Šta je novo?

Bagovita Lusija

Novatech

Cenjen
Učlanjen(a)
29.01.2016
Poena
125
Imam neke malo iritantne bagove sa Lusya DAC-om, ne mislim da je moguće rešiti ali probaću da objasnim o čemi se radi. Problem je prekidanje zvuka u određenim programima i pri multitaskingu. Dajem primer:
  • Pokrenuo sam neku igru i posle 5-10min se desi to da se prekine zvuk. Znači sve je OK izgubi zvuk na 2 sekunde, ponovo dobije na trenutak, opet prekine na 2 sekunde i posle toga radi. Kada se to desi sve će raditi satima bez problema dok god igram to što igram.
  • Pustim nešto na YT, ista procedura se dešava i sve dok god Chrome radi neće biti problema.
  • Ako igram nešto i u toj sam fazi da je prošlo seckanje i sve će raditi kako treba i tada minimize-ujem igru i pokrenem Chrome isti se prekidi dešavaju u Chromu.
  • Primetio sam da se prekidi nikad ne dešavaju kada gledam neki film/seriju preko POT playera. Ako recimo pauziram seriju i otvorim Chrome / YT isto se dešava.
  • Ako recimo u sred tih prekida ugasim Chrome još par sekundi će se čuti ono što sam gledao iako je YT ugašen.
Koristim Windows 11.

Ja Lusy koristim na front panelu i nekad se dešava da krene da brljavi ako istovremeno na tom panelu izkoristim i drugi usb ulaz
na primer flash ili wireless adapter ,možda kod tebe nešto slično

Imam 2 wireless adaptera na front panelu, jedan za miša, drugi za tastaturu. Adapteri su na USB 2.0, a DAC je bio na 3.0. Pre nekih 10 dana sam prebacio DAC pozadi na matičnu ploču jer je bilo pitanje trenutka kad će ga neko polomiti, ali to nije ništa promenilo. Mogu da probno da počupam adaptere, ali potrebni su mi.

Kako doslo tako oslo. Bio je neki win update i dole kod sata u manage audio devices se Speakers (DAC Audio) preimenovao u SPDIF Interface. Kada se to desilo sve je funkcionisalo po PS-u. Danas je ponovo bio Win Update, i SPDIF Interface (DAC Audio) se ponovo vratio u Speakers (DAC audio) i ponovo se isto desava.
Edit: Da li mogu ja manuelno to da podesim? Umesto Speakers da prebacim na SPDIF Interface?

Poslednja izmena:
Vrh Dno