stavi po jedan spliter!!! Ja imam 3 kutije i 2 telefona i svaki telefon ide preko splitera naravno. Kažem sa instalacijom je sve u redu nedirajte ništa, ja za 4,5 god. korišćenja adsl-a samo sam jednom imao problema sa pucanjem veze i to krajem prošle godine. Oni kažu dobro ako nisi imao do sada imaćeš uskoro jer to navodno posle nekoliko godina počne da se javlja!!! Kažu i da ako ne pristanem da oni srede instalaciju na njihov način, napisati u izveštaju da ja nemam dobru tel. instalaciju i da ću ja biti kriv za eventualne buduće probleme biti ja kriv. Oni više neće dolaziti da proveravaju, a i Telekom neće reagovati na buduće prijave smetnji. Posle dužeg razmišlanja ja pristanem. Isekoše žice i postaviše spliter,iako u toj sobi nema telefona i to je kutija samo za račvanje. Odemo u susednu sobu gde ima telefon i router tp link 8817 koji su vezani preko splitera,proverimo i internet radi.Dobro. Odosmo u prizemlje gde takodje imam telefon koji je vezan na spliter a router tp-link 8810 direktno u tel. utičnicu, oni kažu nije dobro povezano mora router u spliter!!! Ja kažem nema to veze internet bi isto trebao da radi. Ali ajde neka im bude. Proverimo net ono neradi u toj sobi a radilo je jutros.Jedva su i hteli da provere da li na tom kompu radi net jer je to moj router 8810 a ne njihov 8817. Na moje insistiranje kakve veze ima čiji je router i da ja lako mogu doneti router sa sprata i prikopčati na taj komp. Vratimo se na sprat, on onda nešto prebaci kod splitera koji su oni postavili i onda net proradi u prizemlju a u sobi na spratu gde je maločas radio net nema neta-a!!! On opet prebaci nešto i pogađate ponovo proradi internet na spatu dok u prizemlju opet nema net-a. E onda on uzme papire i tutne mi da potpišem papir u kome stoji da je meni neispravna instalacija i da mi to naplate 300 din. Ja naravno nisam potpisao ništa. Napominjem da je meni net radio pre njihovog dolaska i na spratu i u prizemlju.Na moje insistiranje da vrate sve u prvobitno stanje on je rekao da ga internet ne zanima i da oni sada idu. Ja sam ga sustigao u dvorištu i uzeo torbu sa alatom i reko da će dobiti torbu tek kad sve vrati u prvobitno stanje. Posle kraće prepirke i prećenja od strane njega da će pozvati policiju,odlučili su da vrate instalaciju na pređašnje stanje.Nisu ni sačekali da proverim da li sada radi net , uz konstataciju kako njih internet ne zanima već samo da proverim da li ima tel. signala!
Ja sad na sreću imam internet i na spratu i prizemlju ali neću još dugo biti njihov internet korisnik!
Izvinjavam se ako sam bio dosadan ali sam hteo da skrenem pažnju ostalim korisnicima PTT Net-a sa kakvim bi se polupriučenim i bahatim tehničarima mogli sresti. A da nepričam o konstantom vređanju moje inteligencije kako ja ništa neznam i kako kod moje tel. instalacije ništa ne valja!

Svi tehničari će biti priučeni dokle god su slabo plaćeni. Baš će neki pravi IT-evac ili diplomirani elektrotehničar da radi kao terenski tehničar. (osim ako nije uspeo da nađe bolji posao, mada i firme neće da zapošljavaju previše stručne ljude na ovakve poslove)

Poslednja izmena:
Upravo tako.

Kod mene su dolazili dva puta, oba puta ista dvojica, i bili su sasvim korektni..

Rekli su ti kako je, instalacija ti je neispravna. Postoji mogucnost da ces imati problema u narednom periodu.
To oko naplate ne razumem baš, a tek tvoje prisvajanje torbe :)
Nisi ni ti postupio korektno! Ako su oni klošari, zašto moraš i ti da budeš?

BTW, 8810 je jedan od najlošijih rutera koje je TP Link ikada napravio.

Ne ulazim u to ko je kriv, ali ako su oni bili bezobrazni, potpuno je opravdano onda njegovo ponasanje, kad je neko bezobrazan prema meni ja cu biti 10 puta bezobrazniji. Ko se pravi mutav i fin njega ce da jasu uvek i svi.

Rekli su ti kako je, instalacija ti je neispravna. Postoji mogucnost da ces imati problema u narednom periodu.
To oko naplate ne razumem baš, a tek tvoje prisvajanje torbe :)

BTW, 8810 je jedan od najlošijih rutera koje je TP Link ikada napravio.

Pa sta je trebo da radi? Jel su oni prvo insistirali da o njihovom trosku srede instalacije i da ce onda sve biti uredu i jel decko lepo pristao, naravno oni su nesto pokvarili i nisu znali u cemu je problem pa su hteli brze bolje da prepisu krivicu njemu i jos da mu naplate nesto sto su oni pokvarili. Naravno da bih i ja insistirao da mi vrate kablove u stanje kakvo je bilo pre nego sto su oni dosli a ako nebi pristali konfiskovanje torbe bi im bio najmanji problem. Mada ja bih pristao da zovu policiju i da dodju pa bih im onda ja njima objasnio a jos bi pritom zvao TP ponovo i reko da posalju nekoga od sefova na tu i tu adresu jer je doslo do problema i da ce doci policija sada da resava stavri pa kada bi dosla policija i neko od njihovih sefova e da vidis onda belaja, sve bi se u roku 10 min resilo.

Meni je lik iz TP spustio telefon iako zna da se razgovori snimaju dok sam ja sa njime bio krajnje kulturan i naravno na moje ponovo zvanje lik se opet napravi pametan i digne slusalicu i ostavi je tako i nije hteo da se javi. Naravno ja sam jos par recenica progovorio tipa alo jel ima koga i tako nesto cisto da se moj glas opet snimi i naravno putem elektronske poste ga prijavio, nije proslo 24 sata od tog slanja emaila meni mobilni zvoni i javlja se neki od glavonja iz telekoma i izvinjava mi se a doticni je ukonjen sa tog mesta i jos mi ovako ceovek reko da ste mu jebali mater nema pravo da vam spusti slusalicu a mi smo vas razgovor preslusali i vi ste bili fer i korektni ali on je postupio lose. Ako se dobro secam zvao sam da pitam jel ima nekih problema jer mi net puca a on krenuo pagagajski posao tipa jel je sve prikljuceno kako treba ajde proverite jos jednom reko alo imam adsl od 2006 godine reko ako do sada nisam naucio kako se povezuje adsl reko necu nikada i reko sto svakog korisnika smatrate ******om reko naravno da sam sve proverio sto mi je padalo napamet jer da nisam proverio nebih zvao tebe. I lik cap prekine vezu. Usustini tako je nekako isao razgovor, naravno prvo sam kulirao koliko sam mogo pa sam i proveravo sto mi je govorio ali kada je vec krenuo ono sa *****nim pitanjima e tu sam vec polako poceo da palim fitilj.

Zato sa njima treba samo ostro i nikako drugacije, jer sto kaze post iznad mene ako su oni ok ja cu isto biti ali ako su oni djubrad e pa ja cu biti jos vece.

Poslednja izmena:
Vrh Dno