Moj Hitachi 80 GB, PATA, tek dva meseca u upotrebi, jos u garanciji, ima bad sector na jednom mestu. Po HD Tune-u, nalazi se izmedju 650 i 700 MB, na samom "pocetku" HDD-a. Poceo je da mi pravi probleme pri dizanju sistema, pa sam jednostavno C particiju smanjio za 1GB, a taj 1GB je ostao nedefinisan, i izvan C particije. Sada sve lepo radi.
Imam sledeci problem tj, nedoumicu:
S obzirom na to da podleze garanciji, mogu da ga zamenim, ali ima da se nacekam dok dobijem drugi disk + prenos podataka, instalacija na neki drugi HDD dok ne dobijem novi .... smaranja ko`lko `oces... Tako da ne znam da li da ga uopste reklamiram?
Kako stoji sa tim bad sector-ima, jel oni imaju tendenciju da se shire i "razmnozavaju" po disku? Ako imaju, onda bih ga dao na reklamaciju, a ako ce to da ostane na samo ovom jednom, da li da ga uopste menjam?
Unapred hvala na savetima
Imam sledeci problem tj, nedoumicu:
S obzirom na to da podleze garanciji, mogu da ga zamenim, ali ima da se nacekam dok dobijem drugi disk + prenos podataka, instalacija na neki drugi HDD dok ne dobijem novi .... smaranja ko`lko `oces... Tako da ne znam da li da ga uopste reklamiram?
Kako stoji sa tim bad sector-ima, jel oni imaju tendenciju da se shire i "razmnozavaju" po disku? Ako imaju, onda bih ga dao na reklamaciju, a ako ce to da ostane na samo ovom jednom, da li da ga uopste menjam?
Unapred hvala na savetima