Šta je novo?

Bad sectors ili ne?

McBuki

Čuven
Učlanjen(a)
04.12.2002
Poena
619
Prilikom podizanja racunara, Windows XP me je obavestio da postoji 16KB bad sektora. Posle sam pokrenuo Check disc, a nakon toga i defragmentaciju i ni u jednom izlistu nema informacije o bad sektorima.
Na isti nacin (preko XP-a) iskontrolisao sam particiju sa Milenijumom i preostalu particiju bez operativnog sistema, i takodje nigde informacije o bad sektorima. O cemu se radi?

Bez brige - nisu to bad sectori ;)
Verovatno Windows prethodno nije bio korektno ugasen, pa su neki fajlovi (verovatno neki temp) ostali osteceni, pa ih je Windows samo obrisao i eventualno ispravio informaciju o slobodnom prostoru na disku...

McBuki je napisao(la):
Prilikom podizanja racunara, Windows XP me je obavestio da postoji 16KB bad sektora. Posle sam pokrenuo Check disc, a nakon toga i defragmentaciju i ni u jednom izlistu nema informacije o bad sektorima.
Na isti nacin (preko XP-a) iskontrolisao sam particiju sa Milenijumom i preostalu particiju bez operativnog sistema, i takodje nigde informacije o bad sektorima. O cemu se radi?

Ukucaj CHKDSK c: (ili neka druga particija) u Command Prompt-u, pa citaj pazljivo sta ce da napise.

Vrh Dno