Šta je novo?

Bagovanje starih igrica na jakim računarima?

_Nexus

Zapažen
Učlanjen(a)
03.09.2022
Poena
15
Da li se vama događalo da vam stare igre baguju na jačem pc-u i da li ima neki fix za to? Konkretno, kod mene je konf. athlon x4 quad core, rx 560, 8gb ram. Skinuo sam cod 1, i baguje mi žešće, predstavu nemam zbog čega. Na starom kompu koji je imao 1gb ram i single core procesor nikad zabolo nije. Ista priča i sa black ops 1, šteka neviđeno.
P.S. Singleplayer je u pitanju, da je bagovalo na multi, pretpostavio bih da je to internet konekcije.

Osnovna stvar kada su ovakve situacije u pitanju jeste da probaš da pokreneš igricu u Compatibility mode za Windows XP i ostale, ali kod nekih ovaj problem rešava zvanični ili nezvanični patch koji, primera radi, proširuje kompatibilnost sa Pentium 3 i na Pentium 4/Celeron procesore.
Edit: Poslednja verzija zvaničnog patch-a za CoD je 1.5 koji je izdat 2004. Ako i pored njega i kompatibilnosti je problem da se potera na Windows 10 ili 7, onda neće ni neki prateći fajlovi previše biti od pomoći, jer je hardver prosto prejak i ne može da prati tipologiju izvršavanja operacija poput nekadašnjeg.

Poslednja izmena:
Jedno od interesantnih resenja je da otvoris task manager, desni Klik na .exe od igrice i u podesavanjima (ne znam tacno kako se zove podmeni) ali da ogranicis igricu na jedno jezgro procesora. Jer su igrice nekad koristile sva jezgra kad su procesori bili dual core, sada jednostavno poblesave od toliko cores i threadova 😅

Da li se vama događalo da vam stare igre baguju na jačem pc-u i da li ima neki fix za to? Konkretno, kod mene je konf. athlon x4 quad core, rx 560, 8gb ram. Skinuo sam cod 1, i baguje mi žešće, predstavu nemam zbog čega. Na starom kompu koji je imao 1gb ram i single core procesor nikad zabolo nije. Ista priča i sa black ops 1, šteka neviđeno.
P.S. Singleplayer je u pitanju, da je bagovalo na multi, pretpostavio bih da je to internet konekcije.
Инсталирај Windows 7 па пробај онда.

Nazad
Vrh Dno