Šta je novo?

Bad sektori

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
875
Zamolio bih za malu pomoć i savet.

Ovaj hard ima kao što se može videti u prilogu prilično bad sektora. Pokrenuo sam sa HB CD-a, alat HDAT2 za repair bad sektora. Da li sam izabrao dobar alat (Ima li na HB-u neki bolji alat za to i koji) i da li on može i da ih relocira ili je to sve uzaludan posao i da HDD jednostavno zamenim drugim?

Prilozi

• P1010803_001.jpg
    P1010803_001.jpg
    204 KB · Pregleda: 113
Pokreni Seatools i uradi low level format hard diska. U većini slučajeva nestaju bad sektori.

Ako se ta opcija nalazi u Seagate/Seatools, pokrenem i izbaci mi da ne može da nađe HDD? Da li sam izabrao dobru putanju do Seatools? Ako nisam? Možeš li je napisati?

Prvo ispitaj disk sa MHDD-om, vidi koliko ima "ikseva", ako ih ima dosta "usamljenih" postoji mogućnost da su se sektori razmagnetisali, ako su pak blizu jedan do drugog, recimo 3,4 na jednom mestu i opet tako, glava je došla u kontakt sa pločama na disku i istom je došao kraj upotrebnog veka.

Ako ima razmagnetisanih sektora, zero fill tu zna da pomogne (low level format je nemoguće uraditi na modernom disku, po 100ti put), a ako je površina diska oštećena nema mu spasa.

Jedina nada je da glava nije oštećena i da je recimo oštećen početak ili kraj diska, pa se isti pravljenjem particija može zaobići i izbaciti iz upotrebe.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno